Kommunalvalget burde være mere populært end Vild Med Dans

Af Majbritt Maria Nielsen 35

Nogle gange har nærdemokratiet karakter af amatørteater; det er mest for den nærmeste familie. Jeg kan sagtens forstå, at det kan være svært for den almindelige borger uden en far eller en søster i det kommunale kapløb at interessere sig voldsomt for hvad, der sker på byens rådhus. I København lykkedes det ret godt, måske fordi skandalerne omkring Christiansborg og Københavns Rådhus fremtvinger københavnernes interesse eller indignation. Måske fordi os meningstyper er slemme til at koncentrere os om hovedstadsområdet, når vi sætter os til tasterne. Men herre jemini, hvor er der mange, der er sure på ”politikerne” som en brun helhedsmasse og hvor er der mange kommunalpolitikere, der har 244 følgere på deres offentlige kandidatsider på Facebook og som aldrig får et folkeligt tak eller bare resultat af deres indsats. Hvis bare de kunne danse jitta bug.

Som pensioneret kampagneleder ved folketingsvalget ved jeg om nogen hvor meget arbejde, det kræver for kandidaterne at manifestere sig bare en lille smule på demokratiets scene, hvis de ikke allerede nyder pressens årvågenhed på skuldrene af deres plads på tinge. Næsten hver eneste dag i valgkampens periode går med lokaldebatter, hvor alt fra 25 – 200 personer enten klapper eller råber, frostkold uddeling af valgmateriale ved forskellige metrostationer og den konstante opmærksomhed på læserbreve, sociale medier og frygten for at blive hængt ud af typer som mig. Det er ikke et særlig sødt liv at føre kommunalvalgkamp og samtidig er der er gået inflation i at hade alle slags politikere og at kalde dem karriereorienterede snyltere. Det er muligvis korrekt for de, efterhånden få tilbageblevne, politikere, der er gået direkte fra elevrådet til en ungdomsorganisation til en stol på Slotsholmen. Men det er virkelig ikke tilfældet for de ret fantastiske mennesker, der i månedsvis ligger sig som brosten på offentlighedens spytteplads, fordi de stiller op til en ret tidstung og usexet position, der i øvrigt ikke er særlig godt aflønnet. Det er ikke specielt glamourøst at være byrådspolitiker.

Det er ikke fordi åndssvage, racistiske eller opportunistiske holdninger eller kandidater ikke skal råbes til – slet ikke. Jeg er den første til at pege på kandidater, der i en dansk storby, plaget af parallelmiljøer, bandeaktiviteter og årevis af fejlagtig, dyr letbanedrømme, vælger at fokusere på brugen af mobiltelefoner på legepladser i byrummet, der altså efter kandidatens opfattelse skal reguleres af – ta daa – staten. Hvis man vælger så konfliktfattigt en sag midt på en nærpolitisk slagmark, så skal man tage sine hug, når jeg og andre leverer dem. Basta! Men – vi skal stadig respektere og beundre de kandidater, der helt oprigtigt vil forbedre kommunernes forfatning og tør at tale om de ting, der virkelig betyder noget for nærdemokratiet og folks hverdag.

De kandidater med 244 følgere på Facebook fra Vejle, Viborg og Hvidovre, der bruger den samme tid som skandalekandidaterne, men aldrig vælges ind, de hører aldrig demokratiets klapsalver for deres ihærdige og utaknemmelige dans igennem måneder med daglige indsatser og sure miner på landets bytorve. Desværre er de færreste af dem iklædt pailetter, selvom deres indsats er langt mere værdifuld end en veludført rumba i bedste sendetid. Så kære kandidater – tak for dansen!

35 kommentarer RSS

 1. Af j. ha NSen

  -

  Desværre er de færreste af dem iklædt pailetter, selvom deres indsats er langt mere værdifuld end en veludført rumba i bedste sendetid.
  Skriver MMN.
  Mange politikere eller deres koner har forsøgt sig i Vild med dans.
  Det har ikke gjort dem mere respekterede.
  En borgmester kandidat fra DF forsøgte sig i en eller anden syngekonkurrence, som jeg ikke husker navnet på.
  Han blev hældt ud af denne konkurrence. Heldigvis næsten inden han nåede at åbne munden.
  Igår tabte han kampen om at blive borgmester i en eller anden udkants kommune.
  Sammenhængen er åbenlys.

