Hvilken vej til bederummet?

Af Majbritt Maria Nielsen 55

Københavns Universitet på Amager, KUA, har et “retræterum”. Et rum til “stilhed, bøn og meditation”. Populært kaldet “stillerummet” på det juridiske fakultet, der har hjemme i de omkringliggende lokaler. Men er rummet en uskyldig håndsrækning til religionsdyrkelse i skoletiden, eller er det knæfald for en fyldig religion i en sekulær sammenhæng?

Siden 2004 har der eksisteret retræterum på Københavns Universitet, for 3 måneder siden så jeg det nyligst anlagte i KUA’s nye lokaler på Islands Brygge. Jeg blev temmelig overrasket over at se et rum til religion på et juridisk fakultet, men tænkte efterfølgende, at rummet sådan set ikke generede mig i min daglige færden på stedet. Og så alligevel nagede det mig; hvorfor er det nødvendigt?

Rummet er tværreligiøst, som alle religiøse rum på KU er det, men brugerne af rummet er muslimer. Det giver god mening, da kristne fx ikke er pålagt at bede flere gange om dagen og der ikke før i dansk uddannelsessystem har været så mange troende elever, der kunne danne grundlag for et rum til bøn.

Rummet irriterer mig. Men jeg kan ikke sætte en finger på hvorfor, jeg ikke kan slå mig til tåls med det. Først går min overvejelse på, at hvis man vil studere og deltage i undervisning, så helliger man sig vel dét og flytter fokus fra det meste andet. Måske lidt ligesom at slukke sin telefon, imens undervisning pågår eller at deltage i en frokost med sin studiegruppe, selvom man ikke rigtig gider. Man engagerer sig under videnskabens faner og deltager på de præmisser, der er indlejret i den institution, der er sekulær og fri. Også for religiøse dogmer.

På den anden side er jeg en af dem, der ikke kan få armene ned, når efterkommere af indvandere bryder statistikkerne og uddanner sig, befinder sig på landets højeste læreanstalter og rækker gammeldags racisme, fordomme og social kontrol en lang, lang langemand. Og hvis bederum er med til at forene samfundsdeltagelse og religion, så byg hundrede mere. Men så bliver jeg tvivlsom igen.

Kan muslimske studerende regne med den slags rum til religion, når de overgår til at være muslimske arbejdstagere? Universitetet er i mange tilfælde den sidste institution før arbejdslivet, den sidste offentlige instans, der kan tilbyde den slags inklusion og politisk korrekte rum, hvis det overhovedet er dét. Korrekt, altså. Som potentiel kommende arbejdsgiver, ville jeg aldrig tilbyde mine ansatte at kunne dyrke deres religion i arbejdstiden af den simple grund, at vi er på en arbejdslads, hvor private valg ikke har en prioritet, jeg som arbejdsgiver skal respektere. Mine ansatte skal derimod være på arbejde – også mentalt – og glæde sig til at dyrke deres private valg i deres hjem efter kl. 17. Så skal jeg til gengæld tilsikre en arbejdsplads, hvor deres evner aldrig opfattes i konteksten af deres religiøse til – eller fravalg.

Måske skal jeg parkere mine tanker der, hvor jeg ønsker mig, at muslimske studerende forstår, at religion ikke er en del af et skole – og arbejdsforhold i Danmark og at man har meget vide rammer til at dyrke den, hvis man ikke gør det på bekostning af en neutral instans og det sekulære rum, der er vores alle sammens offentlighed.

55 kommentarer RSS

 1. Af J HANSEN

  -

  Måske skal jeg parkere mine tanker der, hvor jeg ønsker mig, at muslimske studerende forstår, at religion ikke er en del af et skole.
  Skriver MMN.

  Måske skulle MMN parkere sine tanker om sin egen uddannelse.
  Eller mangel på samme.
  Ingen universiteter eller virksomheder har udtrykt nogen form for bekymringer over bederum.
  Men det er måske det som er årsagen til at MMN har parkeret sine tanker om det?

 2. Af Anja Jensen

  -

  Nååååååååå den lille studerende har det hårdt…..måske du burde vænne dig til at hele verden ikke er indrettet for dig.

