Hvordan ved du, om et menneske er vegetar?

Af Majbritt Maria Nielsen 118

Giv dem 30 sekunder, så fortæller de det selv.

Det er selvfølgelig en overdrivelse, men der er irriterende nok noget om snakken. Folks bevæggrunde eller personlige ræsonnement bag beslutningen om at afstå fra animalske produkter i lille eller stor udstrækning kan være alt fra moralske til smagsløgsbetingede. Uanset hvorfor, de kun bekender sig til planterigets frugter, er det bare så i orden – det styrer de bare helt selv! Men kan vi andre, der stadig spiser ristede pølser og hakkebøffer, så til gengæld også få fred til at nyde vores madvalg? Nej, det kan vi åbenbart ikke helt.

Der er fine overvejelser i, om vores kødforbrug er for højt og om vores dyrehold er amoralsk. Vi spiser ufattelig meget kød i Danmark, hvorfor vi også næsten kollektivt reagerer med provinsdrengenes slidte baconjokes og tilsagn om aftaler med kaniner, når vi mødes med kødfrie forslag, Alternativets meget værdiladede udspil til forbrug og vores frelste bekendtes evindelige moraltogt på sociale medier. Lidt ligesom den kollektive træthed, der kommer til udtryk som støn og himmelvendte øjne, når en borger IGEN har følt sig racekrænket, det kunne være af et radioprogram, stønner vi kollektivt, når vegetarer og veganere nægter at udøve deres egne, personlige valg i stilhed, imens de angriber kødspiseres valg med grydelåg og rødbedebomber. Det er både synd for alle de vegetarer og veganere, der godt kan fravælge kød, æg og mælk i stilhed og for os, der skal høre på dem, der ikke kan. Mange af os har set de bimlende vanvittige opslag på Facebook fra en ung kvinde, der synes at have forstået, at al opmærksomhed er god opmærksomhed. Forleden var det Føtex Facebookside, der blev genstand for veganerharme og butikkens kødkøbende kunder, der fik beskeden, at de spiste ”døde, nitritfarvede dyr”.

For der eksisterer selvfølgelig et gram af debatværdigt stof i enhver virak, der startes af folkeparlamentet. Men når missionen bliver så ensporet, skinger og påduttende, som jeg synes, oftere og oftere er tilfældet, så bliver kødspisere ”Yes boss ”-typer, imens veganere bliver dreadlocksbærende moralprædikanter. Begge stereotyper er overdrevne og det reelle debatgram fra før forsvinder i en tsunami af fjendtlig stejlhed, reaktionære stemmer og hverken klimaet eller folkesundheden forbedres.

Hvad med om vi i stedet for at udfordre hinandens spisevaner fokuserer på et moralsk dyrehold? Der er intet unaturligt eller amoralsk i at mennesker spiser kød, men de fleste af os kan indse, at dyrene skal have det ordentligt før, vi fortærer dem. Det siger sig selv, at hvis en majskylling koster det samme som en pakke cigaretter, så er det ikke forbrugeren, der har betalt den højeste pris. Når man har placeret sig så succesfuldt i fødekæden, så bør man respekterer de nedenstående led bare en lille smule. Og ja – dyr æder hinandens ansigter på savannen. Men de har ikke stået fikseret i et galvaniseret fængsel indtil deres endeligt.

Menneskets kost har som bekendt bestået primært af kød og grønt, hvorfor nogle i håbet om en stenalderkrop, kun spiser kål og bøffer. Det er en dyr slankekur og det er godt. Kød bør være dyrt, for det kommer fra et levende dyr, hvis eneste formål er at ende på vores tallerkner. Med så indskrænket et leveformål, så kan vi sagtens både tåle at spise mindre kød, hvis økonomien ikke tillader det og i samme ombæring få en respekt for dyr og kød tilbage, der efter min mening er længe trængt.

 

118 kommentarer RSS

 1. Af Niels Larsen

  -

  En god steak går man ikke fejl af.

  Det foretrækker jeg til hver en tid.

 2. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, du har ret, men skulle vi ikke bruge denne blog til at diskutere livretter?

  Steaks er fine, men med ældre maver kan kalvekoteletter godt komme foran i køen!

  Men naturligvis bliver bøfferne og koteletterne også bedre, hvis dyrene er blevet behandlet ordentligt. Og en kylling, der fik lov at røre sig og spise ordentlig smager også bedre end det stakkels fjerkræ, man oftest finder i fryseboksene i supermarkedet.

  Og så lige for at åbne op for vandfaldet: Bøffen skal naturligvis ikke være halalslagtet. Det er direkte ødelæggende for kvaliteten.

 3. Af ole jensen

  -

  Er debatten allerede lukket? Seriøse indlæg i filtret. Se den korte, snap hanen og new speak.

 4. Af Mehmet Sami Gür

  -

  Hvordan ved du, om et menneske er muslim?

  Ved at spørge!

  Sikke et dumt spørgsmål.

  Nogle gange er folk herinde virkelig mærkelige at høre på (at læse på).

 5. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Danskerne er angiveligt dét folk i verden, der spiser mest kød, og derfor bør mange skære på forbruget af især forarbejdede kødprodukter, for deres egen sundheds skyld.

  Men, hvis man vil beskære kødforbruget, for at begrænse udledningen af drivhusgasser, så er det ret vigtigt, at skelne mellem kød fra klovbærende dyr – som f.eks. køer og geder – og stort set alle andre dyr.

  Grisekød og hestekød, der næsten smager som oksekød, er f.eks. ret uskadeligt set fra en miljøsynsvinkel.

  De klovbærende dyr udleder langt mere metan, der er en ekstremt potent drivhusgas, end de fleste, andre dyrearter gør, og det er i praksis stort set kun oksekød, der er et reelt problem, når det handler om den menneskeskabte udledning af drivhusgasser.

  Vegetarer bør vide, at ris også står for en meget stor andel af den menneskeskabte udledning af drivhusgasser, og derfor bør fravælges, hvis de også vil medvirke til at begrænse udledningen af metan.

 6. Af A. Bierce

  -

  Hvordan ved du, om et menneske er vegetar?

  Hvis jeg fortæller dette menneske, at jeg vil give ham en kold skulder og jeg får et bekræftende svar ledsaget af et sultent glimt i øjet ved jeg, at det menneske ikke er vegetar!

 7. Af Astrid L.

  -

  AMORALSK dyrehold, PERSONLIGE valg, angreb på kødspiseres VALG, i STILHED, VEGANERHARME, INDSKRÆNKET leveformål, RESPEKT for dyr.

  Dit debatindlæg indeholder alle disse ord, og netop disse ord viser tydeligt, at du er meget uvidende omkring emnet.

  Jeg oplever det igen og igen (og nej, det er ikke som du siger mig (veganeren), der bringer emnet på banen – det er derimod ALTID kødspisere som af den ene eller anden grund vælger at spørge ind til mine VALG). Og dit debatindlæg er jo et meget fint eksempel på dette – det er dig der bringer emnet på banen.

  Mange ved simpelthen ikke, hvad der foregår. De ved ikke, at en ko skal have født en kalv for at kunne producere mælk, de ved ikke at kalven bliver frarøvet sin mors mælk et døgn (max) efter fødslen – den skal DU jo drikke, det er DIN mælk og ikke kalvens. Og det er denne uvidenhed og direkte ignorans, som går mig på (og herunder også manglen på viljen til rent faktisk at blive oplyst/ selv læse op, på hvad det er, der støttes og gives penge til ved at købe animalske produkter. Du glemmer jo netop, at der ikke er tale om et PERSONLIGT valg. Et personligt valg er, når du vælger om du vil have grønne eller blå bukser på. Et personligt valg er IKKE, når du vælger om du en anden (i det her tilfælde dyr) skal have slicet halsen eller ej. Det vedkommer andre end dig selv, og kan derfor ikke være personligt.

  Jeg forventer ikke, at du svarer på det her modindlæg – på trods af at du har skrevet et DEBATindlæg, ser det ikke ud til, at du er så glad for at debattere med andre, som har en anden holdning end dig selv.

 8. Af Charlotte Mathiasen

  -

  Stenalderargumentet er efterhånden rimelig trættende at skulle høre på. I stenalderen har man tyet til at spise dyr for at overleve – men det har bestemt ikke være en del af den daglige kost og det har ikke været spist i de mængder vi spiser kød i i dag. LANGT fra.

  Mennesket har i øvrigt heller ikke altid spist kød – det er noget man er begyndt med da de andre fødevarer man levede af blev i mangel.

  Skal du se bort fra, at mange ikke spiser køb pga. dyrevelfærd er der mange andre rigtig gode argumenter for ikke at spise animalske produkter. Hormoner, multiresistente bakterier, grænser for pus-indhold i kød (ja, der er grænser for hvor meget betændelse fra bylder der må være i dit kød – og den er på mere end 0% – læks læks læsk), risiko for hjerteproblemer og åreforkalkninger, risiko for diabetes, overvægt mv.

