Forelsket i nogens far – følsomt indhold

Af Majbritt Maria Nielsen 35

Da jeg var teenager, forestillede jeg mig, at jeg nok ville være både nogens mor og nogens hustru som 25-årig. Jeg idealiserede livet i et hus på landet, en prydhave med et dertilhørende moderdyr af en havegrill og nogle meget pæne børn. Mine egne forældre blev skilt, da jeg var 14 år gammel, og siden da har jeg datet ud fra den overbevisning, at jeg aldrig selv ville give mine børn den oplevelse af at blive rykket op med rode. I dag er jeg 28, og jeg kan knapt overholde mine vasketider i andelsforeningen. Til gengæld har jeg mødt en mand, der giver alle mine reaktionære fordomme om moderne familieførelse baghjul.

Med fare for at udstille mig selv som en anden Carrie Bradshaw, vil jeg alligevel lukke lidt op for posen. Som forholdsvis ny debattør på Berlingske, der gerne går dygtigt i haserne på alt og alle, vil jeg gerne servere lidt af mig selv og måske i samme ombæring modbevise, at jeg skulle være den kyniske havbundsfisk, et par venstreorienterede læser har beskyldt mig for at være. Jeg er dog stadig liberal og frihedselskende, og jeg vil formentlig dø med upraktiske stiletter på og en (også til den tid) meget udskældt smøg i munden. Men jeg har dog bevaret mit hjerte midt i alle markedskræfterne og Ayn Rand-citaterne, selvom nogle har bedt mig tjekke, om det stadig banker derinde. Det gør det. Nu har jeg altså givet det til en mand. Og han er ikke engang liberal.

Til gengæld er han det sjoveste og sødeste menneske, jeg har mødt meget længe. Vi færdiggør allerede hinandens sætninger, og jeg har på behørig vis udviklet en rød, irriteret kærlighedspest rundt om munden, fordi min udkårne har skæg. Vi er med andre ord ulidelige for vores omgivelser, og vi tungekysser på ethvert gadehjørne. Vi bilder os ind, at det, at vi er bevidste om niveauet af ulidelighed, afbøder på vores forelskelsesbrøde og utidige opførsel. Det gør det naturligvis ikke, men vi er omvendt heller ikke i stand til at tage os af de blikke, vi får.

Bedst af alt er nok, at jeg ved, at han er far i verdensklasse. Forleden mødtes vi i et tog, der skulle fragte os på kæresteferie. Han havde mel under neglene, for den ældste af ungerne havde ytret ønske om pølsehorn en time før afgang fra perronen. Hvad stiller man op med sådan en mand, andet end at føje mere mundpest til det eksisterende.

Hans omsorg for mit forestående møde med hans børn slår et hul i den forestilling, jeg havde om sammenbragte familier. Vi har allerede drømme og forventninger til vores fremtid og den kærlighed, han føler for både mig og hans børn, formår han at sammenføre på så fin en måde, at det næsten virker som en gave, at han allerede har prøvet det hele før. Tanken om at være »2. runde hustru og mor« har aldrig rigtig fascineret mig, men for pokker hvor kan han mane dén følelse af ligegyldighed i jorden. Tak, søde mand.

Han er far til to, har været gift før og tror på Gud i en eller anden udstrækning. Som ateistisk, reaktionær liberal, som politisk modstander af samfundsdikteret adfærdsregulering, men som privat tilhører af konservative værdinormer, udfordrede tanken mig virkelig. Alle må gøre, som de selv finder bedst. Jeg skal bare ikke nyde noget af hverken børn på gule plader eller kirkebryllup, har jeg ofte tænkt. Det er oftest dét, der skaber forståelse for mit politiske ståsted, når mine opponenter erfarer, at mens jeg synes, det er småperverst at have en politisk, almengyldig holdning til, hvad andre mennesker skal foretage sig eller tro, har jeg en anden, helt privat holdning, jeg altså ikke forventer, mine samfundsomgivelser mimer. Min kæreste er bare ikke samfundet, han er min, og det har udfordret min rummelighed.