 3. Af Jacob Schønberg

  -

  Muslimerne underminerer den danske kultur , og DEN DANSKE KULTUR ER VÆRD AT KÆMPE FOR ! Vi vil IKKE have parallelsamfund og vi vil ikke lukke svømmehaller for at muslimske piger kan svømme !
  SKIK FØLGE ELLER LAND FLY !
  Hvis en Dansker tager ophold i et Muslimsk land så skal vedkommende følge skikkene der, og sådan er det også her hos os.
  Danmark har i mere end 60 år givet Ulandsbistand uden at stille krav og lukket flygtninge og migranter ind uden at stille krav.
  Men det skal slutte nu !
  VI SKAL STILLE KRAV TIL MOTAGERE AF VORES HJÆLP

 4. Af J. HANSEN

  -

  Et hurtigt overslag over blogs i Berlingske viser, at over 95 procent af alle blogs omhandler muslimer. Og de mere eller mindre opdigtede problemer, hvad angår muslimer.
  Og 98 procent af kommentarerne til disse blogs omhandler det samme.
  Har danskerne fået muslimer på hjernen?
  Eller er fænomenet afgrænset til den yderste højrefløjs “aviser”.
  Hvilke kyniske overvejelser ligger der bagved ved denne indskrænkethed?

 5. Af Maria Due

  -

  MAJBRITT MARIA NIELSEN. Selv om det opfyldte Berlingskes krav, har du tidligere slettet det eneste indlæg, jeg har postet på din blog, og du skal nok bliver fri for mig igen. Jeg er blot lidt rystet over, at du ikke gør dig dybere tanker om det nævnte bederum.

  Det er ellers almindelig viden, at islam er en ideologi, hvor herskerteknik er fusioneret med religion og bygget op ved hjælp af jura om alt vdr. menneskelivet. Som sådan er islamisk jura grundlaget for en omfattende social kontrol ikke mindst af kvinder. Den teologiske del af islam er derimod yderst spinkel, og derved adskiller muslimers tankeverden sig væsentligt fra bl.a. vor protestantisk prægede, hvad enten vi er af borgerlig eller venstreorienteret observans.. Dette er en af grundene til, at imamer aldrig skriver kronikker og sjældent frivilligt gør sig bemærket i den almindelige debat, for deres arbejde går ud på at fortælle folk, hvad de må og ikke må, dvs. at orientere om islams lovkompleks og dets forhold til verdenssituationen. Det er almindelig kendt, at nogle imamer prædiker groft imod dansk lov, fx kvinders rettigheder ift. mænds. Og jeg husker også, at der for en halv snes år siden var imamer i Norge, der gjorde deres menigheder opmærksom på, at de gerne måtte stjæle fra “kuffar”, fx i norske supermarkeder. På norske universiteter var der den gang sammenstød i bederummene, og muslimske studerende blev tyranniseret, hvis de ikke bad i undervisningstiden.

  Jeg ved ikke, hvorfor du kalder universitetet for en skole, det skulle i hvert fald gerne stille højere krav til selvstændig tænkning, og en dag skal du nok finde ud af, hvorfor du irriterer dig over bederummet. Det er jo med til at lægge fundamentet til de raid på videnskabelig tænkemåde og vores jura, som ikke er forenelig med islam. Det er ikke tilfældigt, at så mange muslimer ønsker at studere jura, for deres egen jura, sharia, er alfa og omega i deres kultur, og undersøgelser blandt muslimer i Europa viser, at mindst 60 pct. af dem ønsker sharia indført mere eller mindre.

  Dette gør du klogt i at forberede dig på, for det er i den sammenhæng nogle af de store slag mellem civilisationer kommer til at stå, og i øjeblikket er den europæiske civilisation på vej til at tabe, fordi den ikke bliver forsvaret tilstrækkeligt.

 6. Af Mehmet Sami Gür

  -

  MAJBRITT MARIA NIELSEN:

  Behersk dig!

  Vil du så også som en ‘potentiel arbejdsgiver’, som du selv udtrykker det, forbyde de ansattes og studerendes pause, rygning og toiletbesøg?

  Disse skader vel også arbejdsindsatsen, ikke sandt…?

  Med dine potentielle restriktioner går typer som dig måske ind for autokratiske og undertrykkende styreformer. Hele verden så, hvad disse styreformer forvandlede hele Europa og verden til mellem 1938-45. Men du (MAJBRITT MARIA NIELSEN) har jo ikke oplevet disse rædselsfulde tider, og derfor kan du ikke vide, hvordan det føles at være vidne / offer til tiderne mellem 1938-45. Det er åbenbart ikke nok at læse, se og lytte til begivenhederne mellem 1938-45.
  Du kan spørge de mennesker, der har oplevet det på egen krop, hvis der selvfølgelig er nogle mennesker tilbage fra den gang…

  Har du nu forstået budskabet…?
  Hvis du går ind for universielle, humanistiske (menneskelige) og demokratiske rettigheder. Og hvis du bakker op om frihedsidealer, samt er fortaler for presse- og ytringsfrihed, så burde du ikke skrive et indlæg som dette. Lige nu er du et dårligt eksempel og en negativ rollemodel for de kommende borgere i det danske samfund.

