Hyggesexisme, Vermund?

Af Majbritt Maria Nielsen 83

Forleden delte en Facebookbruger et offentligt opslag på Facebook, der opstillede billeder af henholdsvis Pernille Wermund og Anna Overlund-Sørensen. Med teksten “Hvorfor er højreorienterede kvinder oftest signifikant mere lækre end venstreorienterede? ? Nogle bud?” delte han vandene på internettet. Hvorfor gør man to politiske kvinder til uforvarende deltagere i en digitalparlamentarisk skønhedskonkurrence? Og hvorfor har Pernille Vermund ikke travlt med at tage afstand fra den slags kommentarer til politiske medsøstres udseende, når det ingen steder er bekendtgjort, at politiske budskaber skal følges af en BMI på 18 eller hårdkogtheden til at tåle den slags hyggesexisme?

Vermund har tacklet opslaget med et like, ophøjet ro og blandt andet kommentaren, at folk, der går ind i politik, må forvente, at de bliver bedømt på deres udseende og at har man problemer med den slags, så skal man finde noget andet at bruge sin tid på. Det overraskende her er såmænd ikke, at der findes usympatiske mænd på internettet, der med ét opslag har fjernet al fokus fra en lokalpolitikers politiske agenda og fået hendes valgplakat til at handle om hendes udseende. Det overraskende er, at Vermund på ingen måde kan se problemet i, at Overlund ikke har bedt om at blive vurderet eller udstillet, ej heller er hun gået ind i politik for at promovere sit udseende. Allerværst er måske, at Vermund i Aftenshowet cementerer, at kan man ikke tåle den slags negativ opmærksomhed, så er man i det forkerte fag.

Det kunne efter min mening dårligt fremstilles værre. At protestere imod at blive bedømt på sit udseende og ikke sine politiske ambitioner har intet som helst at gøre med politisk egnethed eller mangel på behørig robusthed. Efterfølgende at kunne, som Overlund har formået, råbe de parlamentariske skønhedsdommere op og sige, at Facebookopslaget er over grænsen, men at hun i øvrigt gerne ser, at fokus returnere på hendes lokalpolitik i SF, er derimod robusthed og politisk egnethed i særdeleshed. Havde hun i stedet lænet sig tilbage i krænkelsessofaen, havde visse af højrefløjens debatstemmer jo efterfølgende udstoppet dens sæder yderligere med Overlunds egen krænkelse.

Alternativt skulle enhver, der ikke føler sig lækker nok, afstå fra at gå ind i politik, hvis de har sig selv mistænkt for at reagere på generaliseringer om, at deres specifikke, politiske tilhørsforhold typisk tiltrækker uattraktive kvinder? Vermund tilføjer også, at tiden, Overlund har brugt på at reagere på opslaget, bedre var brugt på politik. Ja, bestemt. Så kunne vi blive fri for den slags opslag, der kræver reaktioner, så det for eftertiden forstummer? Kunne man måske endda forestille sig, at mennesker, der er vant til at forsvare deres position, holdninger og forestillinger om fremtiden, bliver rimelig røvtrætte af nu også at skulle gå ufrivillig catwalk eller tie stille, når de bliver stemt hjem i et offentligt Facebookopslag, der likes af adskillige lokalpolitikere og debattører. Forskellen på at kritisere en persons udseende og en persons politik, er, at sidstnævnte bedre står til at ændre. Lad os derfor forholde os til de elementer af en lokalpolitiker, vedkommende selv har lagt ud til vurdering og holde os for gode til at angribe en voksen kvindes udseende. Det er forbavsende stupidt gjort, Overlund og Vermunds agenda uvedkommende og meget nemt at tage afstand fra, når reel hverdagssexisme viser sig grimme SoMe-fjæs.

Lad os gætte på, at Anna Overlund-Sørensen godt kan leve videre uden andres velsignelse af hendes udseende. Og på at de, der likede opslaget, fremover vil overveje, om de gøder en jord, deres egne stiletter selv gider betræde.

 

 

83 kommentarer RSS

 1. Af Ib Kyv

  -

  Hvad er der nu galt med fru Vermuths Samantha Fox-feminisme?

  De fleste kvinder fra Enhedlisten burde iøvrigt tvinges til, at gå med burka – undtaget de to lækre stege, forstås.

 2. Af Hr. J Hansen

  -

  “Hvorfor er højreorienterede kvinder oftest signifikant mere lækre end venstreorienterede?”

  Personen som har udtalt dette, har vel bare ønsket at udtale i det mindste en pæn ting om de to højrefløjs damer.
  Man skal ikke sige noget dårligt om en person, hvis man ikke kan sige i det mindste en god ting om personen.

  Personen som har skrevet overstående har nok aldrig set damerne fra EL.
  Men dem er der jo meget positivt at udtale sig om.
  Ikke bare udseendet.

 3. Af Niels Larsen

  -

  IB KYV

  Ja. Man kan undre sig over, at venstresnoede kvinder meget ofte er af den slags, mænd skynder sig forbi. 🙂

 4. Af Christian Læssøe

  -

  Vend lige skråen en gang – jeg synes ikke, at venstrefløjen (og journalister) har holdt sig tilbage med beskrivelser af LLR. Hvorfor er der så en sur politiker derfra, når de bliver bedømt? De har jo selv sat normen.

 5. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan jeg da meget hurtig komme i tanke om en nuværende minister, der vel er det mest usexede fede deforme læs, man overhovedet kan opdrive. Det får så være, hvad det vil – men jeg har nu heller ikke på fornemmelsen, at vedkommende just er udpeget efter intellektuelle evner 🙁

  PS I øvrigt er Pernille Vermund bestemt en flok kvinde. Jeg har også på fornemmelsen, at hun har mere end tom luft mellem ørerne 🙂

 6. Af Henrik Larsen

  -

  Ak ja, nu synes jeg personligt – helt i mod mit politiske ståsted – at de til venstre for midten i længere tid har haft held med en bedre casting end til den anden side, i hvert fald bedømt på udseende.