Det er sundt, tror jeg. Jeg er sindsmæssigt som en kamphund med lipgloss, jeg giver mig sjældent, når jeg først har besluttet mig for noget. Men så bliver man forelsket, og så forkaster man åbenbart glad og gerne det, man har klynget sig til i ti år. Heldigvis.

 

 

35 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  MAJBRITT MARIA NIELSEN, du skriver godt nok, at du er 28 (formentlig korrekt), men formulerer dig – i dette indlæg – som en umoden teenager. Faderkompleks or what? 🙂

 2. Af Orla Guude

  -

  @JAN PETERSEN – 21. JUNI 2017 8:02
  Før eller siden møder vi alle SNAFU. Når vi opdager SNAFU’s allestedsnærværelse og accepterer den, er vi blevet voksne.
  Længere er den ikke – som cykelslangefabrikanten sagde til elastikfabrikanten under en fælles strækmarch.

 3. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt har jeg aldrig før hørt betegnelsen SNAFU, men Googlede lige emnet:

  “SNAFU er et akronym som menes opstået i anden verdenskrig i den amerikanske hær. Betegnelsen bruges når “situationen er håbløs, ligesom det plejer”. Fortolkningen går i dag som: Situation Normal, All Fucked Up.”

  Helt enig 🙂

 4. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en musik video – der vel passer meget godt til en dybt forelsket 28 årig teenager:

  DON’T KNOW MUCH (Lyrics) – LINDA RONSTADT / AARON NEVILLE
  https://www.youtube.com/watch?v=WmuJ0us63GQ

 5. Af Birgit Berggrensson

  -

  Hvilke læsere ønsker Berlingske at få kontakt til med et så latterligt indlæg?
  En så barnagtig blogger må kunne henvises til nettet eller ugeblade for teenagere.

 6. Af Claus von Ruffenberg

  -

  ” som cykelslangefabrikanten sagde til elastikfabrikanten under en fælles strækmarch.”

  Som Tyren sagde til en ko, Jeg kan også godt lide at stå på to ben på græs, men engang imellem er det nu godt at have fuld jordforbindelse..

 7. Af JJ Pedersen

  -

  Det er en interessant synsvinkel Majbritt Maria Nielsen kommer med. Det er så til gengæld tydeligt, at en del kommentatorer ikke forstår så meget.
  Det er interessant, at forelskelse og kærlighed kan blomstre mellem mennesker i forskellige aldre.
  Vi har det offentligt i Frankrig i øjeblikket og flere andre steder.

 8. Af Jan Petersen

  -

  MMN har fået en våd plet i trussen – og det er vel fair nok, Men hvorfor bruge en Berlingske blog til at udbrede det intime budskab?

 9. Af jørgen jensen

  -

  Ja, mmn s privatliv er nok mest interessant for hende selv, men at hun som barn blev udsat for en skilsmisse ca. 2003, er et sørgeligt tidens tegn. Skilsmissetallet er siden steget og steget, så det nu er på ca. 75%. Et resultat af den mandsfjendske, familiefjendske og børnefjendske politik som kommunister og feminister har dyrket siden 1968. Men hertil kommer at danskernes livskvalitet, velfærd, sundhed, frihed og fremtidsmuligheder angribes og undergraves på 117 andre måder. Vores demokrati er nu en parodi og en narresut, og hundredtusindvis af danskere er på vej ind i en rædselsfuld fremtid. De gamle partier narrer og svigter os hver dag og året rundt.

 10. Af B Hansen

  -

  Hvis der her ikke er et robot-filter sat på, til fjernelse af 98% af alle seriøse indlæg, er det flot og fint. Men på de fleste blogs foregår der en utrolig smålig og smalsporet redigering. Som har fået masser af læsere og bloggere til at søge andre steder hen. Var det ikke noget for avisens NYE CHEFREDAKTØR at kigge på de DDR-agtige holdninger som en række blogholdere synes at lide af. (og hvad så med at gribe ind overfor
  de faste debatsabotører og deres uhu mske kommentarer og decideret skøre indlæg? Disse debat-tumper skriver hundredvis af indlæg pr. dag og det er soleklart at det er for at ødelægge debatterne.

 11. Af Birger Nielsen

  -

  Debatliv og privatliv for sig.
  Hold dig til teksten, Majbritt, og del det private med familie og venner på Fjæsbog.