  Vores tænder og tarmsystem er i øvrigt slet ikke designet til at spise kød – det er designet som de dyr i dyreriget, der lever af en plantebaseret kost.

  se evt. “What the Health” eller “Earthlings” hvis du vil vide lidt mere om emnet – evt. inden du udtaler dig om det igen ville det være rart, at din fakta om menneskers spisevaner og traditioner var på plads.

  Skal vi snakke dyrevelfærd – så fint at du har samvittighed til at spise en økologisk gris, der har haft det godt indtil det tidpunkt det får halsen skåret op og nogle af dem sænkes levende ned i kogende vand på slagterierne. Men vær opmærksom på det og stå ved, at det er det du støtter når du spiser dyr.

  Når man fravælger at spise dyr pga. dyrevelfærd er det en beslutning, der tages ud fra personlige overvejelser og politisk overbevisning. Så nej – du kan ikke få lov til at æde din grillpølse i fred

  Det burde du som et politisk aktiv individ, der bræger din egen politiske overbevisninger ud i tide og utide, sådan set også vide.

 9. Af bent andersen

  -

  Danmark befinder sig i nok den værste, største og farligste krise nogensinde, og så diskuterer vi om frikadeller eller gulerødder er bedst. Imens forsætter invasionen, agressive og skumle typer strømmer ind i tusindvis. Og samtidig slagter regeringen løs på velfærds- og sundhedssystemet osv.

 10. Af Niels Peter Lemche

  -

  CHARLOTTE MATHIASEN, det kommer nu an på, hvilken det af stenalderen du tænker på. I ældre stenalder taler vi om jæger- og samlerkultur, dvs. mht føde en blanding af animalske og vegitabilske fødevarer. Man kan vist ikke sige, at der var noget bevidst valg af det ene fremfor det andet, for man spiste, hvad man fangede eller indsamlede. Efter den neolitiske revolution, dvs. introduktionen af egentlig landbrug, var der regelmæssig adgang til vegetabilske produkter, men også en nok så god mulighed for kødproduktion, nu bedre reguleret, da man givetvis spiste handyrere, men bevarede hundyrene så længe som muligt.

  Og mht. om mennesket ikke altid har spist kød, nej, men det har det i hvert fald sine homosapiens opstod. Der er endda teorier om, at det store spring fremad for menneskeheden indtraf, da man supplerede den vegetabilske føde med proteiner fra kød. Og det så skete i en periode med manglende vegetabilsk føde eller af andre årsager er ligegyldige. Det vigtige var, at det skete.

  Så gem din rabiate kritik af ikke-vegetarer. Og jeg forstår, at veganere — der er nogen her omkring, hvor jeg bor — må supplere deres kost med alle mulige slags kosttilskud. Der er åbenbart for meget, de mangler i deres daglige kost. En dreng af et sådan lokalt veganerpar, ja, på besøg så går det hårdt ud over bøfferne!

  Så se det i øjnene: Mennesket er en altædende dyreart, har været det i hundredtusindevis af år og har det bedst hermed.

 11. Af Niels Peter Lemche

  -

  BENT ANDERSEN, den største fare lige nu er sådanne som dig, der ikke forstår at holde dig til emnet, men åbner vejen for al mulig ævl af enhver slags.

 12. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  I vore dage kan fødevarer fremstilles af råvarer, der aldrig har været i nærheden af dyr, eller planter, så ingen livsform behøver i teorien at lide over last for, at vi kan blive mætte.

  Der findes jo også et segment, der synes, at det er synd for planterne, at vi spiser dem.

  Men lad os nu fokusere denne diskussion på de to emner, der er de vigtigste i denne sammenhæng; den enkeltes sundhed og klimaet.

  For det er som sagt kun kød fra køer, der virkeligt er et problem, når det handler om udledningen af drivhusgasser, og ris er omtrent et lige så stort problem, som oksekød er, for der bliver også udledt meget store mængder metan fra rismarker.

  Drop den futile ordkrig mellem vegetarer og kødspisere, og fokusér på klimaet – og den enkeltes sundhed.

  I denne sammenhæng er Danmark et meget lille land, for kødforbruget stiger over hele kloden, i takt med at fattigdommen falder og befolkningstallet stiger.

 13. Af Per Christensen

  -

  Tænk engang – hvor ville det være en befrielse, den dag at nyhedsmedier som Berlingske kunne blive fri for selvbestaltede meningsdannere, som har en mening om alt – også det de egentlig ikke aner en fis om, men hvor de prioriterer dem selv, deres mening og deres “se mig” attitude højere end avisen egentlige oprindelige konceptmæssige grundlag, nemlig at formidle nyheder og ikke være en søjle for almindelige og kendte menneskers meninger – fordi det fritager folk/borgere i dette land at de danner deres egen mening! Og hvor har aviserne solgt ud af deres oprindelige formål nemlig at formidle nyheder ved at et stigende antal indlæg kommer fra bloggere og politikere!

 14. Af Kim Kaos

  -

  Mennesker er omnivore fra naturens side – det er indiskutabelt – at så nogle fravælger kød i deres diæt er deres valg.

  Men for fanden hvor er det pisseirriterende at de konstant skal prædike og fortælle os andre hvordan vil skal sammensætte vores kost.

  Jeg mener, at man kan vælge at spise det man kan lide – hvis så er så heldig at man kan lide alt – så er det nemt at sammensætte en sund og varieret kost.

  Spis det man kan lide – spis efter årstiderne og spis varieret.

 15. Af Jakob Schmidt Rasmussen

  -

  Klimaet ville have det meget bedre, hvis denne diskussion ikke var så følelsesladet, som den er.

  Men vanens lænker kan åbenbart virke så ubrydelige, at mange hellere vil dø for tidligt, og se klimaet gå amok, end ændre madvaner, mens andre er så frelste, at sund fornuft ikke bider på dem – det er alt, eller intet, hvis man sprøger dem.

  Hvis kødspiserne frivilligt ville erstatte oksekødet med hestekød, der næsten smager som oksekød, og alle – herunder vegetarer – ville droppe ris, så ville en meget stor andel af den menneskeskabte udledning af drivhusgasser forsvinde.

 16. Af K Kolmorgen

  -

  Det er jo egentlig tankevækkende, at stort set alle ikke-vegetariske spisesteder tilbyder mindst et, ofte flere, kødfri alternativer. Man ser ikke mange vegetar spisesteder der tilbyder tilsvarende service til evt kødspisere der måtte komme der som en del af et ellers vegetarisk selskab.

 17. Af bent andersen

  -

  Klimaet klarer sig nok uden hysteriske indgreb. Meget tyder på at Al Gores og andre frelste personer/klima-alarmister er fulde af fup, eller handler ud fra uvidenhed. Eller de har ladet sig hjernevaske af TV-stationers vrøvl om smeltende is og værre storme. Læs uafhængige videnskabsmænds bøger. FNs ansatte “eksperter” kan man ikke stole på. Læs “Den maniske sol”. Eller “Kun en tåbe frygter ikke vejret”. (en ironisk eller manipulerende overskrift i jp)

 18. Af Torben Morell

  -

  Sjovt nok har jeg den modsatte oplevelse i forhold til, hvem der skal forsvare sig.
  Jeg har gennem de sidste 10 år været kæreste med en vegetar. Hun har taget sit valg, men har aldrig stillet spørgsmålstegn ved andres valg – og laver eksempelvis kød, når vi har gæster.
  Til gengæld har vi ikke kunnet tage til fester, sammenkomster eller lignende uden, at fremmede folk stiller spørgsmålstegn ved hendes valg, beskylder hende for at være hellig etc. – uden at det er hende, der bringer emnet på bane – folk ser bare på hendes tallerken. Ingen stiller imidlertid spørgsmålstegn ved diverse mennesker, der vigtigt og altid er på kur.
  Latterlig overskrift – populistisk latterliggørelse – og absolut intet indhold i dit indlæg andet end vi burde kunne diskutere dyrevelfærd.
  Så gør dog det !

 19. Af Martin Jørgensen

  -

  Jeg har fornylig været inviteret til brunch i anledning af en fødselsdag, hvis man tror at det var en traditionel brunch buffet tager man fejl.
  Blandt fødselsdagsgæsterne var der et vennepar som var muslimer og et par som lige var sprunget ud som vegetarer, og i den egenskab fik de næsten mere opmærksomhed end fødselaren.
  Værtinden havde travlt med at fortælle hvilke retter fra buffeten man trygt kunne spise,som ville være i overenstemmelse med tro og overbevisning.
  Men det må ikke være nogen nem opgave for et værtspar, at skulle tilgodese alle når der både skal være plads til svin,okse,fjerkræ,fisk, æg, brød og vegetarbaseret mad.

 20. Af Carsten Nørregaard Nielsen

  -

  Charlotte Mathiasen. Der er vist noget du har fået helt galt i halsen. Mennesket er et omnivort dyr. Vi er i besiddelse af såvel tænder som fordøjelsessystem til at spise både plantemateriale og kød. Og hvor i alverden får du dog den ide fra,. at dyr bliver kogt levende på slagterierne? Det må være fra en rimelig rabiat veganer side. Det sker ganske enkelt ikke i Danmark. Jeg skal ikke kunne udelukke at det måske sker andre steder i verden, men ikke på danska slagterier. Du har måske læst en artikel hvor det fremgår at bedøvelses sekvensen har fejlet, men det er vist mere undtagelsen end det er reglen.