 2. Af Niels Larsen

  -

  En meget trist dag for Aalborg kommune, hvor fremmedtruslen materialiserede sig og gav en ufortjent fremgang til S på hele 12,4%.

  Jeg græmmes og håber, at den ulykkelige udvikling får de danske vælgere til at indse, hvad landspolitikerne har bragt til landet af ulykker i form af muslimer og afrikanere!

 3. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  “Jeg er den første til at pege på kandidater, der (…) vælger at fokusere på brugen af mobiltelefoner på legepladser i byrummet, der altså efter kandidatens opfattelse skal reguleres af – ta daa – staten. ”

  Såvidt, jeg kan observere, så står pushere – der som regel er store børn – meget ofte ved legepladser, så dét forslag er måske alligevel ikke helt hen i vejret.

 4. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Hvorfor bruger politiet ikke droner, når de skal overvåge et område fra luften?

  Droner er meget billigere, end helikoptere er, både når det gælder anskaffelsesomkostninger, drift og vedligeholdelse – og de larmer meget mindre, og forurener mindre.

  Desuden er det meget lettere, for de overvågede, at opdage en helikopter, end en drone.

 5. Af A Jensen

  -

  Danskerne burde generelt interessere sig meget mere for politik, for politik er blevet en sag om liv eller død, om fattigdom eller velfærd, om frihed eller undertrykkelse, om civilisation eller barbari. Hvis vælgere ikke sætter sig nøje ind i hvad der foregår og er landets situation, stemmer de i realiteten i blinde. Så bliver det uduelige politikere og partier som afgør nationens og danskernes skæbne.

 6. Af B N

  -

  J ha n sen favoriseres, vi andre lægges alle mulige hindringer i vejen. Hvad er meningen??

 7. Af Jan Johansen

  -

  Villy Søvndal bidrager ikke ligefrem til at højne popularitetskurven omkring det nu afsluttede regionsvalg i Syddanmark. Han optræder som et fornærmet barn, der for nylig har afsluttet et børnehaveophold, og derfor stadig gør brug af et barnagtigt sprog. Hvordan i himmelens navn kunne han overhovedet bruges som udenrigsminister?

 8. Af m c

  -

  Det er sgu grove løjer at folk igen og igen skal spilde tid på at skrive seriøse og oplysende indlæg som bare forsvinder i den blå luft. (f ilt ret) Det er C EN SU R.

 9. Af Niels Poulsen

  -

  “Kommunalvalget burde være mere populært end Vild Med Dans”

  Det er det rent faktisk også. Stemmeprocenten ved kommunevalget var 70,8 procent.

  Seerrekord for Vild med dans er 54 procent.

  Det handler nok mere om, at mange er kaldet, men få er udvalgt.

  Jeg opfatter valget i går som en konsolidering af folkestyre og tradition (de overleverede værdier). Danskerne lader sig netop ikke forføre af det smarte og useriøse. Danmark er ikke revolutionernes land.

 10. Af m c

  -

  Det er sgu grove løjer at folk igen og igen skal spilde tid på at skrive seriøse og oplysende indlæg som bare forsvinder i den blå luft. (f ilt ret) Det er C EN SU R. En sjofling af demokratiet.

 11. Af k gb

  -

  Hvorfor har man hele tiden så pissetravlt med at manipulere og forringe debatterne? Og hvorfor blokeres mange debatter fuldstændig?? (m ikk el and) Hvorfor må der ikke skrives om uhyggelige forhold i sv e rige?

 12. Af g ru

  -

  Folket må åbenbart ikke drøfte de ting der bekymrer og som truer deres liv og velfærd. Det er sgu en klam og ulækker form for redigering.