 12. Af morten Miller

  -

  puha …. smålige indlæg fra folk der går i små sko……

 13. Af Martin Paulsen

  -

  Hvem har lukket EB Nationens læsere herind?

 14. Af jørgen jensen

  -

  Se Berlin gskes netavis ang. de stadig flere stenkast- angreb på bilister på motorvejene. Har den svenske hverdagsterror nu bredt sig til Danmark?

 15. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Overskriften troede jeg måske var om en teenager, er var blevet forelsket i venindens far …det var det så ikke.

  Den burde nærmere have heddet: Forelsket i en fraskilt med børn ..

  Det er der mange, der er og vil blive – men et godt råd til dig:

  Glemt alt om at at skrive så privat .. som også den konstituerede redaktør på Berlingske, der finder det moderne at oplyse om private blow-jobs og dermed ligedan om en andens seksualitet, hendes mands. Uhørt! – Og flere blogholdere før hende igen. Dermed ikke sagt, at man kan give noget af sig selv – og fx sige: det har jeg også prøvet. Debattører, der har været her i en del år, jeg selv inklusive, kan også komme med en privat bemærkning, altså oplysning om en selv.

  Men – selv om jeg ikke skal give gode råd ligefrem til andre, så da til lykke med forelskelsen, og jeg håber da, at det er andet end ‘nogens far’, du er forselsket i – ellers bliver han, hvis han ikke allerede er det på et vist plan, også din!

  Så – lad tingene lejre sig i nogle år, så vil du se den mere reelle virkelighed – dagligdagen fortæller altid, hvad der er gangbart og ikke, selv om jeg ikke vil betvivle, at du har fundet en vidunderlig mand.

 16. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Overskriften troede jeg måske var om en teenager, er var blevet forelsket i venindens far …det var det så ikke.

  Den burde nærmere have heddet: Forelsket i en fraskilt med børn ..

  Det er der mange, der er og vil blive – men et godt råd til dig:

  Glemt alt om at at skrive så privat .. som også den konstituerede redaktør på Berlingske, der finder det moderne at oplyse om private blow-jobs og dermed ligedan om en andens seksualitet, hendes mands. Uhørt! – Og flere blogholdere før hende igen. Dermed ikke sagt, at man kan give noget af sig selv – og fx sige: det har jeg også prøvet. Debattører, der har været her i en del år, jeg selv inklusive, kan også komme med en privat bemærkning, altså oplysning om en selv.

  Men – selv om jeg ikke skal give gode råd ligefrem til andre, så da til lykke med forelskelsen, og jeg håber da, at det er andet end ‘nogens far’, du er forselsket i – ellers bliver han, hvis han ikke allerede er det på et vist plan, også din!

  Så – lad tingene lejre sig i nogle år, så vil du se den mere reelle virkelighed – dagligdagen fortæller altid, hvad der er gangbart og ikke, selv om jeg ikke vil betvivle, at du har fundet en vidunderlig mand.

  Tænk på, at du selv først skal være mor og så endog papmor på samme tid. Men – det kan da gå godt. 🙂

 17. Af jørgen jensen

  -

  Det går sgu godt med at afskaffe privatlivet, familielivet og selve livet. Den røde danske kultur er snart så sygelig som den kan blive. Med tvangsdigitaliseringen gik helle t-s og co. til angreb på privatlivet, postvæsnet og patienternes cpr-numre og sygejournaler mv. Familieværdierne ligger mere eller mindre i ruiner efter at feministerne har ført sig frem med deres hetz og intriger mod mændene og familiernes sammenhold. Og livet selv angriber man også med tyranniske “arbejdsprøvninger” og job – tilbud der gør danskere til en slags kommunale slaver. Og med så enorme velfærdsforringelser at
  boligløse/hjemløse omkommer i gaderne. Oveni er der så de mange skilsmisser der har øget antallet af tabermænd, taberbørn, selvmord og familietragedier. Endelig er der de katastrofale spareøvelser og “reformer” på sundhedsområdet som har medført utallige/tusindtallige frygtelige lidelser, unødvendige infektioner og dødsfald. Både i fysiske og psykiske hospitaler dør patienter på stribe pga. nedskæringer, nye skøre regler, dårlig hygiejne, forringet madlavning, sundhedsstyrelsens tornerosesøvn gennem mange år, intet samarbejde med de pårørende, afskaffede skadestuer og sengepladser, dårlige og langsomme klagemuligheder og en lang række af andre forringelser.