 21. Af Carsten Nørregaard Nielsen

  -

  Charlotte Mathiasen. Der er vist noget du har fået helt galt i halsen. Mennesket er et omnivort dyr. Vi er i besiddelse af såvel tænder som fordøjelsessystem til at spise både plantemateriale og kød. Og hvor i alverden får du dog den ide fra,. at dyr bliver kogt levende på slagterierne? Det må være fra en rimelig rabiat veganer side. Det sker ganske enkelt ikke i Danmark. Jeg skal ikke kunne udelukke at det måske sker andre steder i verden, men ikke på danske slagterier. Du har måske læst en artikel hvor det fremgår at bedøvelses sekvensen har fejlet, men det er vist mere undtagelsen end det er reglen.

 22. Af Per Torbensen

  -

  Start nu ikke denne tåbelige debat op igen på Berlinske Tidende,kødædere kontra veganere,det er formålsløst.
  Der er helt sikkert større naturkræfter vi er oppe imod og det er ikke noget kønt syn,vores
  levevis på kloden ,har måske startet en proces,men alle videnskaber diskuterer stadig indbyrdes og er uenige og foranstaltningerne er mildt sagt ringe fordi beslutningerne tager for lang tid.
  Min største frygt er metanskorstene på vores Nordlige klode ,som siver og skaber store huller i permafrostlaget ,hvor METAN gassen er 25 procent mere potent en CO2.
  Ned smeltningen af indlandisen på Grønland kan ganges med faktor 10 ,på blot ganske få år-det går stærkt nu.

  https://www.youtube.com/watch?v=lxixy1u8GjY

  og se gerne de relaterede sites i højre felt.

  M.v.h.Per Torbensen.

 23. Af A. Bierce

  -

  @MEHMET SAMI GÜR – 24. JULI 2017 12:50
  Hvordan ved du, om et menneske er muslim?

  Når han ikke kan gøre for det!

 24. Af Kim R. Olsen

  -

  Veganere er ligesom ateister.
  De er åbenbart så meget i tvivl, at de konstant skal overbevise sig selv og andre om egne fortræffeligheder.
  Hvis I virkelig er så gode og eksisterer på den eneste ordentlige måde, så hvil dog lidt i jer selv og lad os andre stakler i fred!

 25. Af Ib Kyv

  -

  Ny forskning viser, at kosten har stor betydning, for éns psykiske konstitution, fordi kosten påvirker bakteriesammensætningen i tarmene.

  Mon Hitlers intolerance og korte lunte skyldtes, at han ikke spiste kød?

 26. Af Konrad Pedersen

  -

  Som bloggeren taler om, er det de selvpromoverende vegetarer, vi kødspisere gerne vil blive fri for at høre på. Helt enig. Jeg har iøvrig aldrig forstået, hvorfor noget så godt som fisk skal være relativt dyrt i forhold til kød, f.eks. 500 g hakket oksefars til ca. 34 kr. 14 – 16 % fedt. For samme pris får man 2 stk fisk ialt 300 g. Danmark har jo de fineste fisketraditioner, men sjovt nok eksporteres vor fisk mest til udlandet frem for, at vi i højere grad selv konsumerer dem. Det er også en fin, varieret og sund dyreart.

 27. Af J Hans en

  -

  AF KONRAD PEDER SEN – 24. JULI 2017 17:35

  Ja.
  Bakskuld er dyrere end chateaubriand.
  Noget forbandet svineri.

 28. Af Martin B B

  -

  Det eneste du må supplere med, hvis du vælger ikke at spise kød, er B12. B12 er tilsat dyrefoder. Så uanset om du spiser en pille der indeholder det eller spiser noget kød, jamen så får du det i en tilsat form. Den store forskel er blot, at med en pille så undgår du alle de kræftfremkaldende stoffer der er i kød. Det er selvfølgelig forskelligt hvor meget vi hver især værdsætter vore egen, eller børns, sundhed.

  Det står dig naturligvis frit for selv at forholde dig til. Ser man på det alene udfra et sundhedsmæssigt perspekttiv så er der intet argument for at skulle indtage animalske fødevarer.

 29. Af liberalist gylle

  -

  PsyKO,

  Som troende lider du af en svær mental sygdom. Kun ateismen kan kurere muh her. Ny teknologi gør det os snart muligt at tale med vores ko har jeg læst, og hund mv.

  Personligt spiser jeg kun fisk, vildtkød og lam. Lam køber vi organisk på en gård. Vildtkødet i Sverige.

 30. Af Flemming Lau

  -

  Hvorfor skal man egentlig til England, for at opdage at der er noget der hedder danish bacon…?

 31. Af liberalist gylle

  -

  At stenalderfolket spise meget kød er en myte. Langt mindre end i dag. Det er svært at fange vilde dyr. Og især da.De fik dog en del fisk da de klogt nok boet nær vandet tit.

 32. Af Knud Nielsen

  -

  Et ubehjælpsomt formuleret indlæg. Oppustet, dårligt dansk. Simpelthen. Desuden er de mange kommafejl decideret forstyrrende for læsningen. Et velment råd: Skriv enkelt! Bedre held næste gang!

 33. Af Catrine Larsen

  -

  Som veganer taler jeg kun om mit valg hvis jeg bliver spurgt. Jeg kender udemærket jeres rationale for at spise kød, så det interessere mig ikke at blande mig.

  Det er min erfaring at det ALTID er kødspiserne som starter diskussionen om kød, etik og sundhed. Jeg vil faktisk bare gerne spise min mad i fred. Men når i så får en ærlig begrundelse, SÅ går i gerne i forsvar og klandre veganeren for at “pådutte jer vores holdning”.

  Jeg skal ikke udelukke at der findes irriterende og arrogante veganere, men måske i også selv skal overveje jeres egen tilgang til os ? For vi gider ikke hører på at “det har vi altid gjort”, “protein”, “bacon” og hvad i ellers kan diske op med. Det virker faktisk på mig som om det er jer der har behov for at pådutte os jeres levevej.

  Det kunne være rart hvis alle bare kunne spise i fred uden at skulle forklare eller retfærdiggøre noget 🙂

 34. Af Marc Jay

  -

  NU ER DET AGURKETID PÅ BERLINGEREN: kære ven. Først lidt info om mig selv så jeg ikke bliver beskyldt for at være fra enhedslisten og have dreadlocks: jeg er selvstændig med 25 ansatte og stemmer til højre for midten…!!! Jeg arbejder til daglig med de konsekvenser vores infrastruktur og byggeri har for vores miljø så set fra et egoistisk synspunkt burde jeg være lykkelig for dine stupiditeter. Men jeg bliver en smule ked over at berlingeren, der som Et af de få medier man kan holde ud at læse, lader så mange idioter få taletid ( messerschmidt-Åmund segmentet). Et par grunde til at vi burde spise mindre kød og kun økologisk:
  1: mennesket har dårligt af alt det medicin vi propper vores dyr med og vi opbygger resistens for medicin
  2: de stakkels svin vi spiser er klogere end din hund( behandl dem ordentligt. Hvad berretiger vores behandling af burhøns og svin der aldrig kommer)
  3: vores kød produktion forurener mere end vores infrastruktur og vores huse ( der er selvfølgelig flere i dette forum der ligesom trump benægter klime forandringer, til dem har jeg kun at sige: mod dumhed kæmper guderne forgæves.)
  4. Alle studier har bevist at man med et moderat forbrug af kød lever længere. Det er et stort problem , hvor uuddannede dør som fluer af for meget og for dårligt kød.
  5. Det smager faktisk bedre 😉
  Nu vil jeg gå ned og spise et dejligt stykke kød der ikke er blevet pumpet med medicin.
  GOD SOMMER

 35. Af Finn Bjerrehave

  -

  Måske en person under 100 kg, og ligesom Poul MCcartny Bill Clinton , vegatarer så selv en kødspiser siger velbekommen.
  Personligt valg. Finn Vig

 36. Af bent andersen

  -

  For den indskrænkede NPL er det vigtigt at benægte fakta. Så han prøver altid at benægte eller bortforklare at en invasion er i gang. Men at hundredtusindvis af krævende, farlige og voldelige typer strømmer ind i landet er jo VIRKELIGHEDEN. Det er også fakta at regeringen har travlt med at tryne, undertrykke, udsuge, chikanere, udskifte og forråde danskerne. Men for den radikale NPL er der kun tale om berigelse.

 37. Af Henning Svendsen

  -

  En pensionist der ikke spiser kød har råd til at skeje ud det samme gælder dem på bistand og lader man sig overmande af kødtrangen så er man i djævlens vold og har sikert også et overforbrug på andre områder
  Og således lader i madglæden stjæle jeres dyrebare år!-immunsystemet kollapser og i bliver kendte ansigter på hospitalets operationsstuer
  Ja disse dyr der bliver skoldet levende det skal jo gå hurtig og deres skrig når ikke uud gennem de lydtætte vægge og vi kan gå hele vejen rundt !-EU er det mest syge og beskidte foretagende som verden har set.