  Lad ikke din vrede og dit had, samt din fordom og uvidenhed tage overstyr. Behersk dine ondskabsfulde begæringer og følelser. Fokuser på fornuften, besindigheden, nåden, næstekærligheden og samvittigheden. Hvis der selvfølgelig overhovedet noget tilbage?
  Du læser jura og går stærkt ind for frihed. Har du så hørt om begrebet ‘religionsfrihed’?

  Accepter og respekter alle som de er og behandl dem ordentligt, hvis du vil modtage den samme behandling og respekt fra de andre. Giv dem de samme muligheder og lad være med at insistere på assimilation. Du og dine typer er ikke hævet over noget som helst. Er det ikke retfærdigt og rimeligt spørger jeg?

 7. Af Orla Guude

  -

  Ved opslag på internettet opdager man, at en “bede” er en kastreret vædder.
  Et bederum er altså en stald for kastrerede væddere – det tænkte jeg nok.

 8. Af Abdel Khaleq

  -

  Majbritt viser hendes ignorance når hun mener at muslimer ikke kan udføre deres bønner når de er på arbejde. Endnu engang en overfladisk og reaktionær attitude som viser et indgroet had til islam og muslimer. Prøv spørg rundt omkring bl.a IBM, MÆRSK, NOVO og mange andre kommuner hvordan de smidigt har muslimer som udfører deres bønner uden Problemer. Majbritt forsøger at problematisere et ikke eksisterende problem ved endnu engang at skrive om islam og muslimer. Det er jo emner som man kan score stemmer og populisme på! Du bør erkende at din tvangs-sekuralismen ikke kan påtvinges andre og slet ikke med så overfladiske argumenter som dine! Tag og rejs rund i verden og lær at de store multinationale selskaber som ingen problemer har med muslimer eller andre trosretninger som ønsker at bede på arbejdet. Det er kun den lille osteklokke af Danmark som ser det som et problem, fordi det danske samfund er opløst på mange punkter og det er jeres livstill der har forårsaget det og ikke muslimerne!!

 9. Af Helge Olsen

  -

  Religion er en privat sag. Private sager er noget, man klarer hjemme hos sig selv eller i dertil beregnede institutioner (kirker, moskeer, synagoger, templer etc).

 10. Af Kim H

  -

  Det kan da godt være man er sart. Har da oplevet ikke kunne få sin spisepause i fred, fordi en eller anden mente det var bedetid. Arbejde er arbejde, og hverken øldrikning eller rygepauser hører til på en arbejdsplads. At vi ikke ønsker at tage sær hensyn til en befolkningsgruppe som ikke vil os, er forståeligt.

 11. Af Jesper Jacobsen

  -

  MEHMET SAMI GÜR mfl. DK er et sekulært land og ens tro er en privat sag. Jeg ville aldrig hyre nogen der havde behov for at vende sig mod Mekka 5 gange om dagen, en person der har behov for at fortælle omverden at han / hun er anderledes. Måske du / I opholder jer i det forkerte land, der bør nemt kunne findes mere muslim-venlige lande hvor man er mere tolerante end os grisse-farvede racistiske danskere. Jeg tænker at det ville være mere optimalt for alle. Vi har tros-frihed i DK (også for muslimer) men vi har ikke tros-lighed og vi er trætte af jeres evindelige krav om særhensyn.

 12. Af J HANSEN

  -

  AF JESPER JACOBSE N – 13. SEPTEMBER 2017 12:22
  “Jeg ville aldrig hyre nogen der havde behov for at vende sig mod Mekka 5 gange om dagen”

  Et fiktivt udsagn.
  Men utallige danske firmaer arbejder internationalt.
  Og ansætter de mest velegnede medarbejdere.
  Uanset race og religion.

 13. Af poul hansen

  -

  J. han sen er en utrættelig forkæmper for invasion, besættelse og islamisering, ligesom l is sø ren sen m.fl. Det samme kan siges om de tre radikale partier. Og V, K, S og SF ønsker tilsyneladende den danske kultur og befolkning udskiftet, selvom de mest går indirekte tilværks. Selv DF kan der sættes ? ved. Og vælgernes og journalisternes flertal snorkbobler. Det ender nok helt galt.