  Hvorfor har jeg en fornemmelse af, at Pernille Vermund også havde fået en hatfuld, hvis hun havde “disliket” (sorry, hedder det sikkert ikke, er ikke på Facebook) kommentaren, med hentydninger til borgerliges kvindesyn, PV´s egen lyshårede måde at dulle sig op på, som allerede af flere politiske modstandere er blevet del af den saglige? kritik mod hende mm. ?

 7. Af Al Piastow

  -

  Der er tre vigtige pointer i denne sag.

  – kald det pudsigt eller absurd, men faktum er vel, at den ellers totalt ukendte Anna Overlund nu har fået en masse omtale og opmærksomhed – netop på grund af sit udseende.

  – Anna Overlund har selv bragt sagen på banen. Så mon ikke hun godt kunne se, at her var en mulighed for lidt eksponering på bekostning af en borgerlig. Og det er vel heller ikke tilfældigt, at hun netop skriver om det i Politiken.

  – Pernille Vermund er fuldstændig uskyldig. Hun har ikke agiteret for noget, ej heller bedt om omtalen (men er formentlig også glad for den).

 8. Af Palle Huld

  -

  Da Vermund og Ny Borgerlige som bekendt blot er en tro kopi af DF’s evindelige tomme snak, så må de jo slå sig løs på andre områder.

  Vermund slår Pia med en hårsbredde qua hendes alder, men ellers – øhh næh ærlig talt. Jeg snupper sgu hellere en kold Tuborg og et stykke smørebrød.

 9. Af r. vangkilde

  -

  Kvinder i blå politik viser “overskud”, at være foran på point, og kvinder i rød politik skal vise underskud med lavest fællesnævner, ELLER man skal identificere sig med sin gruppe, og det
  politiske koncept af holdninger, der kan udtrykke ens egne følelser. ELLER i forskellighed ,
  lighed og mangfoldighed på en og samme tid.

 10. Af Maria Due

  -

  Hvorfor vises min kommentar ikke?

 11. Af Jan Petersen

  -

  En lige højre skal vel egentlig læses som en lige venstre – skide venstreorienteret plattenslager 🙁

 12. Af Jørgen F.

  -

  Det gode ved kvindekampen anno 2017 er at vi mænd ikke længere spiller nogen rolle i den.
  Hvis vi er progressive, så ser vi lidt bold med kvindelandsholdet, og hvis man ikke gider det, så kigger man bare på lidt på 4. bølge feminisme i form af Nikitas nyeste støvler på Instagram.
  Så er man orienteret og opdateret – Super.

 13. Af Jan Petersen

  -

  Fake news manipuleret shit DR er et feminist show, der i øvrigt tager sig ret godt betalt for underlødig – kære dagbog underholdning. Høvl de skide selfie tøser ud på et samlebånd og lad dem arbejde for dagens føde 🙂

 14. Af Per Kristensen

  -

  Politikere skal som udgangs punkt ikke bedømmes på udseende, men omvendt, når man gør en Mette Gjerskov til sundheds minister, der skal fortælle andre om at leve sundt, eller en Fadbamse der taler om at leve sundere, så kommer levestil og udseende automatisk ind over.
  de to nævnte er så, så falske at de aldrig bliver set med hverken øl eller cigarretter, til trods for at begge, er og bliver totalt hyklere.
  det var kun to nævnt, resten er mere eller mindre ikke en skid bedre.
  Pernille får min stemme næste gang, men det havde enhver anden der måske vil lukke for importen af gedehyrder.

 15. Af Frank G. Sørensen

  -

  Kære blogger.
  En kort kommentar: “Gaaaab”!

 16. Af Orla Guude

  -

  Denne blog er vistnok et intrafeministisk opgør om form contra indhold, som man(d) kun måbende kan forholde sig til.

 17. Af Claus Nelvad

  -

  Hvor ligegyldig kan et indlæg være? Hvordan kan Berlingske bringe sådan en gang vrøvl?

 18. Af Emil E

  -

  Anerkender ikke præcis om skønhed i forhold til parti. Igen form fremfor indhold. Det er langt vigtigere, hvem Nye Borgerlige er fx:
  https://redox.dk/nyheder/nye-borgerlige-aktiv-jeg-har-svaert-ved-tro-paa-man-har-gasset-seks-millioner-mennesker

 19. Af Emil E

  -

  Anerkender ikke præmis om skønhed i forhold til parti. Igen form fremfor indhold. Det er langt vigtigere, hvem Nye Borgerlige er fx:
  https://redox.dk/nyheder/nye-borgerlige-aktiv-jeg-har-svaert-ved-tro-paa-man-har-gasset-seks-millioner-mennesker

 20. Af G Sørensen

  -

  For mange betyder udseendet af valgte politikere ikke ret meget. Det er mere kvaliteten af deres politik mange bedømmer. Som jeg mener at have oplevet det var det meget vigtigt at kommunisterne har meget lækre kvinder i front.

  Kunne man forestille sig at vælgerne kunne lære at vurdere anderledes. Det er trods alt politikken det handler om.

  Mange kan heller ikke finde ud af at muslimtørklædet ikke bæres frivilligt. Så ville der være nogle muslimske kvinder der valgte ikke at bære det i det almindelige ghetto-område. I stedet for mobbes alle til at bære det.

 21. Af Emil E

  -

  Præcis= præmis

 22. Af Henrik L

  -

  @Emil E:

  Kære Emil,

  Hvis du er tålmodig nok, så tror jeg, at du kan finde en person i næsten ethvert parti, der relativerer holocaust, samtidig med at du skal lede med lys og lygte efter partier, der ytrer sig mod den igangværende jødeforfølgelse, bare i Europa, bare en lille observation, som måske undrer dig selv?