 38. Af H S

  -

  Marc Jay
  Jeg vil ikke beskylde dig for at tilhøre Enhedslisten-
  Derimod vil jeg beskylde dig for at have en livlig fantasi og være lidt fordomsfuld uden det tyder på den store faglige baggrund.
  Dit punkt 1:
  Vi mennesker bliver ikke dårlige af den medicin (antibiotika) dyrene får , men rigtigt der dannes resistente bakterier.
  Punkt 2:Vi kan være bedre imod dyr ,både de kloge og de dumme.
  Punkt 3:Godt for dig at du er klogere end talrige klimatologer og dumt af dig at kalde andre dumme uden håndfaste beviser.
  Punkt 4:En helt igennem uvidenskabelig påstand som du meget gerne må dokumentere med artikler i anerkendte tidsskrifter.

 39. Af Line Christensen

  -

  Hvordan ved du om et menneske er mod babydrab?
  Bare giv dem 30 sekunder, så har de selv fortalt det.

  Det er super fint at så mange mennesker ikke har lyst til at dræbe spædbørn længere. Det er jo deres eget valg, og kan de fravælge det i stilhed, er det helt okay. Men hvorfor skal det gå udover os, som bare gerne vil dræbe børn i fred? Det er jo mit valg. Mennesker har dræbt hinanden gennem årtusinder, og så længe babyerne har haft det godt, inden de bliver slået ihjel, kan jeg ikke se problemet. Lad mig bare nyde min spædsbarns-steak i fred! Jeg er så træt af folk der siger til mig, at det ikke er okay at dræbe babyer. Det er min ret som menneske!

  Overdrivelse fremmer forståelse – hvis det var normen at slå babyer ihjel og spise dem, ligesom vi spiser dyr, ville du så ikke også kæfte op? Jeg siger ikke at det er på samme niveau som at spise dyr, men den følelse som jeg har omkring de utallige dyr der bliver slået ihjel hver dag, så du kan nyde din steak bernaise i 15 minutter, er samme følelse, som du ville have i mit scenarie.

  Når man ved at noget er så etisk forkert og forfærdeligt, men samtidig ser hvordan næsten hele verden lukker øjenene for det, og fortsætter brutaliteten med dårlige undskyldninger, så er man jo nødt til at sige noget.

  Kom i bare med jeres dårlige undskyldninger. Værsågod at kalde veganere for irriterende. Råb højt og stolt op omkring hvordan bacon er en menneskerettighed.

  Jeg ved hvilket valg der er det rigtige. Og det tror jeg også at alle i andre kommer til at vide, på et eller andet tidspunkt.

 40. Af Johnny Højfeldt

  -

  Jeg kan ikke helt greje det dybere budskab med dette indlæg. Det vinkler sig både til den ene og anden side og lugter egentlig mest af alt af lidt dårlig samvittighed og så selvfølgelig populisme delen, fra levebrødspolitikere ved at appellere til over 90% af befolkningen.

  LA går så meget ind for frihed – men fritager det den enkelte borger for ødelæggende handlinger der vedrører os andre?

  Jeg kunne godt tænke mig der blev opsat forslag i folketinget om en art CO2 kvote pr. borger i det danske samfund. Så skulle fødevarer Co2 mærkes – og da kød er meget tungt på den konto, kunne det nok være folk automatisk ville skære ned på denne fødevare kategori. Man kunne jo sætte det op som hvad der vejere tungest. 1 kg oksekød eller 140 km i en mellemklasse bil. Så kan det nok være der var en del borgere der enten skulle skære lidt på kødet eller finde cyklen frem for at komme til og fra arbejde når kvoten var opbrugt 14 dage inde i måneden.

  VI har jo alle et fælles ansvar for planeten som vores børn og efterkommere skal overtage efter os. Og det ser ærligt talt ikke alt for lovende ud for deres fremtid. Derfor burde det jo ikke være alt andet end rimeligt at vi alle dele denne indsats ligeligt imellem os. Det bliver jo ens for alle – fattig som rig.

 41. Af Liberalist gylle

  -

  så nu hedder dårekistebeboeren prebenf1-9 Knud..4 navne jeg har talt af ham i dag blot? Kan sankt hans da ikke i sommeranledniningen åbne kisten lidt på glem i dag, og få lidt frisk luft ind?

  “. Det siger sig selv, at hvis en majskylling koster det samme som en pakke cigaretter,”

  Man kan købe en lammekølle for en pakke billige cigarer i Danmark….Og må indrømme at jeg fortærer sådan en dagligt når jeg ikke lige kommer hjem med kufferten fuld fra Cuba med havannos.. 🙂

  MHt. fisk smides 90% overbord ca. Og Danskerne ønsker kun at spise torsk og forgiftet opdrættet laks som er direkte sundshedsskadeligt. Selv den vilde Canadiske slags er kun god i små mængder.. Giver absolut ingen mening at fiskeudvalget fra Danmark i supermarkederne består af Torsk, laks, Skrubber, sild, grøndlandske rejer fladfisk..Og absolut ingen andre. Når nu vi har hundredvis af fiskearter i Danmark. Dette burde forbydes pr. lov, og supermarkederne tvinge til at variere salget, og hvis Danskerne kun ønsker at spise disse fem, simpelthen forbyde det en del af tiden som salg. Sådan får vi økosystemet på rette fode i oceanerne.

  Ingen burde spise laks mere end et par gange om året..Så forgiftet er møget her.

 42. Af Kim Jensen

  -

  Endnu et totalt ligegyldigt indlæg. Hvad rager det dog os læsere at du har fordomme overfor vegaterer? Det er sguda noget der hører din privatsfære til. Jeg er totalt ligeglad med at høre om dine småborgerlige overklasse indignationer over andre menneskers spisevaner. Tag dig sammen, eller giv din blog videre til et menneske som interesserer sig for andre mennesker. Hvad bliver det næste? Græs-slåmaskiner som larmer på villavejen før kl 10? – elelr hvad med et langt indlæg om en dårlig manucire du har fået i Hellerup, hvor de knækkede din negl !!!!!

 43. Af Peter Christensen

  -

  “Vegetarian” is an inuit word for “lousy hunter” ..

 44. Af Joachim Robert

  -

  Altså, vi stopper selvfølgelig ikke med at diskutere hvorvidt det er okay at udnytte, dræbe og spise dyr – ligesom alle andre etiske emner. Specielt når det er noget med så store konsekvenser for bevidste væsener.

  MMN vil selv gerne have “moralsk dyrehold”, hvor jeg formoder at hun antager at dyrene ikke lider. Det er fint at hun overhovedet bekymrer sig om dyr, men hvorfor standser diskussionen der? Er det ikke fair nok at sætte spørgsmålstegn ved antagelsen om at de lever gode liv? Eller ved påstanden om at hvis de gør, så er det okay at opdrætte og dræbe dem?

  Hvis man rent faktisk undersøger det, lever økologiske slagtekyllinger så i små nok flokke? Får ko og kalv lov til at blive sammen i mælkeproduktionen? Kan æglæggende øko-hønsekroppe i længden klare det antal æg de er avlet til at lægge? Nej, nej og nej. Hele industrien, inklusive økologi, er forbundet med lidelse, som jeg ikke kan se hvordan man kan retfærdiggøre at deltage i.

  Der findes undtagelser, ja, men man skal bare være klar over hvor sjældne de er. Og så skal man spørge sig selv om man egentlig kan retfærdiggøre at dræbe dyr mod deres vilje og når de stadig kunne have levet mange gode år? Ville det fx være OK, hvis det havde været mennesker på samme bevidsthedsniveau? Eller hunde/katte? Man er bare nødt til at kunne svare på de spørgsmål.

  Her er lidt mere input til den etiske diskussion om vores behandling af dyr: https://www.youtube.com/watch?v=y3-BX-jN_Ac

 45. Af Lars Riber

  -

  Hvorfor i alverden skulle nogen ved deres fulde fem interessere sig for hvilken overtro du eller andre foretrækker at leve efter?
  Din form for intolerance er jo ligeså belastende som selvhøjtidelige grøntædere!
  Dog er de rent statistisk knap så farlige at være uenige med..

 46. Af Lars Riber

  -

  @ Joachim Robert
  Du må være Københavner siden du ved så lidt om ordentligt dyrehold..
  Selvfølgelig er det muligt at behandle dyr ordentligt her i landet uanset hvilke produkter vi nyder godt af..

  Det er jo ligesom grøntspisernes adfærd et spørgsmål om at vælge ‘rigtigt’..
  Klappe ko & gris ka for eksempel besøges hos flere bønder inden de slagtes

 47. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Et godt råd til Marc Jay
  Sæt navne på dine ansatte ind på din hjemmeside vedr. arkitekttegnestuen. Det ser utroværdigt ud med to partnere uden ansatte, når du siger, at I er 24. Nyd din steg og til lykke med jeres prækvalifikationer.

