Oui, marche! Mais –

Af Majbritt Maria Nielsen 23

Hurraråbene på sociale medier vil ingen ende tage i aften. Sejr over frygten! Sejr over fremmedhadet! Og selvom jeg er enig i, at Emmanuel Macron er den rigtige præsident i 2017’s Frankrig, så er vi nødt til at notere os, at Marine Le Pen formåede at fordoble tilslutningen til Front Nationals udlægning af fransk nationalsocialisme på 15 år.

Der er mange grunde til at glæde sig over valget af præsident. For det første ville konsekvenserne af et fransk EU-exit, vil for de mindste, europæiske lande være ugunstigt og usikkert og betyde, at vi hver især skulle trække aftaler i land med de storstater, der ville diktere en ny dagsorden efter devisen ”størst og stærkest har mest ret”. Man kan gisne om de potentielle trutmunde, der efter et fransk exit kunne tænkes sendt til Putin og om den reaktion folk som Erdogan vil have på en spredt, sporadisk modstand over for kommende, diktatoriske tiltag. Ikke et tæskelækkert scenarie.

Men når jeg alligevel mener, det er vigtigt, at vi noterer os det nationalsocialistiske nederlag som betydningsfuldt, så sker det ud flere forskellige betragtninger. I første valgrunde viste de fleste af præsidentkandidaterne os, at Marine Le Pen faktisk ikke er så højreorienteret, som oppositionen naturligvis har malet hende op til at være. Sikringen af franske statsborgeres jobmuligheder før fremmede arbejdstagere, skærpede grænser og skærpede indtag af flygtninge og indvandrere og globalisering generelt, er vel de mest markante hovedområder, vi kan forholde os til, når vi skal dissekere højrenationalistens valgprogram, men hvor ekstremt er det egentlig?

I Danmark har vi senest set rapporten, afleveret til Udlændingestyrelsen, hvori det fremgår, at i 2060 er hver 5. dansker indvandrer eller efterkommer af indvandrere. Godt nok er der uenighed og definitionen på indvandrer og på udvandingen af begrebet over tid, men sådan en rapport er, desuagtet præcisionen, egnet til at skabe uro og politikere som Marine Le Pen. Den danske rapport giver anledning til taletid for Nye Borgerlige og DF, den seneste tids koncentrerede terrorhandlinger mod Frankrig giver fransk nationalisme mikrofontid – og med god grund. For vi må og skal forholde os til nutiden og ikke den fremtid, vi troede, var på vej. Men også resten af Folketinget markerer sig i debatten, for kalibreringspunktet mellem nationalisme og globalisme er flyttet af tid, begivenheder og terror.

Debatten efter rapportens tal herhjemme var i høj grad præget af politisk korrekthed, frygten for at blive kaldt for fremmedhader eller rascist, hvis man ikke slog poterne sammen i spontan glæde over udsigten til multikulti i 2060. Ungdommelig socialisme og rummelighed blev normativt for hele snakken om rapporten, der helst skulle opfattes som en gave til udviklingen i Danmark og en generel og vedvarende folkevandring, der bare bragte lidt ekstra med sig i ét årti end et andet. Det kan sagtens være tilfældet, men argumentet om, at Danmark skulle forblive kendt for danskerne, blev næsten afvist som reaktionært helt kategorisk.

Dén korrekthed og politiske debatforståelse har vi trukket ned over det franske valg også, for Macron fik ikke nær så mange stemmer som Le Pen i den første valgrunde af netop det segment, der står for langt størstedelen af Venligbo-bevægelsen. Det var faktisk de kandidater, der ønskede at skærpe Frankrigs nationalitetsfølelse, der gik frem i første runde.

Som liberal europæer er jeg glad for valget, for fremtiden findes i globaliseringen og vandring af kapital, arbejdskraft og VÆSENTLIGT bedre, konsekvent og kontrolleret integration og indvandring. Lad os håbe, at Macron forvisser sig om det samme, når han holder pause fra at være globalist.