 13. Af j. ha NSen

  -

  Kommunalvalg er ret seriøse.
  I forhold til folketingsvalg.
  Ved folketingsvalg boltrer populister, fremmedhadere og demagoger sig som fluer i en varm kokasse. En dejlig sommerdag på landet,
  Ved lokalvalg er populister og demagoger stort set fraværende.
  Derfor taber populiste partier som DF, Venstre, LA, Konservative og Nye Borgerlige valgene,
  Fremmedhad gør sig ikke ved lokalvalg.

 14. Af g ru

  -

  Hvor er folkestyret på vej hen? Selv 24nyt.dk giver ikke plads til fri debat, man skal bruge fjæs.bogen der er ret berygtet. Det samme hos den korte. Vi har kurs mod “sven ske” forhold og totalitært diktatur.

 15. Af j pe

  -

  Så udbreder danskerhaderen og jødehaderen j ha n sen sig igen med sine giftige og perfide indlæg, som altid ryger gennem fil tre t.

 16. Af J ha Nsen

  -

  AF J PE – 22. NOVEMBER 2017 12:29

  Så er den racistiske løgnhals og kvindemishandler p. Jen. blevet lukket ud af gummicellen.
  Godt at han ikke må færdes på gaden ubevogtet.

 17. Af j pe

  -

  Debatbøllen J ha n sen beskylder andre bloggere for racisme, fascisme, pædofili og kvindehad osv. selvom han ikke kender dem. Og han ønsker DK islamiseret, noget som vil føre til brutal og voldelig undertrykkelse af kvinderne.

 18. Af Lis...beth søren...sen

  -

  Dejlig hvorledes de blå fasc..ister fik et dårlig valg.

  Folket har talt. Det ønsker den stramme indvan..drerpolitik fra S. Og ikke de åbne græns.er og lø.n-vel.færdsdum.pning fra b.lå blok.

  Hvorfor er tos..se,Preb.ens då.rekiste åbnet i dag også? Hvorfor går danskerhade.ren -to.sseelskeren – Direkte igennem fiifleriet?

 19. Af Lis...beth søren...sen

  -

  kommunen måtte fjerne børne-kvindemisbrugerpre.bens børn og kone. Han beskylder svenskerne for sin slappe penis-mentalitet..

 20. Af J. ha nsen

  -

  AF J PE – 22. NOVEMBER 2017 12:40

  Psykopaten og kvindetilsvineren p. jen får et passande svar på hans svineri.
  Det er det eneste som den facistiske kolbøtte forstår.
  Undertegnede har ikke bedt om at have racisten hængende over sig på alle debatter med .løgnhistorier.

 21. Af Jan Petersen

  -

  “Nogle gange har nærdemokratiet karakter af amatørteater” – en fantastisk rammende beskrivelse af denne blogs kommentarspor! Er det virkelig så svært at give et par notoriske net trolls – en lige højre – helt ud i evig glemsel ? 🙁

 22. Af frode nielsen

  -

  At j ha n se n og li s be th er to net-trolde må da være soleklart. Hvorfor kommer de to ga l nin ge altid igennem, når man godt kan finde ud af at blokere og slette masser af seriøse indlæg??

 23. Af j. han sen

  -

  AF FRODE NIELSE N – 22. NOVEMBER 2017 13:25

  Det er mere mærkeligt, at Berlingske tillader, at kolbøtten Preben Jen ødelægger alle debatter.
  I et utal af navne.
  gade vide hvad psykopaten ønsker at opnå.
  Han får ikke nogen til at trække sig fra debatterne.
  Måske er han bare en lille hadefuld stakkel med store mindreværdskomplekser som absolut ville have det sidste ord.

 24. Af li sbeth sørensen

  -

  då.rekiste øre.ben skriver kun tos.seindlæg om ps..ykiatriskehospitaler og hans liv i d.årekiste n med sine25 aliaser-personer..

  Har endnu ikke i 10 år skrevet et seriøst indlæg i b. Kommer aldrig til at ske. Vand d..årekiste n og øre.bmeden med koldt vand i dag..

 25. Af Finn Larsen

  -

  Er det ikke nærmere li sb eth der skriver fra en for varings anstalt, sammen med sin åndsfælle j h an se n? Deres evindelige vrøvlerier er en sand plage. Debatterne kunne have været et stort aktiv for offentligheden, men syg redigering, fil ter cen su r og diverse debatsabotører ødelægger debatterne.