 48. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Et godt råd til Marc Jay
  Sæt navne på dine ansatte ind på din hjemmeside vedr. arkitekttegnestuen. Det ser utroværdigt ud med to partnere uden ansatte, når du siger, at I er 24. Nyd din steg og til lykke med jeres prækvalifikationer .

 49. Af Helge Svendsen

  -

  “Vegetar” er en oldnordisk betegnelse for “landsby tosse”, der ikke kunne finde ud af at jage eller starte et bål.

 50. Af R. Harald Kristiansen

  -

  I mit barndomshjem spiste vi fisk 4-5 gange om ugen. Vi havde en grød/skyrdag om ugen og spiste kød 2 gange om ugen. Helleflynder er den bedste fisk af al fisk. Af kød fik vi lammekød, ryper og havfugle, hønseæg og terneæg, da vi besøgte besteforældrene. Blåbær og sortebær plukkede vi i spandevis.

  Desværre er der ikke særlig god fisk i Danmark. Den er næsten altid gammel, med mindre man selv fanger den. Vi spiser forskellig fisk, kylling, kalkun, lammekød og lidt oksekød og meget grønt og frugt. Vi spiser vegetarisk 1-2 gange om ugen. Veganer vil jeg ikke være. B12 er nødvendigt og veganer får det bedst med sprøjer. Det er unaturligt at fylde sig med kunstige vitaminer. Piller fungerer ikke. Børn burde ikke være veganere. De komme til at mangle det nødvendige fedt til udvikling af hjernen, hvis de ikke får en helt præcis og skræddersyet kost, som veganere. Der er flere børn, der har fået mangelsygdomme, fordi mødrene er for fanatiske. En er død fornylig. Veganer spiser en del soyabønner og de indeholder østrogener, som ikke er sunde i for store mængder for kvinder og de trigger visse kræftformer. Kvinder er syge med at være veganere, så ryger de i stedet. Det gør en del af dem jeg kender. De skal ju holde sig slanke, ikke?Summen af laser er konstant. Spis med måde.

  L I S B E T H hvorfor kalder du dig
  L I B E R A L I S T G Y L L E . Du kan tale med køer og hunde siger du. Jeg må nok sige, det er imponerende. Nu skal du snart ud at fiske stemmer sammen med JH, så kan det være praktisk at kunne forstå hundesprog. Som Pia Kjærsgaard siger, hunden er vores bedste ven og det kan jeg godt forstå, når Pia siger det.

 51. Af J Ha nsen

  -

  AF R. HARALD KRISTIA NSEN – 25. JULI 2017 3:50

  Hvorfor tror højreekstremisten Harald Sorttand, at hans løgnehistorier og stråmænd er interesante.
  Hans geder udsender methan.

 52. Af J Ha nsen

  -

  AF R. HARALD KRISTIA NSEN – 25. JULI 2017 3:50

  Og i øvrigt Harald Jerntand.
  Du må gerne undlade at blande mig ind i det vrøvl, som du indsætter til andre personer.
  Din perverterede interesse for undertegnede er ikke gengældt.

 53. Af H S

  -

  Joakim Robert
  Ja mennesket er et brutalt dyr , der udnytter,dræber og udnytter alle andre dyr (ikke ironi).
  Jeg mener også , at meget ville være bedre , hvis vi var <1 milliard mennesker på jorden og ikke som nu 7,5 .
  Men ingen politikere eller magthavere ønsker det , derfor fortsætter befolkningstilvæksten.
  Mon ikke grænsen nåes indenfor overskuelig fremtid og det bliver ikke kønt!
  Vi mennesker er ikke ret meget klogere end svin og hunde , selvom vi har vedtaget menneskerettigheder , men ikke mener at det er nødvendigt med menneskepligter.

 54. Af Nanna Theilgaard

  -

  Dette citat “Lidt ligesom den kollektive træthed, der kommer til udtryk som støn og himmelvendte øjne, når en borger IGEN har følt sig racekrænket, det kunne være af et radioprogram, stønner vi kollektivt, når vegetarer og veganere nægter at udøve deres egne, personlige valg i stilhed[…]”giver et billede af hvilket syn Majbritt har af konflikter. Når emner som racisme ikke tages alvorligt, især når det kommer fra et individ som selv oplever diskrimination, er det mere tydeligt at hun ikke kan lytte til andres problemer. Det giver et indtryk af at vigtige problemstillinger som netop racisme, og derfor andre konflikter som er på samme niveau, blot er irreterende og som giver gene for mennesker som ikke oplever det samme. Hvordan kan man så debattere??

 55. Af Helle L.

  -

  Du har vist helt misforstået, hvad veganisme egentlig handler om. Du skriver: “Der er intet unaturligt eller amoralsk i at mennesker spiser kød, men de fleste af os kan indse, at dyrene skal have det ordentligt før, vi fortærer dem.” Veganere mener ikke, at det er moralsk at spise andre levende væsners kroppe. Det her handler jo ikke bare om simple hverdagslige kostvalg, men om forskellen mellem liv og død, frihed og slaveri, frihed og tortur. Veganisme handler om social retfærdighed for alle dyr! Vi ønsker ikke bare reguleringer og reformer for dyreudnyttelsen, men vi ønsker at afskaffe al udnyttelse og drab på andre dyr. Derfor kan vi ikke bare se på og respektere dine kostvalg, som er med til at holde liv i det dyreslaveri, der er i gang. Jeg kan anbefale dig at sætte dig godt og grundigt ind i, hvad veganisme er, f.eks. ved at se “The Best Speech You Will Ever Hear” af Gary Yourofsky (YouTube).

 56. Af J Ha nsen

  -

  Undertegnede spiser helst kun fisk.
  På Vestkysten hvor undertegnede stammer fra, er der masser af frisk fisk.
  Og forædlede fiskeprodukter.
  Som f.eks: bakskuld.
  Som undertegnede kan anbefale alle at spise.
  Danmarks bedste spisefisk er pihvar.
  Skidtfisk som torsk og skrupper bør man holde sig langt væk fra.

 57. Af J Ha nsen

  -

  Undertegnede spiser helst kun fisk.
  På Vestkysten hvor undertegnede stammer fra, er der masser af frisk fisk.
  Og forædlede fiskeprodukter.
  Som f.eks: bakskuld.
  Som undertegnede kan anbefale alle at spise.
  Danmarks bedste spisefisk er pighvar.
  Skidtfisk som torsk og skrubber bør man holde sig langt væk fra.

 58. Af Niels Larsen

  -

  NIELS PETER LEMCHE – 24. JULI 2017 10:41

  Helt enig.

  Gür

  Hvordan man ved, at et menneske er muslim?

  Se på menneskets opførsel. Forekommer den at være åndssvag, så er det nok en muslim.

 59. Af Hul igennem?

  -

  Velbekomme.

 60. Af Niels Peter Lemche

  -

  NIELS LARSEN, muslim? Nemt nok. Vent til fredag formiddag: Hvis du kun ser rumpen af vedkommende, er det en muslim.

 61. Af Ulla Nielsen

  -

  Indianerne var helt klar over at naturen var grusom, så de for at leve måtte dræbe. Men de udførte ritualer, hvor de på forhånd bad dyret om tilgivelse for at jagede det.
  De havde fat i noget.

 62. Af Dorte Madsen

  -

  @Line Christensen

  Din hysteriske og stærkt manipulerende sammenligning mllem kødspisere og kannibaler, der spiser babyer, lider af mindst én logisk brist.

  Mon ikke langt de fleste veganere også mener, at det fortsat skal være tilladt, at slå babyer ihjel, som det jo er nu?

  For nu må man jo slå sin egen baby ihjel, og lade det dø en ensom død i hospitalets skyllerum – på samfundets regning, endda.

  Som langt de fleste danskere, så går du vel også ind for, at abort – babydrab – fortsat skal være tilladt. Hvis du gør det, så er du jo blot en manipulerede hykler, der endda er for indskrænket til, at se sit eget hykleri.

 63. Af Gurli Gris

  -

  Spis endelig alt det i orker. Bare det ikke er mig der er på menuen.

 64. Af Niels Peter Lemche

  -

  Diskussionen viser kun, hvor mærkværdig en skabning mennesket er, og beretter om de besynderlige ideer, der kan komme op i hovedet på dem. Der er ingen tvivl om, at det er imod menneskets fysiske velbefindende at udelade animalske proteiner. Men alligevel får vegetarer og veganere moralske opstød over vores kostvaner. Det kan kun sammenlignes med lignende vanvittige påhit såsom den nu i visse kredse populære afvisning af vaccinering af børn, som er ved at blive et så stort problem, at man nu i Frankrig ved lov vil påbyde vaccination. Det er for farligt at lade være og på den måde slippe livsfarlige sygdomme tilbage i vore samfund.

  Men menneskes evne til at tænke logisk er vildt overdrevet.

 65. Af Henrik S

  -

  helle l
  i veganere kan ikke bare se på vores kostvalg !
  Hvad vil I gøre ved det ?
  Eller hvad tror I , I kan gøre ved det?