 

 

 

 

 

 

 

23 kommentarer RSS

 1. Af Svend Hansen

  -

  Jeg kunne godt tænke mig at høre Majbritt Maria Nielsens bud på hvem der får magten i den globaliserede verden og især om de bliver synlige og ”rørlige” nok til at befolkningerne kan kontrollere dem.
  Uanset svaret i krystalkuglen, så er jeg ikke i tvivl.
  Ikke fordi det er meget bedre lige nu, men det er fordi magten langsomt har skiftet tyngdepunkt.

 2. Af Dan Samsvat X

  -

  Ja ja… Endnu et formet og fremavlet robot-menneske som frontfigur for elitens ‘luk-nu-r*ven-vi-ved-hvad-der-er-bedst-dig’ ideologi! Tag et godt grundigt kig på Canada!… ‘I’ får fire år mere! Men lorten lugter stadigvæk! Og dagen skal nok komme hvor det er tid til at rydde ud i affaldet! Valget er blot endnu et syndrom på touchy-feely generationen – Der stemmer med hjertet og ikke med hjernen! – I vågner nok op den dag det hele ramler om ørerne på jer!

 3. Af georg christensen

  -

  “JA”, vi går?. Spørgsmålet er bare, hvor går vi hen?.

  Hos ingen af de franske præsident kandidater, var vejen klar. Den ene “Le Pen”, satsede på individs adskillelse, medens den anden satsede på guldklumpens selv formering, gerne uden virkelig “arbejdsydelse”, kun bestemt af intetsigende ORD, og dårligt udvalgte “Apps.” . (små programmer ,som er istand til at forstyrre ALT).

  Nu bliver det først spændende, når “parlamentet”, skal vælges, først så viser frankrig vejen denne store mation vil gå.

  Europafolket tror stadig på jer: Franskmænd og kvinder. I er de eneste Europærer , som er tilbage, efter at englænderne har sagt fra.

 4. Af Mehmet Sami Gür

  -

  EU er dømt til at blive splittet, selvom Macron lover reformer for EU samarbejdet, for Rothschild står i vejen! Ligesom Brexit vil Rothschild også sørge for Frexit med Emmanuel Macron som Frankrigs præsident.

  Det er endnu mere mærkeligt, at en ukendt og uerfaren mand som Macron får så meget medie opmærksomhed og af den grund så mange vælgeropbakning til følge. Især bliver han kendt igennem hans kontroversielle gymnasielærer-kæreste. Det spørger hverken medierne, politikerne, intellektuelle og borgerne om? Hun (Brigitte Trogneux) er 24 år ældre end ham (Emmanuel Macron). Er det kærligheden eller hendes forbindelse til Rothschild, der binder ham til hende? Bedøm selv. Ydermere beskyldes Macron for at være en homoseksuel med hans elskerinde Mathieu Gallet. Og det er endda med stor afhængighed og misbrug af stoffer.

  Hvem støtter Macron og hans kæreste?

  Hvis man skriver Macron på Google søgning, så dukker lige pludselig verdens mest indflydelsesrige og magtfulde familie op – Rothschild…!

  Visse konspirationsteoretikere hævder, at Rothschild dynastiet har planer om at splitte og dermed ruinere EU samarbejdet og dernæst oprette noget andet under familiens kontrol:

  Så kommer spørgsmålene:

  1) Hvorfor er EU lederne samlet under Vatikanets og pavens åsyn?

  2) Hvordan fik Macron økonomi- og finansminister posten under præsident Hollandes regering. Hollande blev udsat for et medie komplot, hvor påstanden gik ud på, at Hollande har/har haft en affære med en mystisk kvinde. Og lige efter fik Macron posten. Senere fandt man så ud af, at det var en af de mange medier, som Rothschild familien ejede og stod bag hele komplottet.

  Vi bliver nødt til at tænke og genopfriske vores hukommelse, også selvom hvis det er konspirationsteorier vi har med at gøre.

  VESTENS HYKLERI OG KYNISME

  VESTLIGE LANDE VIL SENDE TYRKERE I VESTEN HJEM TIL TYRKIET, FORDI TYRKERNE HAR STEMT “JA” TIL DEN TYRKISKE FORFATNINGÆNDRING. MEN FRANSKMÆNDENE GØR JO OGSÅ DET SAMME! HVORFOR ER DER INGEN I VESTEN, DER TALER OM AT SENDE FRANSKMÆNDENE HJEM TIL FRANKRIG?