 14. Af poul hansen

  -

  DET SER SORT UD FOR DANMARK OG DANSKERNE

  J. han sen er en utrættelig forkæmper for invasion, besættelse og islamisering, ligesom l is sø ren sen m.fl. Det samme kan siges om de tre radikale partier. Og V, K, S og SF ønsker tilsyneladende også den danske kultur og befolkning udskiftet, selvom de mest går hyklerisk og indirekte tilværks. Selv DF kan der sættes ? ved. Og vælgernes og journalisternes flertal snorkbobler. Det ender nok helt galt.

 15. Af Birger Nielsen

  -

  100% enig med Maibritt. Religiøse ritualer bør ikke have nogen plads på uddannelsesinstitioner.
  Religioner generelt og islam specifikt står for fordummelse, uvidenhed og undertrykkelse og altså i total modsætning til udbredelse af viden, åbenhed, tolerance, indsigt, nysgerrighed, demokrati og fremskridt.
  Utroligt at så mange stadig i 2017, med så megen viden tilgængelig, har behov for at tro på guder, engle, profeter, åbenbaringer, mysterier og andet vrøvl. Og så på et universitet ?

  Længe siden, jeg sidst har ytret mig, men kan konstatere at flere af de sædvanlige “trolls” stadig har adgang til at spolere bloggene. Trist.

 16. Af poul hansen

  -

  Håbet er lyseblåt, påstår ama lie lyh ne, der ligesom mik kel and erson og an ne lise mar strand har indført 100% c en sur. De tre bloggere synes at være modstandere af demokrati og ytringsfrihed. Ret klamt/ulækkert/fac ci stisk, er vi nok en del der mener. Spørgsmålet er om der overhovedet er noget håb for et land hvor selvfede “debattører” kan boltre sig i udemokratisk og totalitær c en sur.

 17. Af Lone Mahmoud

  -

  Land fly – skik følge.

  Hvis muslimerne vil slappe af, så kan de bare gå ud på toilettet, og ryge en fed, eller bælle en karton papvin – ligesom de danske studerende, og deres undervisere gør!

  Hvis muslimerne partout skal have et bederum, hvor sde kan søge ro for verdens tummel og stress, så er det kun ret og rimeligt, at de danske studerende – og de undervisere, de boller med – også får et kombineret bolle/druk-rum, hvor de kan slappe af på dansk vis!

 18. Af Jan Johansen

  -

  Med EU’s gradvise overtagelse af vores selvbestemmelsesret i Danmark på flere og flere områder er vi godt på vej til at udradere meget af det, der oprindeligt var dansk. Hertil kommer Det Radikale Venstres blåøjede iver efter at tage imod flere og flere uintegrerbare mennesker fra specielt ikke vestlige lande, så skal det da gå helt ad helvede til, og det er vi godt på vej til! Integrationen af de mange fremmede er nemlig slået helt og aldeles fejl, men det ser de radikale totalt bort fra. De himler til stadighed op om værdien af et multikulturelt samfund, hvor vi i den grad skal komme hinanden ved, og her går foketingsmedlemmet, Sofie Carsten Nielsen, i front. Hun går om nogen ind for det enkelte menneskes personlige frihed og ser slet ikke problemer i, at de mange fremmede slet ikke har interesse i at tilpasse sig det land, de nu er havnet i. Derved opstår de mange parallelsamfund med, hvad det indebærer af alvorlige problemer med totalt tildækkede kvinder, stor arbejdsløshed i ghettoerne, stærkt ideologiske friskoler for deres børn, særkrav til det omgivende samfund, herunder særligt indrettede bederum på uddannelsessteder og arbejdspladser og meget meget mere. Det er ganske uhørt! Mon vi danskere og andre fra de fleste andre lande kom ret langt med at stille krav til de værtslande, vi måtte ønske at frekventere? Næppe! Vi måtte højst sandsynligt indordne os under de fleste for os fremmede kulturer, og mon ikke det ville være langt det bedste og mest gnidningsfrie for såvel værtslandene som gæsterne?

 19. Af Jesper Ørsted

  -

  Bederummene er et dybt knæfald for islam. Intet andet. Før indvandringen til Danmark var der ingen bederum i Danmark og ingen bad om dem, fordi de ikke havde behov for at bede i skole eller arbejdstiden. Offentlige arbejdspladser, institutioner og undervisningssteder skal naturligvis ikke have bederum. Det hører ikke hjemme i Danmark.