 66. Af liberalisterne er fulde af gylle

  -

  Menneskekød skal ikke spildes længere..Det skal pr. lov gå retur i fødekæden og fx blot dumpes i havene..Der må pr. lov i fremtiden ikke spildes naturresourcer på at komme af med menneskekroppe..Derfor skal religion blandt andet forbydes i Danmark.

 67. Af liberalisterne er fulde af gylle

  -

  Hr. gedepasserRosa…Stop dit nasseri på Danskeren, Danmark..Rejs hjem…

 68. Af Eva Borby

  -

  Hvad nytter det, at man er veganer, hvis man er et forhoret svin, der slår sin egen ufødte baby ihjel – ikke, fordi man vil spise det lille kræ, men fordi man bare ikke har lyst til, at blive voksen.

  Mord er mord.

 69. Af liberalisterne er fulde af gylle

  -

  “Hvis du kun ser rumpen af vedkommende, er det en muslim.”

  Både Ki.m Ol.sen og Hr.Ro.sa påstår ikke at være muslimer? Så falskt!

 70. Af liberalisterne er fulde af gylle

  -

  “Hvis du kun ser rum.pen af vedkommende, er det en m.uslim.”

  Både Ki…m Ol.sen og Hr.Ro.sa påstår ikke at være mu.slim.er? Så fal.skt!

 71. Af liberalisterne er fulde af gylle

  -

  “Hvis du kun ser rum.pen af vedkomm ende, er det en m.usli m.”

  Både Ki…m Ol.se..n og H..r.R.o.sa påst.år ikke at være mu.sli.m.er? Så fal.sk.t!

 72. Af liberalisterne er fulde af gylle

  -

  “Hvis du kun ser rum.pen af vedkomm ende, er det en m.usli m.”

  falskt..NBL påstår fx at være ateist?

 73. Af liberalisterne er fulde af gylle

  -

  “For nu må man jo slå sin egen baby ihjel, og lade det dø en ensom død i hospitalets skyllerum – på samfundets regning, endda.”

  Burde naturligvis være ulovligt at spilde godt mørt fosterkød…Dette kan bruges i forarbejdning af skønhedsprodukter såvel som til føde af forskellige dyrearter..FX i lakseopdræt mv. Vi skal stoppe med at spilde naturresourcerne…

 74. Af Børge Green

  -

  AF NIELS PETER LE MCHE – 25. JULI 2017 10:52
  “NIELS LARS EN, muslim? Nemt nok. Vent til fredag formiddag: Hvis du kun ser rumpen af vedkommende, er det en muslim.”

  Hvordan ser man forskel på en racist som er dømt for racisme?
  Og en racist som endnu ikke er dømt for racisme.

 75. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Rent faktisk, så har det ihvertfald været tilfældet, at kollagén fra aborterede menneskefostre er blevet anvendt til, at fremstille ekstremt dyre skønhedsprodukter.

  Uddrag fra “Aborted fetus cells used in beauty creams” af Valerie Richardson – The Washington Times – Tirsdag 3. november 2009:

  “A San Francisco cosmetics company has ignited an outcry among pro-lifers for including an unexpected ingredient in its anti-aging creams: skin-cell proteins from an aborted fetus. ”

  “In a statement released Friday, in response to a wave of condemnation from pro-life and religious blogs, Neocutis defended the use of its trademarked ingredient, Processed Skin Cell Proteins, or PSP, arguing that the fetal cell line was harvested in a responsible, ethical manner for use in treating severe dermatological injuries. ”

  Det er ikke kannibalisme – det svarer nærmere til, at nazisterne anvendte holocaust-ofrenes hud til lampeskærme…

  Men, det er selvfølgelig vigtigere for forkælede superidealister med alt for god tid, at brokke sig over, at produktionsdyr bliver slået ihjel, så vi kan få mad, end at diskutere mord på små, ufødte mennesker.

 76. Af Fiskeri Noteringen

  -

  Apropos fødekæden.
  Aldrig har man fanget så mange velnærede ål som i krigsårene med de mange skibsforlis . Bon appetit !

 77. Af Liberalisternes gylle er massivt

  -

  “Rent faktisk, så har det ihvertfald været tilfældet, at kollagén fra aborterede menneskefostre er blevet anvendt til, at fremstille ekstremt dyre skønhedsprodukter.”

  Velkendt at foster bliver brugt i de dyreste sundhedsprodukter i frankrig mv. Og da kun naturligt at bruge produktet kommercielt og fornuftigt?
  Hvad vi dog burde diskuttere er at det er spildt der i disse skønhedsplejeprodukter, som blot ødelægger kultur, forurener, giver kræft mv. Langt bedre brugt som føde i dyrekæden i havene fx.

  Mennesket har over det meste af sin historie begået kannibalisme i ny og næ…Og det gør andre dyrearter også når sulten indfinder sig..Sker intet ved at spise lidt menneskekød i ny og næ..Hvis vi alle gjorde det engang om månedet, skete der nok ikke det store ved det? Hvorfor ikke starte med liberalisterne?

 78. Af Liberalisternes gylle er massivt

  -

  “Af Niels Peter Lemche – 24. juli 2017 10:41

  NIELS LARSEN, du har ret, men skulle vi ikke bruge denne blog til at diskutere livretter?”

  Jo da hvorfor ikke..Lad os følge lemchen her og glemme alt om at være debat relevante som normalt?

  Min er en god gang liberalistfars, med vildesvampe, røde løg og røde peber…

  “Vi mennesker bliver ikke dårlige af den medicin (antibiotika) dyrene får , men rigtigt der dannes resistente bakterier.”

  Giver absolut ingen sandhedsværdi denne..At hvad man først bliver syg af over længere tid, og ikke direkte skulle gøre en forskel? Hvilken latterlig borgerligundskyldning?

 79. Af Liberalisternes gylle er massivt

  -

  “Af Niels Peter Lemche – 24. juli 2017 10:41

  NIELS LARSEN, du har ret, men skulle vi ikke bruge denne blog til at diskutere livretter?”

  Jo da hvorfor ikke..Lad os følge lemch.en her og glemme alt om at være debat rele.vante som normalt?

  Min er en god gang liber.alistfars, med vildesvampe, røde løg og røde peber…

  “Vi mennesker bliver ikke dårlige af den med.icin (anti.biotika) dyrene får , men rigtigt der dannes resist.ente bakterier.”

  Giver absolut ingen sandhedsv.ærdi denne..At hvad man først bliver syg af over længere tid, og ikke direkte skulle gøre en forskel? Hvilken lat.terli.g borg.erligundsk.yldning?

 80. Af Niels Peter Lemche

  -

  Kære MAJBRITT MARIA NIELSEN, brug så den lige højre på trollen, der nu er flyttet over fra Sørines blog, som han efterlader som en ruin.

 81. Af Mikael arnold Rasmussen

  -

  Du skal lukke røven Niels.

 82. Af liberalistfars kan mætte verden

  -

  N.P….L…

  Dine yn.kel.ige øn.sker om andres ytri.ngsfrihedsfr.atagelse dagli.gt, som han er ue.nige med, påp.eger hvor ski.ngre og us.eriøs et me.nneske d.u er!….

  Ha.n delta.ger kun i deb.atten for at pro.m.ove.re sig selv..Og ser bl.og.gene her som grat.is ann.onceplads..Ingen gid.er læse, høre på dig N..PL..Ing.en!
  Be.rlingske burde tage betal.ing fra ham, pr. ind.læ.g han skriver her?

 83. Af R. Harald Kristiansen

  -

  N P L E M C H E, B H L og flere
  Læs venligst min kommentar om Informations artikel om bloggere. Artiklen er fra 18.07.2017. Kommentarer er på Sørines blog, fra i dag.

 84. Af Niels Peter Lemche

  -

  R. HARALD KRISTIANSEN, har skam læst den med fornøjelse.

 85. Af R. Harald Kristiansen

  -

  For interesserede, er der en artikel om blogs i Information 18.07.2017. Se Sørines blog om humor. Kommmntar fra i dag.

 86. Af Gurli Gris

  -

  Det er ikke morsomt at blive gjort til grin under sloganet ” gris på gaflen ” . Og selv om i ikke tror det, så har vi altså også følelser.

 87. Af j nielsen

  -

  “R. HARALD KRISTIANSEN, har skam læst den med fornøjelse.”

  Nogen husker måske –

  Blogregel nr. 3: Du må ikke slæbe skænderier fra den ene blog med over i den næste.

  Så: Det med J H/J N har nogen fået helt galt i halsen. Bare ril orientering.

 88. Af j nielsen

  -

  “Veganere mener ikke, at det er moralsk at spise andre levende væsners kroppe. (….) Derfor kan vi ikke bare se på og respektere dine kostvalg, ”

  Det er vel kernen i problemet. Nogen vil ikke blande sig udenom hvad andre spiser. Opstiller deres eget regelsæt og spiller forargede over at ikke alle følger det.

  Det har sådan set ikke noget med mad at gøre. Hovedpointen er at ophøje sig selv, og det forsøges på mange andre måder. Lige siden farisæerne: Vi, de rene. Vi, de gode. Vi, de retfærdige.