  Over hele kloden er franske statsborgere mødt op for at stemme på lokale valgsteder for at sikre sig, at de også er med til at bestemme, hvem der bliver præsident i deres hjemland Frankrig.

  Hvad sagde jeg…

  Jeg fik ret. Vesten er ikke fair, ligelig, retfærdig, obligatorisk og neutral, når det gælder om at bedømme og vurdere lande som Tyrkiet. Det er den rene forskelsbehandling! Vesten er slet ikke demokratisk og objektiv overfor tyrkisk demokrati og tyrkisk valgresultat, sammenlignet med behandlingen, forholdet og ståstedet overfor fransk demokrati og fransk valgresultat. Valgobservatørerne har vist sig at være partiske ved at bakke op om ‘NEJ’ siden. Og danske politikere som Nikolaj Villumsen fra Enhedslisten har også overværet den tyrkiske folkeafstemning som valgobservatør. Senere dukkede der billeder op med Nikolaj Villumsen side om side med PKK terroristerne. Hvor troværdig, neutral og obligatorisk er man så som valgobservatør? Ikke ret meget! Igås?

  Kunne mon nogenlunde det samme scenarie tænkes med det franske præsidentielle valg? Nej, her fejrer man bare franskmændenes valgsejr i Danmark som om et dansk valgresultat, ikke sandt? Danskerne føler sig jo tæt tilknyttet til Frankrig end Tyrkiet. Det er da klart og tydeligt.

  Dvs. tyrkerne har truffet en rigtig beslutning ved at stemme “JA” til den tyrkiske forfatningsændring. Frankrig og franskmændene må gerne, men Tyrkiet og tyrkerne må ikke eller hvad?

  Kilde:
  http://www.dr.dk/nyheder/udland/valgifrankrig/korrespondent-om-meterlange-koeer-franskmaend-i-udlandet-vil-modvirke

 5. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Syndt for Frankrig, at franskmændene har valgt en amoralsk marionetdukke som Emmanuel Macron til præsidentposten i Frankrig. Han bliver værre end hans forgænger, Nicolas Sarkozy.

 6. Af Edward Taraszkiewicz

  -

  Tak. til det Radikale Berlinske.
  Tak , et dybtfølt tak.
  Nu bliver skaden større og kampen nemmere.
  Vi VOKSER dag for dag time for time.
  Fortsæt…
  Magler artikler om evt. “Vi kvinder smager på noget, vi ikke skulle”
  Og MERE …MEGET mere “Her er vi alle sutterere på nørrebro”

  I gør det godt, stort tak herfra.
  1683

 7. Af Edward Taraszkiewicz

  -

  MEHMET SAMI GÜR.
  Du skal snart hjem til din sultan, forstår ikke du ikke er taget afsted ?
  Tik tak tik tak.
  Jeg holder øje med dig hver foremiddag

 8. Af Arne Hornborg

  -

  Glæde over det franske valgresultat.
  Hvis der er nogen der kan glæde sig over det franske valgresultat, glæde sig over at super EU-tilhængeren, fejlagtigt benævnt som ,,super-europæer”, Macron blev præsident, så må det være alle fupasylanter, bekvemmelighedsflygtninge og ikke mindst de mange menneskesmuglere.
  NU vil EUs grænser fremover være vidåbne.
  Macron går ind for ÅBNE grænser, går ind for mere EU.
  Mon Macron har tænkt over HVOR mange, dygtige, veluddannede franskmænd der har job i England. Mon England vil sende disse mennesker retur?
  De arbejdsløse i Frankrig. Slet ikke noget problem for fransk industri. Der er rigeligt med (il)legal udenlandsk, underbetalt arbejdskraft.
  Arne Hornborg
  Typograf/mediegrafiker, forfatter.

 9. Af Niels Larsen

  -

  EDWARD TARASZKIEWICZ

  Ignorer den tyrkiske tosse.

  Europa burde være i sorg over at en totalt ukendt fjollerik er blevet valgt som præsident i en Frankrig, som er splittet midt over.

