Pakkespil – spillet uden vindere

Af Majbritt Maria Nielsen 34

Så er det desværre snart tid til pakkespil, pakkeleg eller at rafle; hysterisk barn har som bekendt mange navne.  Uanset hvad vi kalder denne opslidende juleaktivitet, der får det værste frem i folk og fylder vores hjem op med ubrugeligt lort, så kan de fleste af os vel blive enige om, at der var så mange andre ting, man hellere ville foretage sig, end at spille pakkespil. Det kunne for eksempel være at fodre sig selv til en isbjørn eller at ridse versene ”Fra træets grønne top” ind i øjenæblet med en tretårnet kagegaffel.

Her følger en forberedende gennemgang til dig, der hver jul bliver tvangsindlagt af svedende slægtninge til at deltage i det stressende møde mellem konkurrencementalitet og plastikaffald.

 

 1. Ostefadet er allerede begyndt at svede ved siden af din onkel og familiens yngste er begyndt at jagte gravhunden rundt på væg-til-væg tæppet. Din moster begynder at smile fuldstændig vanvittigt og intenst til sin mand, der rejser sig og sætter kurs mod køkkenet og æggeuret.
 2. Du når ikke at lette mere end 10 centimeter fra din klapstol, før end din moster bedyrer fra sit kontroltårn for enden af bordet, at ALLE skal deltage i pakkeleg og hvis man ikke vil, så skal man vaske op. Din fasters humor er lige så overbevisende og forudsigelig som det leverpostejsstøn, resten af din familie udstøder.
 3. Du siger højt og henkastet ud i luften ”Jeg er ikke med, for jeg har ikke selv gaver med” og glæder dig allerede til at ryge en cigaret med din fætter ude i carporten, imens jeres mødre skriger af hinanden over gaver til 25 kroner.
 4. Din mor kommer til syne med en fyldt fletkurv.
 5. Din mor har købt gaver for dig.
 6. Du er nu med i pakkeleg.
 7. Du overvejer at bryde kontakten til din mor efter jul.
 8. Din onkel kommer ud fra soveværelset med en flyttekasse, der er indpakket i stanniol. Du overvejer at bryde kontakten til din onkel med det samme.
 9. Din moster forklarer reglerne og cementerer, at hvis man ikke har en pakke, når æggeuret lyder, så får man en pakke af staten. Nej, undskyld, så får man en pakke af faster, mener jeg.
 10. Din onkel trækker æggeuret op og sætter det med viserne ind mod bornholmerkeramikken på øverste hylde i teaktræsmøblet.
 11. Din moster råber ”NU!”
 12. Din familie forvandler sig til savlende idioter, der har glemt, at intet i de glimtende pakker er noget værd.
 13. Din moster skriger til dig, at du SKAL GIVE TERNINGERNE VIDERE INDEN DU VÆLGER GAVE, FOR FANDEN, MAJBRITT!
 14. Uret lyder og en fra din familie kommer til at klappe.
 15. I fællesskab pakker I engangsklude, syltetøjsglas, tørreklemmer og guldbarrer ud og skammen over den overståede entusiasme indfinder sig.
 16. Du opdager, at din fætter står ude i carporten med en juleøl og en smøg.
 17. Din onkel har valgt alle de gaver, din moster har købt og pakket ind.
 18. Du prøver at regne ud hvornår, din fætter er gået og hvordan du kan komme hjem uden dit nyligt erhvervede kortspil med tyske silikonebryster på.
 19. Din moster er lidt utilfreds over at hun ingen pakker har fået.
 20. Du forærer din moster et kortspil.

34 kommentarer RSS

 1. Af Li.s.be.th .s..øre.n..se.n

  -

  Julen er børnenes tid. Og derfor er det vel ikke mærkeligt at det derfor er borgerliges ynglingstid også’?
  Især de forretningsdrivende af dem.

  Men Brune katoffler- Jeg spiser dem hele året rundt-Og ris a la mande-ligeledes- er nu meget rart. I kan beholde jeres fjerkræ for min skyld. Heller en god hjorte mørbrad. Og julebelysning er da også meget hyggeligt. Intet sted i verden, laver de jul så godt som i DK..Måske pånær et par nordlige Tyske byer.

  Vi droppet gaverne allerede i 90érne. Dog køber vi spillegaver. Og da jeg plejer at vinde det hele, er dette et godt system. Flere borgerlige radikale i familien, nissen er imod dem!

 2. Af j. ha NSen

  -

  En yderst sober debat.
  I forhold til den normale standard i Berlingske.

 3. Af Thomas Holm

  -

  Tænk hvis man tog en stille jul i bounty-land med drinks, dykning, drinks, cykling, drinks, vandring, drinks..? Aaaahhh 🙂

 4. Af Ivar Sørensen

  -

  Du er hermed inviteret til de fordrukne vandreres klub, enjoy the silence. Nyd julen, helt uden det CIRKUS som kvindemenneskerne har foranstaltet, tvangsindlagt os alle til og tyvstjålet fra børnene. Er kvinderne de eneste, der ikke kan forstå at julen er børnenes fest.