  Selvretfærdige.

 89. Af j nielsen

  -

  “Men alligevel får vegetarer og veganere moralske opstød over vores kostvaner. Det kan kun sammenlignes med lignende vanvittige påhit såsom den nu i visse kredse populære afvisning af vaccinering af børn, som er ved at blive et så stort problem, at man nu i Frankrig ved lov vil påbyde vaccination. Det er for farligt at lade være og på den måde slippe livsfarlige sygdomme tilbage i vore samfund.”

  Risikoen er en tilstand som i 1970’erne, hvor forældre – alle forældre – gik rundt i en tilstand af panisk angst for børnesygdomme. – Overlever han, doktor? – Ja, og sørg nu for at alle søskende bliver smittet.

  Et hovedformål med dette vaccinationsprogram er at reducere antallet af børns sygedage. Den sparede tid kan så tilbringes på arbejdsmarkedet i stedet for derhjemme. Det er den kalkule der ligger bag: vi sparer penge. Ikke liv, penge.

  Jeg tillod mig for nogen tid siden at gå tilbage og læse diskussionerne fra dengang. Mæslinger o.a. er blevet livsfarlige *efter* at vaccinen blev lanceret. Hovedfokus lå på økonomi og tabt arbejdstid, men da folk ikke i tilstrækkelig grad bed til bolle har man skruet op for retorikken.

  Den hopper jeg ikke på. Disse sygdommes farlighed er – i modsætning til fx polio – en funktion af den generelle helbredstiltand. Og den har været stigende siden krigen, hvorfor problemet er til at overse.

  Hovedformålet er *ikke* hensynet til det barn der vaccineres, hvilket er specielt. Heller ikke naboens børn.

  På internationalt plan er formålet at reducere børnedødeligheden i lande hvor dele af befolkningen er så svækkede, fx på grund af underernæring, at mæslinger – eller en hvilken som helst anden virusinfektion – faktisk er livsfarligt.

  Nogen har besluttet at folketallet i disse lande skal endnu en tak i vejret. Til det formål lufter nogle ledere tilsyneladende ideen om tvangsforanstaltninger.

 90. Af Flemming Lau

  -

  Det er mig en gåde at selv sundhedsstyrelsen benægter bærestoffet aluminiumhydroxid eller thiomersal i MFR vaccinen. Er det så formaldehyd der er i…?

 91. Af B. Mortensen

  -

  Tænk at myrde broder tomat og søster agurk!!!!

 92. Af Gurli Gris

  -

  Fra grisehyl til menneskejammer .
  Kunne man dog bare leve sit liv som frilandsgris, men ingen lytter til os, vi har ingen stemme i den offentlige debat, det hele drejer sig om stordrift og profit.

 93. Af Flemming Lau

  -

  PS Er Baskuld tørsaltet rødspætte eller pigvar..?

 94. Af Kim Ornesen

  -

  AF NIELS PETER LEMCH E – 25. JULI 2017 10:52
  “Hvis du kun ser rumpen af vedkommende, er det en muslim.”

  Jeg kan godt lide at kigge på numserne af dem.

 95. Af J Ha nsen

  -

  AF FLEMMING LAU – 25. JULI 2017 19:10
  “PS Er Baskuld tørsaltet rødspætte eller pigvar..?”

  Tørret, saltet og røget ising.
  Under processen svinder fisken ind til det halve.
  Nydelsen af en bakskuld medfører en sund og naturlig tørst.

 96. Af Flemming Lau

  -

  Koks i filteret igen igen!

 97. Af Gudmund Kristiansen

  -

  J Nielsen
  Da jeg var omkring 5 år fik jeg mæslinger, som resulterede i, at jeg efterfølgende fik bughindebetændelse. Jeg var så heldig, at en ung læge lige var kommet til byen med en specialuddannelse i infektionsygdomme. Jeg overlevede 42-43 graders feber. Der er en mening med vaccinationer.

 98. Af Gudmund Kristiansen

  -

  Er det normalt, at Berlingske tillader personer, som udtrykker efterfølgene kommentarer, at være med til at kommentere blogs?

  1. Er det kutyme på Berlingske, at kalde et menneske en kakkerlak?
  2. Er det normalt på Berlingske, at tale om at bruge aborterede fostre til fiskefoder? Har vedkommende selv børn. Det kan jeg ikke forestille mig. Hvor kommer dette menneske fra?
  3. Er det normalt på Berlingske, at foreslå spisning af menneskekød en gang om måneden?
  4. Er der mange på Berlingskes blogge, der bruger liberalister til fars med vilde svampe og paprika?

  5. Er denne person ok i hovedet? Jeg spørger bare.

 99. Af Olfert A.

  -

  AF GUDMUND KRISTIANSE N – 25. JULI 2017 21:00

  Er bloggene ved at blive invaderet af islændinge?
  Og deres uforståelige kommentarer.
  Hvor mange islændinge kan landet brødføde.

 100. Af Niels Peter Lemche

  -

  GUDMUND KRISTIANSEN, jo der er et par rigtig syge personer, som spammer løs her. Bare vent på reaktionen på dette indlæg.

 101. Af liberalistfars vil redde verden

  -

  “Af Niels Peter Lemche – 25. juli 2017 10:52
  NIELS LARSEN, muslim? Nemt nok. Vent til fredag formiddag: Hvis du kun ser rumpen af vedkommende, er det en muslim.”

  Din interesse for muslimrumper er stor kan vi læse, Ja!.
  Man må håbe de alle er myndige? Er dette normalt i logen din, og har i direkte ritueller med muslimrumper? Bytter i “glansbilleder” her?

  Og så er det vist tid til en jødevittighedeller4.. for zioni.stens billi.ge grin mod musli.mer her? Der skal jo trods alt være balance i regnskabet eller hvad? Og blasfemiparagraffen er jo afskaffet eller er den kun det mod muslimer? Lad os teste det..

  Hvorfor har jøder store næser?

  Fordi luften er gratis..

  Q: Why do Jewish men like to watch porno movies backward?
  A: They like the part where the hooker gives the money back.

  Q: What’s the difference between a Catholic wife and a Jewish wife?
  A: A Catholic wife has real orgasms and fake jewelry.

  Q: What do you call someone from Israel that has to sneeze?
  A: A Jew

  Q: What’s the definition of a queer Jew?
  A: Someone that likes girls more than money.


  “Tænk at myrde broder tomat og søster agurk!!!!”

  Har også altid haft det lettere med den sorte borgerlige aubergine..”

 102. Af liberalistfars vil redde verden

  -

  Af Gudmund Kristiansen – 25. juli 2017 21:00

  Lader til at Islændninge og Danskere ikke deler humour, ej forståelse af således, ej ironi og sarkasme når jeg læser dig? I ironi og sarkasme er der altid en vis værdi af sandhed..

  Vi har altså med en fremmede kultur at gøre, som udover de store økonomiske omkostninger via jeres fratagelse af en Danskeres uddannelse og SU -og tit job,-Koster kassen via manglende integrationsmuligheder pga af en dybt fremmede kultur? I må hjem, eller ihvertfald må island selv betale for at uddanne jer i titusindvis i Danmark..Slut med at den Danske stat leger plejemor for jer deroppe.

  Interessant hvorledes de tre værste her er Lemchen og dig og KO, der begge er udlæninge? Det ender nok med at KO trodt alt er en jyde eller sådant noget? Selvom jeg stadig forlanger at se beviset herpå..Og altså muligvis halvdansker?

 103. Af liberalistfars vil redde verden

  -

  Af Gud kristen…
  Hvorfor skifte navn nu Hr.Ros a?

  Lader til at Islændninge og Danskere ikke deler humour, ej forståelse af således, ej ironi og sarkasme når jeg læser dig? I ironi og sarkasme er der altid en vis værdi af sandhed..

  Vi har altså med en fremmede kultur at gøre, som udover de store økonomiske omkostninger via jeres fratagelse af en Danskeres uddannelse og SU -og tit job,-Koster kassen via manglende integrationsmuligheder pga af en dybt fremmede kultur? I må hjem, eller ihvertfald må island selv betale for at uddanne jer i titusindvis i Danmark..Slut med at den Danske stat leger plejemor for jer deroppe.

  Interessant hvorledes de tre værste her er Lemchen og dig og KO, to første er begge udlæninge? Det ender nok med at KO trodt alt er en jyde eller sådant noget? Selvom jeg stadig forlanger at se beviset herpå..Og altså muligvis halvdansker? 🙂

 104. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er det utrolig nemt at se, hvad der er galt med B.dk blog settings. Enhver kan gå direkte ind og se, hvordan blogs er programmeret – helt legalt. Hvis jeg gad, kunne jeg formentlig også finde email og ip-adresser i systemet. Men det væsentlige er, at de enkelte bloggere ikke bruger alle de funktioner, der er tilgængelige i WordPress. Så et helt gratis fif til Majbritt Nielsen – læs f.eks dette link (Google selv videre på andre link) og find ud af, hvordan du kører en blog stort set problemfri 🙂

  How to Display or Block IP Addresses On Your WordPress Site
  https://www.elegantthemes.com/blog/tips-tricks/how-to-display-or-block-ip-addresses-on-your-wordpress-site

 105. Af Niels Peter Lemche

  -

  GUDMUND KRISTIANSEN, du fik syn for sagen med det samme, og hvis du undrer dig, over, hvad det er der foregår på Berlingske blog for tiden, så er du ene. Der er næsten ingen seriøse debattører tilbage længere.