  Makronen er valgt med lidt under 50% af de franske vælgere (66% af 75% af vælgerne).

  Han har ingen organisation bag sig og risikerer at falde totalt igennem ved Nationalforsamlingsvalget i juli i hvilket fald han vil være politisk lammet.

  Han er EU-tilhænger. Bare ikke af den union, der eksisterer, men en reformeret union – skrækscenariet i samtlige EU-hovedstæder og i Brüssel. En årelang proces, hvor hestene bides om den tomme krybbe og EU er lammet.

  Alt imens underfrankerede muhammedanere og afrikanere fortsætter med at vælte ind i Europa.

  Gå til våbentræning! I får brug for evnen!

 10. Af - Niller

  -

  Beaujolais Nouveau eller hovedpinesprøjt ?Tiden må vise om det bliver en årgang der vinder når den får flere år bag sig- men der er ingen tvivl om at når festrusen klinger af melder der sig et kæmpe oprydningsarbejde for Macron.
  Le Pen tabte godt nok præsidentposten men hendes bevægelse fik markant flere stemmer end tidligere.
  Så modstanden mod det fælles europæiske i sin nuværende form er der stadig og kan meget vel vokse sig større- hvis ikke man forstår at tage højde for de nationale strømninger som de åbne grænser og arbejdskraftens frie bevægelighed fører med sig.

 11. Af j b

  -

  Le macron ‹ ◌̄ › est un diacritique de plusieurs alphabets : latin, grec et cyrillique.

 12. Af Lars Nielsen

  -

  Ingen tvivl om at Macron er en robot. Han stirrer fuldstændigt blank og udtryksløs ind i kameraet. Når nogen stiller ham spørgsmål, kan man se at hans interne søgemaskine går i gang med opslag i databasen med kunstig intelligens. Hurtigt derefter komme de præfabrikerede og politisk korrekte svar væltende ud af hans indbyggede højtalere; intetsigende og tomt som manden selv. Antageligvis kan han trække et USB stik ud af bagdelen og connecte til en master server i Bruxelles, hvorefter han kan opgraderes med de seneste politisk korrekte svar. Hans eneste mysterium er dette – hvor sidder hans batterier?

 13. Af Niels Peter Lemche

  -

  66,1% Macron, 33,9 Le Pen: Dvs. Macron fik to tredjedele af alle afgivne stemmer. Men der er mere end det: Le Pen fik i første runde under 21% af stemmerne, Macron 24&. Hun var sagt med andre ord i stand til at øge sin tilslutning med mellem 12 og 13%, mens Macron næsten fik tre gange så mange stemmer. Så alt det vrøvl om et delt Frankrig. Nej, landet er ikke delt, men de nationalkonservative blev inddæmmet. Og det er det, vi ser overalt i år: Efter rystelserne sidste år, hvor heldigvis Trump viser, hvor galt det kan gå med popolisterne, er man ved at få inddæmmet problemet. Der er til de nationalkonservative sådan i almindelighed 20 til 25% af stemmerne. Det er selvfølgelig alt for mange, men at lade dem bestemme noget, er det samme som, at lade halen logre med hunden.

  Men der er nok en lille russisk mandsling, der er sur idag!

 14. Af Niels Peter Lemche

  -

  PS: Og så har man beskyldt Macron for alt muligt: Han er homoseksuel siger man, jo, men så siger man også, at han har en ung elskerinde. Nu er logik ikke internettrollenes særlige domæne!

  Men adressen for disse beskyldninger er klar nok, for hvor i Europa går man specielt efter de homoseksuelle? Jeg gider ikke svare.

 15. Af jens petersen

  -

  Vi danskeres situation vil blive meget påvirket af situationen i Frankrig, Sverige, Tyskland og EU. Alle fire steder står det slemt til…. fordi betontænkning, ekstrem feminisme, rød pladderhumanisme samt udemokratiske, korrupte og anti-nationale holdninger dominerer politikerne. Overalt i verden er kommunistiske og totalitære eksperimenter endt i katastrofe, fattigdom og massedød, og hele Europa risikerer at bryde sammen hvis EU og Merkel mv. får lov til at fremture. I både Frankrig, Sverige, England og Tyskland er der nu opstået store no-go zoner hvor det er livsfarligt at færdes for almindelige borgere.