 26. Af Finn Larsen

  -

  Er det ikke nærmere li sb eth der skriver fra en for va rings an stalt, sammen med sin åndsfælle j h an se n? Deres evindelige vrøvlerier er en sand plage. Debatterne kunne have været et stort aktiv for offentligheden, men syg redigering, fil ter cen su r og diverse debatsabotører ødelægger debatterne.

 27. Af j. ha Nsen

  -

  AF FINN LAR SEN – 22. NOVEMBER 2017 15:25

  Gider ikke længere at besvare psykopaten Preben Jen. indlæg.
  Nu har han skrever det samme syge nonsens i over ti år.
  Hans tilstand bliver værre og værre. Hvad han da også selv kommer ind på.

 28. Af Finn Larsen

  -

  Hvis man gennemgår j h an se n’s og li s be th’s skriverier gennem tiden, afslører de at vi har at gøre med danskerhadende og jødehadende bloggere, som ønsker DK islamiseret. Og i massevis af indlæg beskylder de andre bloggere for at være fas ci ster, ra cister, pædofile, køtere, børnemishandlere, kvindehadere og dårekiste-lemmer. De er tydeligt binde gale.

 29. Af Erik Larse n

  -

  AF FINN LARS EN – 22. NOVEMBER 2017 16:36
  “Hvis man gennemgår j h an se n’s og li s be th’s skriverier gennem tiden,”

  Hvis man gennemgår Preben jen. skriverier igennem de sidste 12 år, så fremgår det at han er skingrende sindsyg.
  Han burde ikke få lov til at forlade tvangsafdelingen i tide og utide. Han burde være spændt fast permanent. Så kvinder og børn ikke skulle frygte at møde ham på gaden.

 30. Af M Jørgensen

  -

  Danmark er ikke revolutionernes land- så sandt så sandt- for hvem fanden gider lave revolution i regnvejr.

 31. Af Jesper Jacobsen

  -

  Jeg var ikke klar over at der var uovervåget internet på den lukkede afd og jeg undrer mig over hvordan man dog bærer sig ad med at skrive iført spændetrøje eller når man er bæltefikseret som visse personer i b.dk’s debatter klart må være.
  Der mangler da vist også kontrol med at disse patienter faktisk tager den ordinerede medicin, votes psykiatri er vist I en sørgelig forfatning…. Troede også at man for længst var stoppet med at bruge LSD i psykiatrien.

 32. Af Jon Christensen

  -

  Kan bloggeren Finn fra den lukkede afdeling på Sankt hans, ikke fjernes? Alle debatter bliver ødelagt, når han skriver i sine 4o daglige navne om millioner af døde daglige svenskere?

 33. Af M Jørgensen

  -

  Hillemænd – tullemænd og sprællemænd, kom ind og hør ouverturen til den knækkede vognstang- iøvrigt lyver jeg kun når jeg taler.
  Med Elbæk og hans gøglerparti får jeg et herligt flashback til en svunden tid, hvor jeg som dreng stod med åben mund og polypper foran gøglerkongens professor Tribinis telt på Dyrehavsbakken og sugede alle hans rablerier i mig.
  Happy days are here again-

 34. Af Finn Larsen

  -

  AF JESPER JACOBS EN – 22. NOVEMBER 2017 21:05

  Det er ikke så svært at bruge internet på den lukkede Jesper.
  Du skal bare smugle din I-pad ind. Gemt i numsen. Det gør jeg.
  Det tager kun et par sekunder at sende et indlæg. Vi har jo alle kopierne af indlæg klar.

 35. Af Jesper Jacobse n

  -

  AF FINN LARSE N – 23. NOVEMBER 2017 7:20

  Jamen Finn.
  Man får jo en meget spændstig gang, når man gemmer tingene på den måde.
  Og så bliver vi undersøgt ligesom i fængslet. Det synes jeg er ubehageligt. Synes du ikke det?

Kommentarer er lukket.