 20. Af poul hansen

  -

  Rettelse til 12.46: Ret klamt/ulækkert/fas ci stisk, er vi nok en del der mener…… Se den korte, 180gr, 24nyt.dk og snap hanen om hvad der foregår i både DK og Sverige.

 21. Af Paul Bischoff

  -

  Det kan sagtens lade sig gøre at forene arbejde med andre gøremål. Det er kun det anale danske millimeterdemokrati der udgør en forhindring for den slags. I Sverige er det ikke et sjældent syn, at offentlige såvel som private kontorer har en officiel frokostpause midt på arbejdsdagen. Hvad man bruger frokostpausen til er der ingen som blander sig i.

 22. Af Viv Skaalum

  -

  Hold da op.
  Sikke et hysteri over, at man ikke kan bede, (noget der en privat sag) når man er på en arbejdsplads eller opholder sig på en uddannelsesinstitutioner.

  Om det er uvidenhed eller ønsket om – at stadfæste over for andre, at man skal have særbehandling som muslim, kan jeg ikke vurdere.

  Men – når Muhammed selv havde så meget pli, at han tog hensyn til sit land,
  så er hysteriet over – ikke at kunne bede i skole- eller arbejdstiden helt grotesk.

  Ens religiøse overbevisning ER en privat sag, der skal og kan holdes privat
  og længere er den ikke.

  Citat Imam Kassem Rachid: “Man må gerne udskyde bønner

  Hvis jeg skal svare direkte på spørgsmålet, så er det ifølge islam faktisk lovligt at lægge nogle bønner sammen, hvis man har grund til det.
  Det kan være for eksempel være, når man er ude at rejse eller ikke har mulighed for at finde et sted, der er egnet til at bede
  .I forhold til de muslimer i Danmark, som er på arbejde, så er det ikke altid muligt at finde et sted at bede.

  Derfor er det muligt for en muslim at vente med at bede, indtil man kommer hjem, hvor man lægger sin bøn sammen med den næste bøn, der skal bedes.

  Vores profet Mohammad (swa) lagde engang en bøn sammen uden grund. En af hans ledsagere blev spurgt om, hvorfor Mohammad (swa) gjorde det.
  Han svarede, at det var, fordi han ikke ville gøre det besværligt for hans nation.”

  Så stop nu det religiøs hysteri.

 23. Af J HANSEN

  -

  AF JESPER ØRSTED – 13. SEPTEMBER 2017 12:54

  Da jeg gik i folkeskolen var der morgensang og morgenbøn på mange skoler.
  I arbejdstiden.

 24. Af Kasper Daugaard

  -

  Kære Abdel Khaleq.
  IBM, MÆRSK OG NOVO er ikke kommuner.

 25. Af J HANSEN

  -

  AF JESPER ØRSTED – 13. SEPTEMBER 2017 12:54

  Da jeg gik i folkeskolen var der morgensang og morgenbøn på mange skoler.
  I arbejdstiden.
  Og konfirmations undervisning i skoletiden.

 26. Af poul hansen

  -

  Skal det religiøse/ideologiske/islamiske/fanatiske hysteri stoppes, kræver det at invasionen og den fremadskridende besættelse stoppes. Og at den slappe og slatne retspleje overfor voldspsykopater og hverdagsterrorister strammes kraftigt op. Og at udvisninger ikke ender i frit ophold og gavmild forsørgelse i årevis.

 27. Af Paul Bischoff

  -

  Lone Mahmoud, et “retræterum” er vel ganske dækkende når man vil trække sig tilbage til de frastødende lokaler. Nogle vil sikkert meditere, andre vil bede og nogle vil bolle. Problemet opstår først når alle vil gøre det på samme tid. Måske derfor Majbritts ambivalente forhold. Who knows?

 28. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Hver offentlig institution skal kunne fremvise et sted, helst et lille rum, hvor syge og eller tilskadekomne kan gå hen. Firmaer skal også kunne henvise til sådan et rum, eller et leje. Hvis det er et rum skal det indeholde et leje. Disse rum kan så blive brugt til forskellige ting. Alle kan bede i deres stille sind. Religion er en privat sag, ikke en reklame for en speciel tro. Bed hjemme eller i moskeen.