  Samtidig er velfærden overalt i Europa ved at smuldre. I det danske sundhedsvæsen sendes stadig flere patienter i døden, fordi det er det billigste. Eller de og deres pårørende påføres frygtelige lidelser og tab. Og alle almindelige danskere kan nu nårsomhelst blive ofre for nedskæringer, uretfærdighed, smitsom sygdom, social nedtur og tab af familieliv og menneskerettigheder osv. (se også bloggen om politikeres had mod bilister)

 16. Af jan ulrik friis

  -

  Dette var sidste udkald for Frankrig, det franske folk der i uvidenhed fornægter sig selv, Macron ensbetydende et slut nationalstaten: Frankrig et slut for Frankrigs befolkning!

  Selv om det franske folk ikke selv forstod dette var valget imellem Frankrig for det franske folk i fred, eller som valgresultatet en Macron, et Frankrig for storkapitalen/våbenindustrien, uden det franske folk, destruktionen af nationalstaten, en islamisering, en borgerkrig i våbenindustriens i islams navn, en etnisk udrensning, den totale krig på vej, nedslagtning af ikke bare det franske folk, men hele Vesteuropas befolkning!

  The End, men fair enof for det franske folk, de fik selv valget, valgte selv i uvidenhed deres egen undergang!

 17. Af Mariane Bleistift

  -

  Gid Macrons sokker altid vil krybe i vask.

 18. Af Hvorfor skjules EU-kritik igen og igen?

  -

  Blokeres alle EU-kritiske indlæg? Er det her en kraftigt manipuleret debat?

 19. Af Hvorfor skjules EU-kritik igen og igen?

  -

  Nå, det er ikke alle indlæg der skjules, men hvorfor forsvandt et indlæg som i detaljer påviste at både Frankrig, Tyskland og Danmark osv. er inde i en uhyggelig og meget farlig udvikling……..??

 20. Af Svend Hansen

  -

  Jeg føler mig udsat for det samme fænomen på en naboblog. Hvis det er sandt er det dybt bekymrende.

 21. Af Bjørn Sørensen

  -

  Grækenland, Frankrig og Danmark har alle det til fælles at de trænger til gennemgribende reformer, hvis de vil stoppe forfaldet.
  Tre lande med urealistiske sociale ydelser, som gør at landene er politisk forstenet og landene langsomt forsumper.
  For store dele af befolkningen betaler for globliseringen, i form af faldende levestandard og massearbejdsløshed. og nu også faldende sociale ydelser.
  Den udvikling vil fortsætte, så længe grænserne er pivåbne for alverdens fattigdomsflygtninge, hvoraf langt flertallet ikke har de nødvendige kvalifikationer.
  Som liberal europæer er du glad for valget, for fremtiden mener du findes i globaliseringen og vandring af kapital og arbejdskraft. Konsekvent og kontrolleret integration og indvandring har længe været forsøgt, men overalt er det mislykkedes, især i Frankrig hvor kæmpe ghettoer er en tikkede bombe under samfundsordenen, som i årtier har været ignoreret af magtapparatet. Lad os håbe, at Macron ikke forvisser sig om det samme, så han holder pause fra at være globalist.
  Når op imod halvdelen af befolkningen har en meget tvivlsom fremtid under nuværende forhold, så hjælper det ikke meget at man vælger en uerfaren, som vil fortsætte den hidtidige forfejlede politik. Det kaldes SOS. Same Old S…
  En udsættelse af nødvendige reformer bliver konsekvensen af valget af Makronen.

 22. Af Henning Svendsen

  -

  at lade halen logre med hunden?–Ja Proffessoren brillerer.som altid Med sine hjemmelavede vittigheder og hvor logik altid er fraværende og han er endda Chef strateg i Hjemmeværnet med ansvar for Hobro kredsens sprit forbrug

 23. Af Niels Peter Lemche

  -

  HENNING SVENDSEN, hvis du er udtryk for de nationalkonservatives intellektuelle standard, så må man håbe, at vi har set begyndelsen til enden på jeres bevægelse. Fake news på fake news.

Kommentarer er lukket.