 18. Af jørgen jensen

  -

  Må man ikke skrive om at regeringen er ved at ødelægge tilværelsen for millioner af danskere, via man dat sv ig m.m.

 19. Af jørgen jensen

  -

  Mit indlæg kl. 15 kom ikke på?

 20. Af A. Bierce

  -

  Den engelske litterat Dr. Samuel Johnson (født 1709) sagde engang:
  Ægteskabet er håbets triumf over erfaringen.

 21. Af Angela Brink

  -

  Fedt indlæg! Tak for det 🙂 Og hjertelig tillykke med kærligheden!

 22. Af liiisbeth søøørensen

  -

  Af Ja n Peters en – 21. juni 2017 10:31

  “MMN har fået en våd plet i trussen”

  Manden er fuld på sin luderbari pattaya igen…Utroligt at Berlingske ikke lukker end for hans fake news, konspirationsteorier mv.. Det er jo som om man er på en intern server af sankt hans for patienter. med ham herinde?

 23. Af liisbeth søøørensen

  -

  Af Ja n Peters en – 21. juni 2017 10:31

  “MM N har fået en vå d plet i tru ssen”

  Manden er fuld på sin lud erbari patta ya igen…Utroligt at Berlingske ikke lukker end for hans fak e news, kons pirationsteorier mv.. Det er jo som om man er på en intern server af sa nkt hans for patienter. med ham herinde?

 24. Af JJ Pedersen

  -

  Nu er jeg ikke sikker på, at historien er privat.

 25. Af Flemming Lau

  -

  M.M.N.
  Udemærket alternativt indlæg, i forhold til de mange politiske. Når det kommer til stykket, er familielivet til syvende og sidst, det der skal bære os igennem, i livets lyst og nød under Guds himmel. Held og lykke!

 26. Af Peter Andersen

  -

  Utroligt så mange negative bemærkninger der kommer her, skulle tro det var Nationen på EB man læste. Der er åbenbart nogen der er så bitre og mangler livsmod, at de skal svine andre til, hvis de stadig har drømme eller ikke er ligeså mavesure og kyniske i deres betragtninger omkring livet, parforhold og kærlighed.

 27. Af Anders Munch

  -

  https://therationalmale.com/2012/12/19/the-epiphany-phase/
  “I’ve previously described this phase as a parallel to men’s feminine-redefined midlife crisis. This is a precarious time for women, usually the years between 28 and 30, where she makes attempts to reassess the last decade of her life”
  Gab…
  “Da jeg var teenager, forestillede jeg mig, at jeg nok ville være både nogens mor og nogens hustru som 25-årig. Jeg idealiserede livet i et hus på landet, en prydhave med et dertilhørende moderdyr af en havegrill og nogle meget pæne børn. ”
  “Hans omsorg for mit forestående møde med hans børn slår et hul i den forestilling, jeg havde om sammenbragte familier. ”
  “Tanken om at være »2. runde hustru og mor« har aldrig rigtig fascineret mig, men for pokker hvor kan han mane dén følelse af ligegyldighed i jorden. Tak, søde mand.”
  “Jeg skal bare ikke nyde noget af hverken børn på gule plader eller kirkebryllup, har jeg ofte tænkt”
  ” Men så bliver man forelsket, og så forkaster man åbenbart glad og gerne det, man har klynget sig til i ti år. Heldigvis.”

  Alpha fucks beta bucks alpha fucks beta bucks alpha fucks beta bucks og alt imens falder den gennemsnitlige iq og testosteron og ikke nok børn bliver født i over et halvt århundrede til trods for den største velfærdsstat verden nogensinde har set. Skide godt gået Maria! Du har gjort som den gennemsnitlige danske kvinde og horet dine fertile år væk og lige inden dine æg bliver til støv finder du en “sød” mand som synes at en kvinde på 28 bare er lykken. Ser frem til at skulle betale for dit afkom. Men helt seriøst, en kvindes eneste opgave i livet er at videreføre arten, så hvis du i et mindste kunne prøve at blive gravid med en høj iq og høj testosteron mand og derefter få den søde mand til at opdrage afkommet vil det være stort.