 29. Af R. Harald Kristiansens

  -

  Muslimer beder 5 gange om dagen. Rygere ryger fra 5-10 gange om dagen. Hos os har rygere skullet udenfor. Vi har ikke et rygerum og agter ikke at få et. Vi har henvist muslimer til møderum. En muslim bruger omtrent 30-50 minutter til at bede om dagen med det hele. Det ganger vi med 5 dage og kommer frem til 150- 250 minutter om ugen. Hvis vedkommende også ryger, så bliver fraværet stort og medarbejderen bliver ganske dyr i drift. Vedkommende er så væk måske det der svare til ca. 1-1,5 dag hver uge og mere. Rygere er selvfølgelig også dyrere end ikke rygende muslim, der beder. Alle går på wc og alle taler med kollegaer, således er det svært at opgøre effektiv arbejdsindsats. Men man skal overveje hvordan man spiller sine kort som ryger eller bedende muslim, eller begge dele. Bed hjemme, i moskeen, eller i dit stille sind. Det lyder hårdt, men jeg kan love jer, at dette bliver drøftet i et firma. Det har også indflydelse på hvem, der bliver ansat. En medarbejder, der er væk på grund af rygning en 1-1.5 dag om ugen og hvis han/hun skal være yderligere væk så bliver lysten til at have denne person ansat meget lille.

 30. Af Jan Johansen

  -

  Jeg glemte noget meget væsentligt, nærmest et alarmerende problem i mit indlæg ovenstående (Se venligst under 12:52). Det drejer sig om den stigende kriminalitet og voldsudøvelse med døden til følge blandt bandegrupperingerne og uden for disse i Danmark. Godt nok har vi kendt til dette fænomen i årevis, men vi har vist aldrig tidligere oplevet, at ganske almindelige mennesker ikke har kunnet færdes frit på Nørrebro og på Vestegnen til København og andre steder. Angiveligt skulle det især dreje sig om indvandrerbanden LTF, der har misforstået vores gæstfrihed og har sat deres egen dagsorden. Hvorfor i himlens navn skal vi finde os i dette, Sofie Carsten Nielsen? Skal vi virkelig ha’ svenske indvandretilstande, før du fatter alvoren i dine og andre radikales forkvaklede synspunkter om indvandringen fra ikke vestlige lande og deres manglende evne til at lade sig integrere i det danske samfund? Vor Herre bevares!!!

 31. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos bloggens emne, et altid aktuelt gammel nordisk ordsprog – “Når man rækker Fanden en lillefinger, så tager han hele hånden”.

  Bortset fra det, så forstår jeg ikke, hvorfor samfundet skal acceptere religiøs muslimsk åndelig forurening, når samme samfund generelt forbyder f.eks rygere at praktisere deres last? Muligvis ville et fælles ryge- og bederum løse begge laster!

 32. Af Flemming Lau

  -

  Bederum..? Hvis man er oprigtigt troende, bør døgnets vågne timer være en lang bøn i form af nærvær, initiativ og hensyn i forhold til dem man uddanner sig eller arbejder sammen med. Bederum er i den sammenhæng kontra produktivt og i Danmark har det aldrig været nødvendigt at skilte for sin tro på den måde.

  Langkjær gymnasium og Syddansk universitet har forsøgt sig, men har droppet de Tværreligiøse meditarum, fordi de blev misbrugt af muslimer med en forsmag for Sharialoven, til at skabe skel. Globalister der besidder en snert af totalitær antifascistisk tankegang, ser naturligvis ikke formynderisk socialkontrol som noget problem, da det ligger som et nødvendigt og fast DNA, i deres omgang med andre mennesker.

  Men for frie mennesker, er det en lise, at blive fri den slags profettjeneste, især når det omhandler en falsk profet!

 33. Af Kristofferer Hansen

  -

  Bederum er ren terror. Ligesom alt andet fra Islam. Islam er en terroristorganisation.

 34. Af Kristoffer Hansen

  -

  Dødsstraf over bederum. Brug skattekronerne på noget fornuftigt.