  Du er så ude efter NyeBorgerlige med det gode gamle nazi-kort, fint nok, bare lidt komisk, at det lige netop er på Redox, at du har fundet din info, et medie, hvis brugere og bakkere i stor grad deler jødehad og voldsparathed med ikke kun den nynazistiske men også med den muslimske verden.

  Jeg er i øvrigt også HELT sikker på, at der findes såkaldte “landsbytosser” hos NyeBorgerlige (og selv hos DF, stadigvæk), hvis der hermed menes folk, der på skrift eller tale giver lidt for fri luft for nogle meninger, der stående alene kræver (eller mangler) argumentation, for ikke at give andre mulighed for at trække bemeldte nazi- eller fascist-kort eller anti-samme.

  Så den skal du da have, hvis det var en del af din pointe, men der “ledes” så heller ikke efter landsbytosser så mange andre steder, vel?

 23. Af Niels Larsen

  -

  Emil E

  jeg er medlem af Nye Borgerlige – og jeg har bestemt ikke svært ved at tro på, at nazisterne gassede 6 millioner mennesker. Jeg har nemlig besøgt bl. a. Auswitch.

  Til gengæld har jeg heller ikke svært ved at tro på, at Stalin fik aflivet mindst 40 millioner sovjetborgere og at Mao stod for mordet på ca. 80 millioner kinesere.

  Eller at det gjorde de to hver for sig til større mordere end Hitler.

 24. Af Emil E

  -

  Henrik H, og borgerlig idiologi/systemvold/borgerlige er da voldparat om noget, fx, hvis der er demokratisk flertal for ikke-vækst samfund vil borgerlige utvivlsomt blive såvel fysisk voldelige og tilmed tage udemokratiske midler i brug. Og Borgerlig ideologi ‘voldtager’ vores klode med destruktiv og selvmoderisk økonomisk vækst; det er altså noget af mest voldelige man kan forestille sig. Altså borgerlig overherredømme er voldelig og voldsparart.

  Kan du bevise at Redox har jødehad. . Og kan du bevise det Redox er voldelige.

 25. Af Hr. J H.

  -

  Højrefløjen har åbenbart svært ved at erkende, at nazismen er kapitalismens opfindelse.
  USA har ca. hundrede millioner menneskeliv på samvittigheden siden 1898.
  nazityskland ca. fyrre millioner.
  Frankrig ca. 10 millioner.
  Belgien ca. 20 millioner i Congo.
  England ca. 20 millioner. de fleste i Indien.
  Det gør kapitalismen til det mest morderiske system som nogensinde har eksisteret.

 26. Af Emil E

  -

  voldsparart= voldsparat

 27. Af Emil E

  -

  voldsparart= voldsparat

 28. Af Emil E

  -

  Henrik H, og borgerlig idiologi/systemvold/borgerlige er da voldparat om noget, fx, hvis der er demokratisk flertal for ikke-vækst samfund vil borgerlige utvivlsomt blive såvel fysisk voldelige og tilmed tage udemokratiske midler i brug. Og Borgerlig ideologi ‘voldtager’ vores klode med destruktiv og selvmoderisk økonomisk vækst; det er altså noget af mest voldelige man kan forestille sig. Altså borgerlig overherredømme er voldelig og voldsparat.

  Kan du bevise at Redox har jødehad. . Og kan du bevise det Redox er voldelige.

 29. Af Hr. J H

  -

  Niels Larse n.
  Myrdede hitler kun jøder?
  Du regner måske ikke russere og polakker som mennesker?

 30. Af Henrik Larsen

  -

  @Emil E:

  Kære Emil,

  Det er nu Henrik L, men lad det nu ligge.

  Din personlige profeti om, hvad borgerlige VIL gøre, hvis der ikke ageres efter “vækst” parameteren, synes mig en noget mærkelig måde at dokumentere borgerlig voldsparathed, men jeg behoves vel ikke “dokumentere” sammenfaldet mellem Redox og deres mange AFA brugere og administratorer, som nu i årtier har hærget landets gader, for voldeligt at stoppe ytringer, som de mener truer deres “safe spaces” eller what not?

  Ligeså velkendt er mange af disse brugeres jødehad og i samme moment nærmest komiske nazi-vinkling overfor borgerlige at large, fordi vi er “fremmed hadere”, speak about hate speach. Uanset man konstant mener at nuancere det af mig og andre påståede jødehad med (bare) en kritik af Israel, så undskylder man lige så ofte drabet på jøder i Europa med de selvsamme muslimers forfærdelige traumer med Israel, om de er palæstinensere eller ej. Men klart, når/hvis en nynazist dræber en jøde, så skal den da have fuld skrald med den borgerlige voldsparathed, selvom jeg ikke kan huske, hvornår en jøde sidst har været offer for en af de glatnakker, og så er det stadig skægt at iagttage venstrefløjen og mediernes argumentløse beståen på, at nazisterne var/er højreorienterede: De var/er socialistiske racister, som tidligere var allierede med deres forbilleder, kommunisterne, end of story.

  Jeg kan da i forhold til det økonomiske vækst regime sige, at jeg personligt – som borgerlig – finder dette ligeså tosset (altså at vækst i sig selv er godt), som at importere mennesker af demokratifremmede kulturer i millionvis, bare fordi vi en overgang har vigende befolkningstal. Men det skal dog relativeres med dette: Hvilken fagforeningsmand kan blive siddende på sigt, hvis han ikke kræver mere til næste overenskomst? Hvilken investor repræsentant kan sige det samme, altså undgå øget aflønning af kapitalen? Så der var en til både rød og blå stue…

  Isoleret befolkningsnedgang ville f.eks. medføre lavere boligpriser generelt, men højere lønninger, som igen kunne udløse efterspørgsel om bedre kvalitet på boliger o.s.v. . Lønpresset ville kunne medføre “stramninger”, aka oftest tvungne opsparinger, hvilket mindst af alle socialister kan være imod?