 28. Af Igor Levinskye

  -

  “Der er åbenbart nogen der er så bitre og mangler livsmod, at de skal svine andre til, hvis de stadig har drømme eller ikke er ligeså mavesure og kyniske i deres betragtninger omkring livet, parforhold og kærlighed.”

  Helt enig Peter..Der er naturligvis altid plads til kærlighed i en anstændig avis..Og er formentlig alt for lidt af det i det samlede billed!..Love will set you free…Sang sting..Såvel som gøre dig ikke så lidt tosset..

  Ingen tør jo debattere kærlighed…Derfor de hadefulde kommentarer..

  Jeg har en fast tiltro til at liberalister og borgerlige, ikke elsker nok, især deres nabo.Har aldrig selv haft en borgerlig kæreste værd sin salt..Dårlige elskere..Ikke værd at spilde tid på..Alt for egoistiske.

 29. Af Igor Levinskye

  -

  “Men helt seriøst, en kvindes eneste opgave i livet er at videreføre arten, så hvis du i et mindste kunne prøve at blive gravid med en høj iq og høj testosteron mand og derefter få den søde mand til at opdrage afkommet vil det være stort.”
  Munch

  I det tilfælde skal enhver kvinde der eksistere, undgå det lavkulturalle gen, som Munch repræsenterer fra den yderste og frasorteret højreradikale fløj..

  Dog er min mening om livet, og erfarelse, at borgerlige kvinder , OK borgerligt blå gifte så, at det drejer sig altid om penge, end kærlighed mestendels..Alle de blå par jeg kender, er dødbidere, hvor kvinden kun lader til at have giftet sig for penge….Har aldrig nogensinde mødt et interessant blåt par..

 30. Af J S

  -

  Tjah, endnu en fuldstændig tåbelig blog fra MMN.

  Måske den kunne passe fint i “Vi unge” – eller noget tilsvarende?

  Jeg er efterhånden helt uforstående for hvad en ellers lødig avis som Berlingske vil med disse umodne blogs fra MMN – ligesom jeg simpelthen ikke forstår hvad et parti som LA vil med samme person.

 31. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra denne blog svipser synes jeg faktisk, at Majbritt Maria Nielsen har leveret flere glimrende indlæg. Nok en god idé at holde – “kære dagbog indlæg” og vild forelskelse – adskilt fra Berlingske blog 🙂

 32. Af hans svendsen

  -

  Berlin gske skriver idag om at kernefamilien er under pres. Ja, mon ikke. De radikale og de skabsradikale politikere er ved at ødelægge og udslette vores familieværdier og hjemmets fred og tryghed. Skilsmisseprocenten er nu oppe på 75%, og mændene og børnene er retsløse. Og alt hvad vi danskere ellers ejer af værdier, rettigheder, traditioner og kultur er man også ved at destruere. Eller man sælger ud af værdierne til Saudi-arabien osv.

 33. Af hans svendsen

  -

  Men da indoktrineringen og fordummelsen af befolkningen efterhånden er næsten lige så massiv som i DDR eller Nordkorea, fatter de fleste danskere ingenting, men tror at Titanic-Danmark aldrig vil kæntre og synke, selvom store vandmasser strømmer ind i skibet, og det for hver dag får større slagside.

 34. Af hans svendsen

  -

  Demokratiet er nu stærkt udhulet. Og befolkningen er stort set afkoblet fra den fælles samtale om rigets anliggender. Er der een eneste avis/netavis der ikke afsporer/svækker den demokratiske debat, ved enten at kræve indlæg sendt via berygtede fjæs-book, eller ved at forhindre kritik der er seriøs, konkret og detaljeret….??

 35. Af J Nielsen

  -

  “Der er naturligvis altid plads til kærlighed i en anstændig avis..”

  Og hvis ikke – så er der jo altid brevkassen i Alf og Damerne.

Kommentarer er lukket.