 35. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Kommentar til kommentar kl. 12.58
  Danmark er et kristent land. Derfor var der morgensang.
  Vi ved, at du er konvertit. Du skæder altid ud på de veluddannede. De er de værste. Du startede med at komme ud at sejle, som ung. Du beskylder tit andre for at drikke. Jeg gør f.eks ikke. Senere blev du uddannet indenfor byggeriet. Dog hverken til arkitekt, eller ingeniør. Du fjumrede lidt med forskellige religioner inden du blev muslim. Du giftede dig med en muslimsk kvinde, som du fik fra et Nordvestafrikansk land og har givetvis børn. Jeg ved ikke om du går ind for sharia? Du har måske 4-5 børn. Alt dette har stået i dine mange indlæg i løbet af 1 års tid.
  Men fordi du er konverteret, er det ikke sikkert at andre har lyst, eller ønsker det. De fleste ønsker frihed og kvinder gør det især. I er ikke tæt på jeres unge. I aner faktisk ikke, hvor svært det er for dem at sejle i et imellem skær og bølge. Et hav, der er fuldt af religiøse normer og en friere dansk kultur. Man tvinger for mange muslimske unge kvinder til at leve i askese, mens drengene fjoller rundt med danske piger og dem kalder mange muslimske forældre og brødre “ludere”. Er de så det. I øjeblikket støtter jeg en dansk pige, der har været kæreste med en muslimsk ung man. Hun er skadet på sindet af psykisk og fysisk vold. Hun er i hvert fald ingen luder. Hun var bare glad for denne unge mand.

 36. Af R. Harald Kristiansen

  -

  Skælder ud på

 37. Af Finn Bjerrehave

  -

  Muslimerne fornægter Jesu er Guds søn, samt dyrker en anden gud. Dette scenarie startede år.614,har ikke krav på noget i den Kristne kultur, hvor deres budskab lyder de Kristne og Jøderne er Muslimernes fjender, og snart er hele mellemøsten renset for Kristne, og kun i Israel findes de fleste religioner, under skarp bevogtning.
  Det mest skrækkelige i denne kulturkamp er at Jøderne har gemmenlevet lektien mange gange, forlad jeres religion eller vi slår jer Ihjel, og så grusom er vores fortid, og nu våbenet igen.
  Assimiler eller ? Finn Vig

 38. Af J HANS EN

  -

  Så er den islandske nazist og drukkenbolt på banen med løgnhistorier, personangreb og stråmænd.
  Utroligt at han skal udstille alle sine mindreværdskomplekser angående sin manglende uddannelse og dannelse på alle blogs.
  Utroligt at Danmark skal belastes med et så udueligt menneske.

 39. Af J HANS EN

  -

  Så er den islandske nazist og drukkenbolt på banen med kaudervælsk løgnhistorier, personangreb og stråmænd.
  Utroligt at han skal udstille alle sine mindreværdskomplekser angående sin manglende uddannelse og dannelse på alle blogs.
  Utroligt at Danmark skal belastes med et så udueligt menneske.
  Hans syge og perverterede interesse for andre er ikke interessant.

 40. Af Martin Jørgensen

  -

  Offentlige uddannelsesinstitutioner skal ikke medvirke til religiøs kontrol og ensretning.
  Eleverne skal opleve uddannelsesstedet som et frirum- hvis man vil bede findes der moskeer , synagoger og kirker eller i privatboligen.
  -Sagt af Mattias Tesfaye sidst da debatten om bederum kørte- klar tale,som jeg kun kan bifalde.

 41. Af poul hansen

  -

  Er DK et kristent land? Er det ikke snarere et korrupt, fjernstyret, halvskørt og halvkommunistisk land? Hvor ministrene og partierne foragter og ser ned på befolkningen. Ihvertfald har man travlt med at forære danskernes penge, velfærd, sundhed, indfødsret, boliger, frihed og tryghed m.m.m. væk til fremmede folkeslag. Danske folkepensionister må hutle sig igennem, danske mænd og faderløse børn er frataget alle menneskerettigheder, voldsofre hånes, og patienter omkommer i tusindvis pga. et voldsomt forringet sundhedsvæsen

 42. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt en kommentar til en af ovennævnte der bragte Novo Nordisk og muslimer på banen. Jeg har arbejdet der for et par år med insulin produktion. Og tørklæde, hiijab, burka og andet junk – er no go zone. Ikke fordi det er religiøst, men simpelthen fordi det er ulovlig påklædning ifm medicinalindustriens strenge krav om – ikke forurenet produktion. I øvrigt af hensyn til insulin brugernes eget ve og vel!

 43. Af Orla Guude

  -

  Mal væggene i bederum røde.
  Så får man et “Rødbederum”; velegnet både for de venstrepopulistiske ekstremister, når de skal bede til Marx & Mao – og til muslimer på fri fod.

 44. Af J HANSE N

  -

  AF R. HARALD KRISTIANSE N – 13. SEPTEMBER 2017 15:19

  Det må have været efter indtagelse af mindst to flasker hjemmebrændt, at Harald skrev dette syge og perverterede indlæg.
  Han bør ikke have lov til at have børn boende.
  Når han ikke kan tage sig af dem. Og passe på dem.
  Der er intet værre for børn, end at være sammen med uuddannede forældre med misbrugs problemer som Harald.
  Hvad laver Harald egentlig i Danmark.