 5. Af M Jørgensen

  -

  Så er det igen blevet den tid på året hvor kvalmegrænsen atter bliver overskredet.
  Endnu engang skal vi lægge ører til at julehandlen slår tidligere års rekorder. Detailbranchen jubler -og de fleste af os rammes af lemmingeeffekten, og vælter os rundt i overflodssamfundets mantra – køb-køb – køb .
  Og mangler du pengene her og nu, så kan du låne og vente med at afdrage til engang i det nye år.
  Andre steder i verden sidder der mennesker i overfyldte flygtningelejre der lever en kummerlig og ussel tilværelse på flugt fra krige og fattigdom.
  Tænk hvis vi for en stund glemte et andet yndet mantra om at vi ikke kan redde hele verden- og donerede en femtedel af vores overflod til organisationer , der prøver at skabe tålelige forhold for disse ulykkelige mennesker.
  Så kunne det være at julens budskab. At julen er hjerternes fest -bliver til andet end en tom frase.

 6. Af Niels Larsen

  -

  Julen er stærkt over-rated.

  Gid Fanden tog den.

 7. Af bo jensen

  -

  Trods de påståede rekorder i salg er der tusindvis af butikker der skranter, eller alle
  rede er blevet lukket. Men vores samfund skranter og smuldrer jo på alle mulige områder, så der vel en vis sammenhæng. På støv r ings blog kan anti-danske debatsabotører tumle sig, mens seriøse og dansksindede bloggere igen og igen udelukkes.

 8. Af bo jensen

  -

  Ulandshjælpen har iflg. eksperter skadet mere end den har gavnet, og er nu ved at give totalt bagslag pga. overbefolkning. Antallet af fattige og arbejdsløse er nu større end nogensinde før, og befolkningsoverskudet søger til Europa som migranter. Noget som nu truer vores økonomi, velfærd, fred og hele civilisation.

 9. Af bo jensen

  -

  Danmark befinder sig i en alvorlig krise, der kun kan klares ved en bred folkelig indsats. Men demokratiet er udhulet, og debatten er oftest manipuleret og en parodi. Hos sø ri ne er den en skraldespand, hos mi kk el and og ly h ne er den helt afskaffet. På flere blogs blok eres og slet tes der flittigt.

 10. Af bent hansen

  -

  Også det politiske spil er uden vindere, hvad de menige danskere angår. De politiske pampere høster store gevinster, men folket taber. Lige nu spares tusinder af patienter ihjel, tusinder af volds- og ulykkesramte hånes, tusinder af arbejdsløse tyranniseres, og tusinder af hjemløse danskere fryser i gaderne. Og titusinder af familier opløses og splittes.

 11. Af bent hansen

  -

  Ber lin g ske har haft en artikel om at psykiatrien i Midtjylland fungerer særdeles dårligt. Men det er vist meget værre i Sønderjylland, hvor det nærmest er livsfarligt at være psykisk patient. Livsfarligt syge smides på gaden i hjælpeløs tilstand, længe før de er færdigbehandlet. Andre livsfarligt syge nægtes indlæggelse. Der er INTET samarbejde med de pårørende, tværtimod.

 12. Af bent hansen

  -

  Det dødsensfarlige hasardspil med psykisk syge i Sønderjylland har været årsag til stribevis af meningsløse og unødvendige dødsfald. Og mange patienter er blevet påført grufulde lidelser. De kunne have været helbredt og være blevet sparet for lidelser, hvis der havde været mindre sjusk og en bedre arbejdsmoral.

 13. Af bent hansen

  -

  Der er stor forvirring og massevis af bortkomne vigtige oplysninger, fordi den interne kommunikation omkring den enkelte patient er yderst mangelfuld. Et samarbejde med de pårørende kunne forhindre mange tilfælde af fejlmedicinering og fejlbehandling. Men de pårørende behandles som spedalske og uvedkommende. Både syge og hele familier ødelægges af visse lægers og sygeplejerskers arrogance og inkompetance. Klagesystemer/sundhedsstyrelsen mv. virker meget vilkårligt, ofte slet ikke.

 14. Af Birgit Hviid Lajer

  -

  Hvor heldigt – har aldrig været involveret i pakkeleg. 🙂

 15. Af j nielsen

  -

  “Psykiatrien i Midtjylland/Århus er Danmarks dårligste” hævder Berlingske. Måske, men mon ikke psykiatrien i region syd er endnu værre. Efter hvad jeg har hørt fra pårørende og overlevende patienter, er det aldeles rædselsfuldt hvad man kan blive udsat for i syd. Både patienterne og deres familier fortæller om en fuldstændig skandaløs behandling. Også i det fysiske hospital går det underligt og uhyggeligt til.

