Feministisk Initiativ; 12 kvinder søger mænd

Af Majbritt Maria Nielsen 13

Vil du i det følgende undgå at tage dig eftertrykkeligt til hovedet, er det tilrådeligt at surre hænderne fast under stolen, før du læser videre. Der er et nyt parti i byen, der efter eget udsagn “ikke bare er en flok sure kvinder, der vil have mænd ned med nakken”. Efter at have læst Politiken d. 5. september kunne man fristes til at tilføje “men det er vi selvfølgelig også”. 

Selve interviewet på pol.dk lugter lidt af, at fødslen af partiet forinden kommunalvalget i november næsten er for meget for selv Politiken. Feministisk Initiativ har set dagens lys og partiet, FI har modelleret sig selv efter, er svensk og har 20.000 medlemmer. I et af spørgsmålene til en af de 3 talspersoner, Muneeza Rosendahl, lydende hvorfor partiet ikke hedder “Ligestillingspartiet”, hvis der altså ikke, som interviewets overskrift indikerer, er tale om at kommunalplanlægge sig til fordele for kvinder i kommunalpolitik og generelt, besvares med:

“Feminisme handler ikke bare om ligestilling, men om lige adgang for alle til samfundet. Det er en magtkritik og en borgerrettighedskamp” 

Man kunne næsten få tanken, at levetiden for det nye parti derfor bliver kort, når de opdager, at der næppe findes mere adgangslige samfund end vores. Faktisk kunne man foranlediges til at tro, at de nye partifeminister forveksler lighed med resultatlighed, men så skal man bare læse videre, for så vil man efterfølgende forstå, at partiet –

“også ønsker at fremme mænds rettigheder”. 

Mænd, der af en eller anden grund bliver VED med at påtage sig hårdt, fysisk arbejde, værnepligt, minimale rettigheder til deres børn og generelt udgør samfundets burgerbolle, når det kommer til livskvalitet, misbrug og sygdom. De skal altså have flere rettigheder – nu! Eller – alle skal have flere rettigheder – nu!

FI ønsker at tvangsdele barsel mellem mor og far. At eksempelvis Alternativet ønsker det samme er ikke fyldestgørende for det nye FI, for Alternativets program bygger ikke – som FI’s – på feministisk ideologi. Det er altså ikke nok at tvangsindgribe i nybagte familiers selvbestemmelse ud fra kønsneutrale opfattelser – man skal gøre det af feministiske, ideologiske årsager. Det er til dato det mærkeligste projekt, den moderne feminisme har taget på sig at forkynde; kvinde, du er svag, du kan ikke lave gensidige aftaler med din mand, for han er fej! Vi hjælper dig! Vi tvinger ham! Det kan du ikke selv finde ud af og du skal heller ikke gå hjemme, hvis du har lyst – hallo, du bliver jo undertrykt!

En anden tvang, FI ønsker indført, er kønskvoter i byrådene. For de kvinder, der ikke sidder i et byråd, har ikke selv valgt at befinde sig et andet sted end i kommunalpolitik; de er underlagt normer og strukturelle retninger, der helt fra barnsben har lært dem, at tekniske udvalg er for drenge. Hvis vi har lært noget af 2017 er det, at der IKKE er forskel på mænd og kvinders præferencer. Det er alt sammen samfundsindoktrineret og dybt forkert, for mænd og kvinder skal være ens.

Jeg kunne for eksempel lige så vel være blevet pladesmed eller falckredder, men jeg fik aldrig chancen, fordi jeg gennem min opvækst blev isoleret med en kasserolle og en læbestift i et hjørne og ikke efterfølgende i min enorme sekundære socialisering med andre børn og voksne blev bekendt med, at i Danmark arbejder både mænd og kvinder med det, de vil, så længe evnerne kan følge med. Nå, det kan man jo ikke blive ved at bebrejde sine forældre. Jeg må nøjes med at interessere mig for jura og politik sammen med de mandlige kolleger, jeg primært har begge steder.

I hvert fald er det dejligt, at FI virker målrettede og konsekvente i deres nye partiprogram op til kommunalvalget. Derfor skal denne blogger også være den første til at lykønske dem med den forestående ligestillingsfordobling af bestyrelsesmedlemmer; Feministisk Initiativs bestyrelse tæller nemlig pt. 12 kvinder.

 

 

Ovenstående er skrevet med næsen mod tastaturet, da skribenten efter nyheden om Feministisk Initiativs partiprogram endnu ikke føler det forsvarligt at løsne hænderne. 

 

13 kommentarer RSS

 1. Af J Ha nsen

  -

  Jeg må nøjes med at interessere mig for jura og politik sammen med de mandlige kolleger.
  Skriver MMN.

  Fint nok.
  Jura studiet er jo indrettet således, at selv de mest ubegavede af borgerskabet unger kan være med.
  Og få en uddannelse.
  Hvis de har en almindelig evne til udenadslære.

 2. Af Jesper Jacobsen

  -

  FI beviser Einsteins udsagn om at den menneskelige dumhed er uendelig 🙁

 3. Af kaj olsen

  -

  Hvor er det dog latterligt….sålænge kvinder insisterer på at være ofre, sålænge vil de være det. Det er simpelthen til grin.

 4. Af bent jensen

  -

  Noget om Sverige blev slugt af f ilt ret.

 5. Af bent jensen

  -

  Siden fra Berl. fungerer ikke, meddeles det. Sådan har det været længe. Er serveren i uorden?

 6. Af bent jensen

  -

  Snap hanen fortæller om det svenske og feministiske/pladderhumanistiske vanvid.

 7. Af bent jensen

  -

  Et vanvid der ødelægger mænd/familier/børn og civiliserede værdier.

 8. Af Michael Jensen

  -

  Ja tak. Lyder helt rigtigt, Jeg vil da være med…… Michael

 9. Af P Christensen

  -

  Hvorfor er det gået så galt for Sverige, at borgerne gennem årtier har ladet
  kamikaze-politikere køre hele landet i sænk ?

  Skyldes det mon kronisk dårlig samvittighed over at være
  noget så hyklerisk som både politisk neutralt og
  samtidig våbenproducent ?

 10. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Børn og disses opvækst har de i hv f ikke forstand på. Deres tvang er jo rendyrket kommunisme. – Og som jeg hørte dem på tv, så har de Ritt Bjerregaard som model, fordi hunstod fast — ak ja der var enkelte ting, hun så absolut ikke skulle have stået fast på – og tillige er hun årsag til vores børns manglende historiske viden mm!!

  Velbekomme – ikke min kop te.

 11. Af bent jensen

  -

  Fil tre t sikrer at debatten er en parodi. Fil tre t sørger for at blokere for ukorrekte sandheder. Foretrækker avisen diktatur, fordummelse og uvidenhed fremfor oplysning og demokrati?

 12. Af bent jensen

  -

  Historiske erfaringer fra over 100 lande viser at uden kritisk og oplysende debat ender ethvert samfund i tyranni, barbari, vanvid og massedød.

 13. Af Jørgen Hammel

  -

  Jeg takker for at disse herlige mennesker har besluttet sig for at målrettet involvere sig ganske utilsløret i politik. Det vil nemlig én gang for alle give os et praj om hvor stor tilslutning den nye bølge af rabiate skyklapfeminister, som i Politiken får ekstrem eksponering, rent faktisk har i befolkningen.
  Det går sikkert samme vej som da den kække “ex-nazist” Daniel Carlsen stiftede Danskernes Parti, og måtte sande at de nationalistiske brøleaber der får spalteplads i aviserne er latterligt lidt repræsentative for den danske befolkning.

Kommentarer er lukket.