  I vore medier taler alle (inklusive “specialisterne” på feltet) dog kun om det saliggørende ved vækst, altså at boligpris stigninger er det eneste ønskelige, for os alle! , hvilket jo er vrøvl, hvis der ikke er en generel bagvedliggende, øget økonomisk aktivitet.

  Og den “borgerlige”, globale og “selvmorderiske” vækst tilgang, du beskylder os for, er ligeså udbredt blandt socialdemokratiske partier og det kommunistiske statsparti i Kina, som du vel ikke vil beskylde for at være borgerlige?

 31. Af Maria Due

  -

  Hvorfor tilbageholdes min kommentar, der oveholder Berlingskes regler og fint matcher studerende Katrine Læbos læserbrev i JP d.d. “Død over kvindefrigørelse – da gamle værdier gælder”?

 32. Af Emil E

  -

  Her er eksempel på borgerlig vold:
  https://www.youtube.com/watch?v=hYZIODJ999s

 33. Af Henrik Larsen

  -

  Men nu jeg selv har afveget noget fra sporet, altså bloggerens overskrift om lummer hyggesexisme og en problematisering om udseende versus indhold i politik, må jeg nok heller komme tilbage:

  Jeg skrev et lidt længere indlæg i går, som ikke “gik igennem” eller blev afvist, jeg ved det ikke, men kan ikke se fra Berlingskes regler, hvorfor det skulle afvises.

  Personligt har jeg gjort den observation, at kandidaterne generelt, både til kommunal og folketingsvalg, bliver yngre og yngre, og kønnere og kønnere, bl.a. fordi unge kvinder udgør en tiltagende del af de for mig synlige kandidater i lygtepæle (det var ingen opfordring) og diverse. Jeg ved ikke, om de også er det i opørelsen af de samlede lister, men konklusionen ændrer sig ikke nødvendigvis.

  Så i facit mener jeg bare, at udseende (og alder) som faktor i det politiske har holdt sit indtog, om man vil eller ej, og så spurgte jeg bare helt nøgternt til (i hvert fald indirekte), om bloggeren selv kan se sig fri herfor, nemlig at det kunne have været et (af flere) kriterie for andre i fremmelsen af hendes tidligere kandidatur som LA´er?

 34. Af Niels Larsen

  -

  HR. J H

  Nej. Men han nåede ikke de to kommunistiske svin til knæhaserne, når det kom til at aflive mennesker.

 35. Af Henrik Larsen

  -

  Men nu jeg selv har afveget noget fra sporet, altså bloggerens overskrift om lummer hyggesexisme og en problematisering om udseende versus indhold i politik, må jeg nok heller komme tilbage:

  Personligt har jeg gjort den observation, at kandidaterne generelt, både til kommunal og folketingsvalg, bliver yngre og yngre, og kønnere og kønnere, bl.a. fordi unge kvinder udgør en tiltagende del af de for mig synlige kandidater i lygtepæle (det var ingen opfordring) og diverse. Jeg ved ikke, om de også er det i opørelsen af de samlede lister, men konklusionen ændrer sig ikke nødvendigvis.

  Så i facit mener jeg bare, at udseende (og alder) som faktor i det politiske har holdt sit indtog, om man vil eller ej, og så spurgte jeg bare helt nøgternt til (i hvert fald indirekte), om bloggeren selv kan se sig fri herfor, nemlig at det kunne have været et (af flere) kriterie for andre i fremmelsen af hendes tidligere kandidatur som LA´er?

 36. Af Henrik Larsen

  -

  For at komme tilbage på sporet i forhold til bloggerens emne vil jeg bekræfte hende i, at udseende ikke bør være et kriterie i forhold til hverken kandidatur eller bedømmelse af politisk virke, jeg tror desværre bare, at vi for længst er forbi det punkt.

  Skal vi overhovedet have en chance for at bevæge os tilbage, på den rigtige side af det punkt, er deltagelse – og interesse – af flere i det politiske foreningsliv eller som minimum en deltagelse i blogspor som dette, en betingelse.

  Tak.

 37. Af bent jensen

  -

  Kapitalisme er ingen ideologi, men en betegnelse for marked, produktion og handel. Uden produktion af mad, tøj, boliger og lægemidler osv. kunne vi ikke leve. Det er ideologier og hensynsløs gangster- og pampermoral/mangel på moral, der slår tusinder eller millioner af sagesløse mennesker ihjel. De tre ideologier, rødfascismen, na zi smen og islamismen har i kombination med visse politikeres ondskab og frådende blodtørst, ført til mord på over 100 millioner uskyldige. Og til at langt over en milliard mennesker har fået deres tilværelse ødelagt. Det er de totalitære ideologier og visse enkeltpersoners usselhed og vanvid der destruerer civiliserede værdier og baner vej for barbari, terror og massedød. Se den korte og 24nyt.dk.

 38. Af bent jensen

  -

  Også ganske almindelig dumhed, uvidenhed og kynisme spiller jo en stor rolle for udvikling af menneskefjendsk/ folkefjendsk/landsskadelig/selvmorderisk politik. Når politikerne og vælgerne bliver yngre og yngre, opstår en større og større mangel på viden og erfaring. Og lægges der større vægt på kandidaters udseende end på deres indsigt og holdninger, ender man med at alt for mange “konfirmander” og “skolepiger”. De har måske snakketøjet i orden, men det der kommer ud er mest umodent sludder og kortsynet pladder. Prøv at lægge mærke til at mange yngre politikere er historieløse og uhyre kortsynede. (men det er ikke nemt at være vælger, for de ældre politikere er jo ofte nogle hårdkogte og hykleriske pampere) (vel især derfor at skumle og skøre tilstande vinder frem i DK?)