 45. Af Maria Due

  -

  Det er med bederum som med tørklæder, deres tilstedeværelse afføder en strøm af modreaktioner, fordi symbolikken er så bastant og politisk. Hvis man ikke har forstået det, har man ikke begrebet ret meget om islams tvetydigheder, og at vi set fra islamisk side befinder os i “krigens hus”, fordi vores territorium er under erobring. Vi har alle hørt de tåbelige argumenter om nogle få gram stof osv. osv., men hvornår er symbolværdier blev målt efter vægt? Skulle det være undgået nogens opmærksomhed, hvilket næppe er tilfældet, kan man købe dannebrogsflag i størrelser fra få mg til store tunge uldflag, der vejer flere kilo, og symbolindholdet er det samme.

 46. Af R. Harald Kristiansens

  -

  Jeg havde rigtige betragtningrer med i et af indlæggene kan jeg læse mig til. Det med sprutten kom fra dig. Det gør det hver gang, også stråmændene. Det havde jeg forventet.

  At en troende mand fra et religiøst samfund kan få så meget ud over rælingen forstår man ikke. Jeg drikker ikke kæreste ven. Det har jeg aldrig gjort.
  Hvad mine børn angår, så har jeg fået to. Den yngste blev færdige som student for ikke så lang tid siden. Den yngste fik 11.6 på 12 skalaen. Den anden 11.7. Så dårlig mor har jeg nok ikke været.

 47. Af J. HANS EN

  -

  AF R. HARALD KRISTIANSE NS – 13. SEPTEMBER 2017 17:44

  Sprutten brænder du jo selv.
  Dine løgnehistorier bliver mere og mere vanvittige.
  Dit privatliv vedrører kun de sociale myndigheder.
  Hvad angår undertegnede.
  Jeg bruger ikke tid på at forklare mig overfor køtere.
  Hvorfor starter du med dine syge fantasier i alle blogs?

 48. Af Orla Guude

  -

  Ligesom der findes aftrædelsesrum til at aflevere kroppens fysiske affaldsprodukter, findes der tilsvarende aftrædelsesrum til at aflevere hjernens psykiske affaldsprodukter. I begge tilfælde udsondrer man af med de for krop og hjerne overflødige skadelige stoffer eller tanker.
  Stedet hvor man deponerer sit organiske affald hedder toiletter; stedet hvor man afleverer sine skadelige tanker hedder bederum, moskeer, synagoger, kirker eller templer. På toilettet trækker man ned når man er færdig, på det åndelige toilet siger man ‘amen’ eller noget lignende, når man er færdig.

 49. Af Paul Bischoff

  -

  Orla Guude, og i dit tilfælde hedder det Berlingske Blog.

 50. Af P Christensen

  -

  God ide med bederum på uddannelsesinstitioner.
  Så kan man derinde BEDE eventuelle religiøse tosser om at gå hjem for at udøve religion,
  hvis de ikke vil bruge tiden på en uddannelsesinstitution på at uddanne sig.

 51. Af Jan Petersen

  -

  Bortset fra det, så gennemfører navnlig muslimske piger deres uddannelse til rene 12-taller. De har helt enkelt ikke andet at bruge tiden på. Men om “hættemågerne” kan bruge 12-tallet til noget i det virkelige liv, er vel et åbent spørgsmål. Med mindre der direkte lovgives om, at muslimske “hættemåger” er en del af dansk kultur!

 52. Af Orla Guude

  -

  @PAUL BISCHOFF – 13. SEPTEMBER 2017 20:10
  “Orla Guude, og i dit tilfælde hedder det Berlingske Blog.”

  Tro aldrig på, hvad der kommer ud af en biskops (bishop, évêque, bischof) løgner.
  Hverken Roms eller dem der hedder det.

 53. Af Niels Larsen

  -

  ORLA GUUDE – 13. SEPTEMBER 2017 11:28

  Brugerne må bestemt siges at være mentalt kastrerede.

  Kun ignorante tosser kan tro på en guddom.

 54. Af Kristoffer Hansen

  -

  Vis terroristerne vejen til Vestforbrændingen.

 55. Af Center Vagten

  -

  Hvilken vej til bederummet? Lige frem og til højre- husk at trække ud og vaske hænder efter besøget.

Kommentarer er lukket.