 106. Af Liberalistfars vil redde verden

  -

  “How to Display or Block IP Addresses On Your WordPress Site” JP

  Nemt at blokke.,..Nemt at finde nye IP adresser også? 🙂 ….Hvad det burde dreje sig om dog, er at at kommentarere skal være emnerelevante?..og fx ikke som lemchen ovenover der i første kommentar her skriver “lad os glemme alt om emnet, lad os diskuttere vores livretter”?

  …Eller dig med konspirationsteorier mv. og aldrig emne relatering også?
  Avisen har det svært med røde kritikere..Meget svært. Alle landets aviser..Ikke en er glemt her..Selv information lader til at være engang købt radikal nonsens mestendels. Af alle Dansker aviser foretrækker jeg selv børsen..Jeg hader dens meninger, men den lyver aldrig..Den regner ikke med at nogen der ikke deler deres opfattelse læser den, som gør resten af landets aviser. Af samme grund kan jeg godt li at læse financial times-the economist også..Især “the economist”.

  “GUDM.UND KRISTIAN.SEN, du fik syn for sagen med det samme” NPL..

  .Kald ham nu Rosa vil du ikke? 🙂

  NPL mener at han har ret til at håne muslimer, ateister , socialister i debatten og ikke modtage hån i retur!.
  .Hey du, blasfemiparagraffen er fjernet? Opfør dig anstændigt! så vil vi etniske ateistiske Danskere også!

  Kunne du li jødevittighederne?
  Klager du over dem som sædvanligt til redaktionen? 🙂
  Burde man klage over dine daglige muslimoverfald?
  Det burde man vel, men jeg vil hellere se de sorte kræfter frit ude, Så ved man hvor man har dem, og har aldrig nogensinde klaget over et eneste indlæg her i avisen, selvom har haft titusinde muligheder. Du gør ikke andet!

 107. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er det også ret nemt at se på B.dk blog settings, hvorfor et for- og efternavn som dette LIBERALISTFARS VIL REDDE VERDEN smutter gennem WordPress. Filter er sat forkert eller mangler en plugin 🙁

 108. Af Gudmund Kristiansen

  -

  Til Liberalistfarsen.
  Jeg er skam pæredansk. Mit navn har været Gudmund siden jeg blev døbt. Du er et menneske, som for længst har overskredet grænsen for anstændighed. Det er nemt at læse sig til. Og venstreorienteret er du bestemt ikke med alt dit sludder om kosmetik. Du er nærmere del af Nye Borgerlige. Du er et storbymenneske og du er snobbet. Du har boet på Frederiksberg engang, men bor nu i Nordsjælland. Du er nem.

 109. Af Gudmund Kristiansen

  -

  Til Liberalistfarsen.
  Jeg er skam pæredansk. Mit navn har været Gudmund siden jeg blev døbt. Du er et menneske, som for længst har overskredet grænsen for anstændighed. Det er nemt at læse sig til. Og venstreorienteret er du bestemt ikke med alt dit sludder om kosmetik. Du er nærmere del af Nye Borgerlige. Du er et storbymenneske og du er snobbet. Du har boet på Frederiksberg engang, men bor nu i Nordsjælland. Du er nem..

 110. Af la la liberalisme

  -

  “Af Gudmund Kristiansen – 26. juli 2017 3:07

  Til Liberalistfarsen.
  Jeg er skam pæredansk.”

  Ha, Ha….Du hedder “rosaharald,” for to timer siden, og er en islandsk immigrant.. , Og I islandske borgere skal betaler jeres egne uddannelseomkostninger i fremtiden?..I er jo ikke Danskere?

  “. Du har boet på Frederiksberg engang, men bor nu i Nordsjælland. Du er nem.”

  Opvokset i et blåt helvede, og lært hvorledes borgerlige kommuner overfører deres ansvar til andre nærliggende kommuner!. Kender deres uansvarlighed nær!. Derfor kan jeg lugte en islandnasser fra langt afstand..Mødt så mange i det Danske uddannelsessystem nu..Så mange..På tide at vi lukker ned over for jer? Og satser på etniske Dansker, på den Danske ungdom, Danske statsborgere..Behøver jeg fortsætte? Naturligvis i den angivne rækkefølge. Danskere før islæninge mv. altid naturligvis?

 111. Af Jan Petersen

  -

  AF LA LA LIBERALISME – 26. JULI 2017 3:34 – få lidt styr på din blog kære Majbritt Maria Nielsen. Hvis jeg studerede jura – og end ikke kan finde ud af at styre min blog efter Berlingske meget simple debatregler om korrekt for- og efternavn . . . ville jeg sgu føle mig som lidt af jura-fiasko 🙁

 112. Af la la liberalisme

  -

  “Af Jan Petersen – 25. juli 2017 22:44
  I øvrigt er det også ret nemt at se på B.dk blog settings, hvorfor et for- og efternavn som dette LIBERALISTFARS VIL REDDE VERDEN smutter gennem WordPress. Filter er sat forkert eller mangler en plugin 🙁”

  DIn kommentar påpeger blot hvor nemt et ikke emne relevant indlæg som dig smutter igennem filteret, selvom dette er relgel nr. l, eller burde være det ihverfaldt. Alt andet er sådant set ligegyldigt..

 113. Af la la liberalisme

  -

  ” Hvis jeg studerede jura – og end ikke kan finde ud af at styre min blog efter Berlingske meget simple debatregler om korrekt for- og efternavn”

  Hvem betaler denne nar, der nægter overhovdet at nævne emnet med et eneste ord nogensinde?

  Hvorledes kan pattaya sex industrien tjene penge her? Ser det ikke selv, men er nok ikke ajour med moderne kapitalisme af den rå karrakter?

 114. Af la la liberalisme

  -

  ” Hvis jeg studerede jura – og end ikke kan finde ud af at styre min blog efter Berlingske meget simple debatregler om korrekt for- og efternavn” J. passee..

  Hvem betaler denne na.r, der nægter overhovdet at nævne em.net med et eneste ord nogensinde?

  Nogensinde? Nogensinde? Nogensinde?

  Hvorledes kan patta.ya se.x ind.ustrien tje.ne. penge her? Ser det ikke selv, men er nok ikke ajour med moderne kapitalisme af den rå karrakter?

 115. Af Jan Petersen

  -

  Google i øvrigt emnet “hverdagens psykopater” – giver en meget god rød tråd til diverse blogs par debat sabotører – og ikke mindst . . . . hvorfor !

  NB: Men som nævnt tidligere, meget nemme at komme af med – block ip-adresse 🙂

 116. Af P Jens en

  -

  AF GUDMUND KRISTIAN SEN – 26. JULI 2017 3:06
  “Jeg er skam pæredansk. Mit navn har været Gudmund siden jeg blev døbt.”

  For et par dage siden havde han heddet “harald”, siden han blev døbt.

 117. Af J Nielsen

  -

  “Der er en mening med vaccinationer.”

  Ja, men der er ikke den samme mening med alle vaccinationer.

  Sygdomme som polio, kopper, og tuberkulose er livstruende. Man får sit barn vaccineret af hensyn til barnet selv. Polioepidemien i 1950’erne skadede op mod halvdelen af de ramte. En frygtet sygdom.

  Sådan er det ikke med MFR. Da vaccinen blev indført, var antallet af skadesramte stort set allerede faldet til nul. På grund af generelt forbedret helbredstilstand hos børn.

  Så argumentet var, hvad enhver kan forvisse sig om, hensynet til erhvervslivet. Hvad koster dette vaccineprogram, og hvad kan vi tjene i øget arbejdsindsats.

  Ikke med et ord bliver det nævnt at nogle af disse sygdomme skulle være livstruende. De bliver tværtimod omtalt som relativt harmløse, og det er da også den almindelige opfattelse.

  “Livsfarlig” betegnelsen kommer først senere, da det bliver klart at hvis ikke folk slutter op i høj nok grad, så er investeringen tabt. Så har man haft en udgift til ingen nytte.

  Men sygdommen er farlig for nogle, og det er især børn i den tredje verden. Det er et fattigdomsproblem, som kunne løses ved at bekæmpe fattigdommen.

  Men det ville – i modsætning til vaccineprogrammet – koste os noget. Så det bliver ikke gjort.

 118. Af Hilda Ingesdottir

  -

  Liberalistfars
  Luk røven når du ikke ved hvad du taler om.
  Grundlovens paragraf 87: “Islandske statsborgere bevarer de i grundloven hjemlede rettigheder, der er knyttet til dansk indfødsret”.
  Så hvad med at pakke dit fascistoide pladder sammen din usle nationalkonservative narrøv.

Kommentarer er lukket.