 39. Af bent jensen

  -

  Også ganske almindelig dumhed, uvidenhed og kynisme spiller jo en stor rolle for udvikling af menneskefjendsk/ folkefjendsk/landsskadelig/selvmorderisk politik. Når politikerne og vælgerne bliver yngre og yngre, opstår en større og større mangel på viden og erfaring. Og lægges der større vægt på kandidaters udseende end på deres indsigt og holdninger, ender man med alt for mange “konfirmander” og “skolepiger”. De har måske snakketøjet i orden, men det der kommer ud er mest umodent sludder og kortsynet pladder. Prøv at lægge mærke til at mange yngre politikere er historieløse og uhyre kortsynede. (men det er ikke nemt at være vælger, for de ældre politikere er jo ofte nogle hårdkogte og hykleriske pampere) (vel især derfor at skumle og skøre tilstande vinder frem i DK?)

 40. Af Hr. J H.

  -

  AF NIELS LARSE N – 19. AUGUST 2017 12:51
  “Nej. Men han nåede ikke de to kommunistiske svin til knæhaserne, når det kom til at aflive mennesker.”

  Det er tanken som tæller.
  Og hitler, højrefløjen og de tyske kapitalister havde kun ca. ti år til deres rådighed.

 41. Af Hr. J H.

  -

  AF NIELS LARSE N – 19. AUGUST 2017 12:51
  “Nej. Men han nåede ikke de to kommunistiske svin til knæhaserne, når det kom til at aflive mennesker.”

  Det er tanken som tæller.
  Og hitler, højrefløjen og de tyske kapitalister havde kun ca. ti år til deres rådighed.
  Så er det da meget godt klaret, at de nåede at myrde ca. 40 millioner mennesker.
  Kapitalismen er ret effektiv.

 42. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt altid interessant at observere – når et blogemne er rimelig hovedløst og uinteressant – bliver kommentarsporet derefter 🙂

 43. Af Niels Larsen

  -

  HR. J H

  Mao klarede 80 millioner på 27 år. Hitler klarede max. 30 millioner på 12.

  Han var en amatør i forhold til Mao.

 44. Af Hr. J H.

  -

  AF NIELS LARS EN – 19. AUGUST 2017 15:29
  “Mao klarede 80 millioner på 27 år. Hitler klarede max. 30 millioner på 12.
  Han var en amatør i forhold til Mao.”

  Min hovedregning siger nogenlunde det samme i gennemsnit på et år.
  Men i øvrigt så skyldes de fleste af de døde under Mao en nærmest forbryderisk dumhed. Som skabte hungersnød.
  Og om der døde 40, 50 eller 60 under Mao. Det ved ingen.
  Men som skrevet. USA har mindst hundrede millioner menneskeliv på samvittigheden udenfor USA siden 1898.

 45. Af Jan Petersen

  -

  Her er i øvrigt en meget interessant site, hvis man interesserer sig for massemordere:

  Top Ten Most Evil Dictators of All Time (in order of kill count)
  http://www.popten.net/2010/05/top-ten-most-evil-dictators-of-all-time-in-order-of-kill-count/

 46. Af Hr. J Ha ns en

  -

  AF JAN PETERS EN – 19. AUGUST 2017 16:18

  Hvorfor er den ingen amerikanske præsidenter eller politikere på listen?

 47. Af Hr. J Ha nse n

  -

  AF JAN PETERS EN – 19. AUGUST 2017 16:18

  Hvorfor er den ingen amerikanske præsidenter eller politikere på listen?
  Listen er nok strikket sammen af en yankey.

 48. Af Jan Petersen

  -

  Nu er det ikke mig, der har lavet opgørelsen. Men det står da enhver frit for at Google kildemateriale og lave en alternativ liste – formentlig et bedre alternativ til ubegavede kommentarer 🙂

 49. Af Hr. J H ans en

  -

  AF JAN PETERS EN – 19. AUGUST 2017 16:45

  Kan du bruge denne?

  http://www.globalresearch.ca/us-has-killed-more-than-20-million-people-in-37-victim-nations-since-world-war-ii/5492051

 50. Af Jan Petersen

  -

  AF HR. J H ANS EN – 19. AUGUST 2017 16:49

  Det er da et super fedt relevant link, du her henviser til. Men som du også ved, får man vidt forskellige sites vist – blot ved at ændre et enkelt ord i en Google søgning 🙂

 51. Af Jan Petersen

  -

  Dette gælder i øvrigt navnlig emnet 9/11, hvor man i en Google søgning altid skal huske at bruge ordet hoax (bedrag) for at få reelle fakta vist !

 52. Af Hr. J Ha nsnen

  -

  AF JAN PETER SEN – 19. AUGUST 2017 16:59

  Jan.
  Jeg har i hundredevis af links gemt.
  Hvis jeg falder over noget, som jeg finder interessant og seriøst, så gemmer jeg det.

 53. Af bent jensen

  -

  Det som kommunismen har udrettet i alle de lande hvor den har haft magten, er at skabe ensretning, undertrykkelse, plyndring, sult, fattigdom, gangstervælde og massehenrettelser. Hvergang endte kommunistisk enemagt i statsterror og rablende vanvid. Sverige lader til at blive endnu et eksempel på at de røde og radikale tankesæt kun fører til idioti og elendighed.

 54. Af Per Torbensen

  -

  Trods alt lidt respekt,den eneste blog som ikke er lukket endnu-Berlingske blogs er en joke,hvad er man nervøse for ?.

 55. Af Per Torbensen

  -

  Måske for denne ? som blev afvist i formiddags på avisen om medierne.

  https://www.information.dk/debat/2017/08/selvfoelgelig-bernie-sanders-russiske-forbindelser-staar-paa-nettet?lst_frnt

 56. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er Buzzfeed, nævnt i ovennævnte link til Information,dk, vel en af de mest hårrejsende faka news internet kanaler, man overhovedet kan finde 🙁

 57. Af bent jensen

  -

  Påviste at hyggen er stærkt på retur i DK, pga. pil råd ne reformer, men trods kvittering for modtagelsen er indlægget ikke at se.

 58. Af bent jensen

  -

  Iflg. den korte, snaphanen, 180gr og 24nyt.dk er den tid ikke fjern hvor små, mellemstore og store terroraktioner vil blive normal hverdag i Danmark. I Sverige og Vesteuropa har terror og bandevold allerede antaget et epidemisk omfang. Tusinder af uskyldige borgere er hvert år ofre for de kriminelles udskejelser. Se den korte og 24nyt.dk

 59. Af bent jensen

  -

  Vores sundhedsvæsen er nu så nedsparet, at frygtelige lidelser og dødsfald HELT UNØDVENDIGT hærger mange hospitalsafdelinger. De resourcer sygehusene er blevet frataget, bruger politikerne i stedet på fjollede, luksuriøse og landsskadelige projekter. De politikere der har medvirket til de enorme forringelser, har medvirket til at påføre patienter og pårørende grusomme lidelser og tab. Det er politikere der står i blod op til knæene.

 60. Af bent jensen

  -

  Tyrannisk og nærmest pervers behandling af patienter og pårørende er begyndt at blive noget almindeligt. Og klagesystemet er en parodi. Der kan gå måneder og år før det sløve system reagerer på klager, selv når der er tale om hastesager hvor syge er i livsfare pga. medicineringsfejl eller andre fejl. Se 24nyt.dk og den korte.

 61. Af Martin Jørgensen

  -

  Det er jo spild af tid at skrive indlæg her på bloggen ,der alligevel kke bliver vist.

 62. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er Berlingske blogs vel et meget godt udtryk på et demokratisk retssamfund i total opløsning. Stort set ingen kan finde hoved eller hale i den sværm af plantet fake news propaganda, de fodres med daglig. Total intetsigende hjernedøde blogoplæg gør vel ikke just situationen bedre 🙁

 63. Af bent jensen

  -

  Det er i psykiatrien det står allerværst til. Der er mangel på tid, personale, resourcer og sengepladser. Patienter smides på gaden i hjælpeløs tilstand, og uden besked til de pårørende. Livsfarligt syge nægtes indlæggelse. Pårørende sjofles systematisk. Men også de fysiske hospitaler fungerer ofte dårligt pga. besparelser. 3000 UNØDVENDIGE dødsfald pr. år er et fagligt skøn. Der er altså kommet lig på bordet. Mange lig. Men politikerne ignorerer de rædsler de selv har skabt.

 64. Af Erik Larsen

  -

  Om højreorienterede kvinder er mere kønne og sexede skal jeg lade være usagt, men en del mere begavede er de da i hvert fald. Eftersom f.eks. Vermund da helt sikkert vil vælge at støtte og supporte DANSKERE frem for migranter og personer der helt klart kun – og KUN – kommer ind i vores land (hvad de har gjort nu i over 30 år) for at udnytte vores ydelser (foran i boligkø m.m). Man tror at det er løgn, men danskere er trynet i deres eget samfund. At man stemmer på ca 12 forskellige partier, hvor de 12 kun tænker på sig selv er nok grunden og uhyggeligt er det at en person som Glistrup jo har haft mere end 1000 procent ret. De multi-religiøse vil være årsag til den 3. verdenskrig som vil blive muslim/islamister mod vesten. Stakkels , stakkels vore børn og børnebørn. I får INGEN hjælp fra vore politkere , eller EU og USA vil nok ikke levere sønner mere til krige i Europa.

 65. Af Erik Larsen

  -

  Enten er der “lukket for kommentarer” eller også slettes ens indlæg af uforklarlig årsag – selvom “reglerne er fulgt” Nok Danmark i dag!

 66. Af bent jensen

  -

  Læs “MORDET PÅ PSYKIATRIEN”, “MENNESKEHANDEL I PSYKIATRIEN?”, “KRÆFTSYGE SVIGTES”, PATIENTER DØR SOM FLUER PGA. KÆMPESVIGT I SUNDHEDSSYSTEMET, VANRØGT AF SYGE, GAMLE, BØRN OG UNGE, OSV. Se 24nyt.dk ang. de uhyggelige forhold.

 67. Af bent jensen

  -

  Det automatiske fi l te r fungerer vist ret vilkårligt, bortset fra at det især blokerer indlæg over fem linjer og hundredsvis af ord der ikke er politisk korrekte. Og kritik af politikere og “reformer” mv. blokeres ofte. Skrev om lig på bordet og politikere der er plettede af blod. Indlægget kom ikke på.

 68. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er jeg bare pissetræt af at læse om psykiatri på samtlige blogs – uanset blogemne 🙂

 69. Af jørgen andersen

  -

  Jan, vi er mange der er trætte af dine sære eller paranoide teorier om de to tårne. Teorier der ikke kan bruges til nogetsomhelst.

 70. Af Jan Petersen

  -

  Google lidt på emnet “9/11 hoax”, hvis du ellers har modet til at få din fantasiverden vendt 180 grader rundt 🙂

 71. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt kan jeg henvise til utallige fakta links om 9/11 bedraget. Men jeg gider ikke. Hele den udvidende hjernedøde almue må sgu selv søge lidt aktuel info 🙂

 72. Af J Nielsen

  -

  “(…) hvis du ellers har modet til at få din fantasiverden vendt 180 grader rundt (…)”

  Det er sgudda humor fra Mr. Four-Letter Words. Det fik mig til at google. Både “Boomerang” og Roals Als’ tegninger af P Nyrup der skyder sig selv i foden.

 73. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det – så vil jeg stadig tillade mig at betragte “en lige højre” som renlivet fake stunt for venstreorienteret feminist junk 🙁

 74. Af Henrik Jensen

  -

  Med fare for at bringe fornuft på banen, så er den formastelige Facebookbruger måske en person, som har læst Berlingske Tidendes artikel om nye forskningsresultater vedr. politisk ståsted, intelligens og udseende. Den havde overskriften “De flotteste politikere er borgerlige, mens de flotteste akademikere er venstreorienterede” og blev bragt 2. juli 2017. Link:

  https://www.b.dk/nationalt/de-flotteste-politikere-er-borgerlige-mens-de-flotteste-akademikere-er

  Det er desværre relativt lødigt, og prøver ikke at lave sjov eller udbrede hyggesexisme. Skyd ikke budbringeren, men læs evt. artiklen i linket.

 75. Af J Hansen

  -

  Egentlig utroligt at en blog med et helt ligegyldigt og infantilt emne kan opnå 75 kommentarer inclusiv dette.
  Men kommentatorerne hjælper jo også velvilligt med at skrive om mere interesante emner end kvindelige politikeres udseende.

 76. Af ruth caan

  -

  Der er ingen tvivl om at borgerlige kvinder er klamme på alle måder..

  Mest interessant her , er at de røde kvinder ifølge alle internationale undersøgelser er mere intelligente ,såvel som har et større hjerte..

  Borgerlige mænd er også langt grimmere, feder end røde generelt. Mere fordrukken, og langt mere kriminel..

 77. Af ruth caan

  -

  Der er ingen tvivl om at borgerlige kvinder er kla..mme på alle måder..

  Mest interessant her , er at de rø.de kvinder ifølge alle internationale undersøgelser er mere intelligente ,såvel som har et større hjerte..

  Borgerlige mænd er også langt gri..mmere, fe..der end røde generelt. Mere fo..rdrukken, og langt mere kr..iminel..

 78. Af ruth caan

  -

  Der sidste nye mht borgerlig kriminalitet, er venstre kvotepenge fra rige fiskere. Det dybt kriminelle venstre parti er sammen med LA landets 2 mest kriminelle menneskegrupper..hvis man fik begge gruppers ledere i fængsel ville alt fungere langt bedre i dk. Dødsstraf på offentlige pladser af de værste her, tak..

 79. Af ruth caan

  -

  Der sidste nye mht borger..lig krim..inalitet, er venstre kvotepenge fra rige fiskere. Det dybt krim..inelle vens..treparti er sammen med L..A landets 2 mest krimi..nelle menneskegrupper..hvis man fik begge gruppers ledere i fæng..sel ville alt fungere langt bedre i dk. D…ødsstraf på offentlige pladser af de værs..te her, tak..

 80. Af J Hansen

  -

  “Fascism and nazism is capitalism plus murder.”
  – Upton Sinclair

 81. Af Spørge Jørgen

  -

  Hvad er hyggesexsisme? Findes der også noget der hedder hyggeracisme? Eller hvad med hyggerealisme?

 82. Af jan ulrik friis

  -

  “Berigelsen” så vi igen forleden i terroraktioner i blodige massemord, nu et jihad helt sat i system, regulær nedslagtning som på samlebånd!

  Og sandeligt som vi længe dag ud og dag ind, har advaret befolkningen imod her fra Berlingske blogs, ligene flyder nu i gaderne, disse blodige terroraktioner i Barcelona, såvel som i Turku i Finland, hvor “berigelsen”et af disse kære langskæggede islamistiske fupasylflygtninge “børn” havde fået fat i en usædvanlig lang og bloddryppende kniv!

  Dette dejlige islamistiske fupasylflygtninge “barn”, “berigelsen” som feministerne henter her til landet, og i millionvis af nye kamptrænede voldsforbryddere er allerede på vej!

  Dette kære islamistiske fupasylflygtninge “barn”gik helt systematiskt efter at KUN nedhugge, KUN knivstikke, KUN nedslagte og KUN dræbe kvinder, det er vel forskelsbehandling og sexisme der vil noget!!!

  Iøvrigt har islamisterne ingen respekt for kvinden overhovedet, islamisterne ligeglade med om de kvinder de knivstikker er højrefløj eller venstrefløj de knivstikker dem bare, vestlige kvinder er foragtelige i islamisternes øjne, islamisterne har da også den fuldkomne plan der vil minimerer kvinderne i EU til et absolut minimum eller til ingenting, ikke mindst med henblik på at gøre kvinden tavs!

 83. Af J. Hansen

  -

  In reality, since even before Syria’s conflict began unfolding in 2011, the United States had been planning for the nation’s division and destruction through the use of militant proxies allied to Al Qaeda since as early as 2007. Like Libya, Syria was meant to be swiftly overwhelmed by covert terrorism and military operations backed by the West and its regional allies, as well as a torrent of psychological, economic, and even cyber warfare.

  Pulitzer Prize-winning journalist Seymour Hersh in a now prophetic 2007 article titled, “The Redirection: Is the Administration’s new policy benefitting our enemies in the war on terrorism?,” would reveal (emphasis added):

  To undermine Iran, which is predominantly Shiite, the Bush Administration has decided, in effect, to reconfigure its priorities in the Middle East. In Lebanon, the Administration has coöperated with Saudi Arabia’s government, which is Sunni, in clandestine operations that are intended to weaken Hezbollah, the Shiite organization that is backed by Iran. The U.S. has also taken part in clandestine operations aimed at Iran and its ally Syria. A by-product of these activities has been the bolstering of Sunni extremist groups that espouse a militant vision of Islam and are hostile to America and sympathetic to Al Qaeda.

  However, with Libyan leader Muammar Qaddafi’s stubborn defense against NATO-backed militants and direct NATO airstrikes in 2011, time was bought for the Syrian state to move past the initial shock and awe of American designs and strike an operational pace that has since allowed it to weather, even overcome the worst of this proxy conquest.

  And since then, US policymakers have searched for “alternatives” to achieve their goals in Syria, without overtly revealing the fact that since even before “day 1,” the US has banked its entire strategy on the use of Al Qaeda and other designated terrorist organizations for the overthrow of the Syrian government and the division of the Syrian state.

  Indeed, US Institute for Peace (USIP) vice president of Applied Research on Conflict Steven Heydemann in the New York Times would write in an article titled, “You Don’t Need a No-Fly Zone to Pressure Russia in Syria,” that:This includes the current US-designed, Turkish-led incursion into northern Syria to create what US policymakers have been calling a “buffer zone” since at least as early as 2012, as well as a plan to designate the northern Syrian city of Idlib the new, “internationally recognized” capital of Syria.

  The most effective diplomatic means for the United States to regain leverage in Syria is for Washington to lead an international effort to undermine the Assad government’s claims and recognize a different government as the legitimate representative of the Syrian people.

  The best candidate for recognition is the little-known Syrian Interim Government, or S.I.G. Unlike many other opposition groups, which are based in Turkey, the S.I.G. is based inside Syria, with offices in Idlib and scattered throughout opposition-held territory.

  The problem with Heydemann’s proposal is the same problem that has plagued the entirety of US policy toward Syria, the essential but unobtainable requirement of covering up the opposition’s obvious ties to Al Qaeda.

  Idlib is Al Qaeda Central

  It is in Idlib that the US itself admits it has been regularly targeting senior leaders of Al Qaeda. The most recent was revealed on November 2, with the US State Department’s own propaganda channel, Radio Free Europe Radio Liberty (RFE/RL) in an article titled, “Pentagon Says It Killed Senior Al-Qaeda Leader,” admitting:

  A U.S. drone strike in Syria killed a senior Al-Qaeda leader who once had ties to Osama bin Laden, the Pentagon said on November 2.

  The October 17 strike near Idlib killed Haydar Kirkan, who “was intent on plotting and carrying out attacks against the West,” Pentagon spokesman Captain Jeff Davis said.

  And early last month, the US would admit that yet another terrorist leader was targeted and allegedly killed – also in Idlib, Syria. The Business Insider in an article titled, “Egyptian al Qaeda leader killed by US drone strike in Idlib, Syria,” would reveal:

  Syria’s militant Jabhat Fateh al Sham, formerly the Nusra Front, said on Monday that Egyptian cleric Abu al Faraj al Masri, a prominent member of the militant group, had been killed in a strike by the U.S.-led coalition.

  In addition to the Pentagon finding Idlib to be a seemingly “target rich environment” for Al Qaeda leaders, the Western media itself has – over the years – admitted that Idlib is perhaps second only to Al Raqqa in terms of serving as a nexus for Al Qaeda and its affiliates.

  The Wall Street Journal in a 2015 article titled, “Assad Loses Final Idlib Stronghold to Al Qaeda-led Insurgents,” would report:

  After a two-year siege, al Qaeda’s affiliate in Syria and other insurgents on Wednesday captured the one remaining Syrian army air base in Idlib, a development that activists said effectively expelled the last of President Bashar al-Assad’s military from the northwestern province.

  The Wall Street Journal article also admits the similarities between Idlib and the self-proclaimed “Islamic State” (ISIS) controlled city of Al Raqqa, claiming:

  This makes Idlib the second of Syria’s 14 provinces to slip completely from Syrian army control. Earlier this year, militant groups captured the provincial capital, also called Idlib, as well as other towns and villages.

  The province of Raqqa fell to Islamic State extremists last year, after IS militants captured its provincial capital, also called Raqqa, in January 2014. Islamic State group has since declared the city as the seat of its caliphate, which spans a third of both Syria and Iraq.

  USIP’s Steven Heydemann in his NYT op-ed is essentially calling on the West to recognize a city in a region completely overrun by Al Qaeda as the new “capital” of Syria and recognize an obscure, irrelevant puppet as Syria’s legitimate leader despite not only his impotent “Syrian Interim Government” holding no control over any section of Syria, including Idlib itself, but the reality that even Al Qaeda and ISIS combined still control only a fraction of Syria’s population.

  US to Make Al Qaeda Capital in Syria, Syria’s Capital?

  Over 60% of the Syrian population lives in government controlled territory, with this number rising monthly as security operations to restore order across the country continue to garner success, particularly in Aleppo. This includes control over most of Syria’s largest cities, including Damascus itself, most of Aleppo, Homs, Latakia, Hama, Tartus, and Daraa.

  Heydemann’s plan – like all US “plans” before it – at face value and amid its more intricate details contradict the US’ own rationale for becoming involved in Syria in the first place. Handing a nation over to an unpopular, illegitimate minority in no shape, form, or way constitutes “democracy” – even the strained definitions used by the West to describe it. With Heydemann’s “Syrian Interim Government” existing in the very center of Al Qaeda’s operations in Syria, no plan to date has so transparently attempted to protect and preserve designated terrorist organizations operating in Syria.Idlib, on the other hand, doesn’t rank even among Syria’s top ten most populated cities – making plans to designate it a de facto capital all the more transparently absurd.

  Considering the second part of Heydemann’s plan includes a revised version of a US-initiated no-fly zone, US assets would literally be used in Syria to protect Al Qaeda’s de facto capital in Idlib from Syrian or Russian attacks.

  To foil America’s “Plan C” in Syria – which in reality is simply a revised version of its original plan all along – media platforms operating beyond the influence of Western special interests much educate the public regarding the true nature of Idlib, who really runs it, and what the implications are of arbitrarily designating it and the terrorists that are occupying it the “legitimate government of Syria.”

  By doing this, not only will the US continue to struggle to sell its floundering policies to the public, it will further reveal the truth about US intentions in Syria, stretching back to 2007 when journalists even then attempted to raise the alarm over the West’s use of Al Qaeda a proxy force to divide and destroy nations the world over.

  Tony Cartalucci, Bangkok-based geopolitical researcher and writer, especially for the online magazine “New Eastern Outlook”.

Kommentarer er lukket.