 16. Af Henning Svendsen

  -

  Hun studerer Jura. Og. Arbejder med retspolitik i hverdagen –men hvorfor kommer hun så ikke ind på bloggen med emner hun har forstand på og så overlade :børn og bleer: Tilde to Piloter fra Radio24 !-syntes hun det er i orden at halvdelen af al kriminalitet ikke bliver anmeldt af frygt for repressalier eller fordi det bliver mødt med en hånlatter hos vagthavende på politistationen -at vores hestelov bliver overtrådt på alle rideskoler og som kvinde kan man vel ikkevære tilfreds med at gruppevoldtægt nu henregnes som drengestreger der hører med når Tivoli kommer til byen og hvorfor er der så mange ældre der brænder inde –og hvad med den plat og svindel som foregår hos internet udbydere-ja der er nok at tage fat på-udskift en lige højre -med en lige venstre

 17. Af j hANS en

  -

  Jul er noget som man nødtvungent deltager i på grund af børn og børnebørn.
  Trods en god opdragelse så holder børnene fortsat jul.
  Hvad er et pakkespil egentlig?

 18. Af Claus Petersen

  -

  Godt skrevet, og humoristisk oveni.
  Nu mangler jeg bare at finde ud af hvad “pakke-spillet” går ud på.
  Det var aldrig en del af min families jul.

 19. Af j. hA nsen

  -

  og glæder dig allerede til at ryge en cigaret med din fætter ude i carporten
  Skriver MNN.

  Typisk at en LAer nærmest opfordrer til en sundhedsfarlig og uansvarlig opførsel.
  Samfundet kommer til at betale dyrt for denlivsstil.
  Eller vil hun som en god LAer selv betale udgifterne til læger, ambulancer og hospitaler?

 20. Af Jan Petersen

  -

  Holder fascister som Støvring, Pre.ben ,Niels, Due Lemche jul? Eller brænder de hekse da? Stoler ikke på jøder som disse, der ikke fejre jul. Hedninge!

 21. Af Jan Petersen

  -

  Ingen fly fløj ind i tårnene forresten på Wall st. Skete ej heller 11 sep. I USA skriver de 9.11 og dette er jo 9 november? Høvl nu de fakes ud der siger andet. Konspirationsteoretiker.

  “9.11” blev filmet i et Hollywood studie. Hele fake!

 22. Af Jan Petersen

  -

  Enhver kan selv frit og kvit tage til julemarked i NY, og konstatere at tårnene stadig står hvor de altid har stået. Jeg så dem selv i sidste uge der..

 23. Af Ole Jensen

  -

  Jamen lad os da gerne læse hvad Majbrit mener om 9/11 -alle i hele verden har set fly brage ind i tårnet men der er dog en enkelt TV station i USA som lever højt på godtroende mennesker og stationen får alle sine udgifter dækket. af reklamer flyvende Tallerkener er et daglig indslag -Elvis lever i bedste velgående.og hver dag. Er der afdøde der bliver spottet i en eller anden lufthavn-

 24. Af Niels pedersen

  -

  Så er de velkendte hadere af danskere, jøder, jyder og kristne osv. atter ved at forvandle en debat til en skraldespand. J han sen & li s be th opererer under mange navne, og forpester de fleste debatter.

 25. Af Jan Petersen

  -

  Jeg gad egentlig ikke kommentere denne baby-blog. Men kan se en eller anden psykopat leger med mit navn. Majbritt venligst fjern det gylle. Dette er eneste indlæg fra mig.

 26. Af Niels Pedersen

  -

  På landets psykiatriske hospitaler, spiller de pakkespil om hver der skal hose os ned med vandslangen over dårekisten.

  Landet er uhyggeligt nu. Jeg har i årevis søgt om at kunne købe en sød dame fra Thailand og få hende ned i dårekisten. Hver gang bliver man nægtet den mindste form for normalhed-anstændighed. Når det kommer til julegaver, bliver de alle checket og åbnet af sikkerhedsfolkene. Alt børneporno frasorteres automatisk før det kommer ned i dårekisten mv.. Uhyggeligt hvorledes staten leger politimand over for Danskerne. Især sønderjyder mishandler de! Noget med 1864 at gøre! Se blot det psykiatriske hospital i sønderjylland? Vi er helt normale sønderjyder som er lukket inde i dårekister der! Intet om det i DR.

  Læs Snapsen, 36o grader og ikke mindst “fra snøvsen”…

 27. Af Niels Pedersen

  -

  Jan, du har nu mange gange påstået at ingen fly fløj ind i world trade center.

  Alle ved at det var kvinder, Svenske kommister og totalistersocialider og femister der fløj flyene, sammen med deres islimister kærester..

 28. Af Pleje Hans

  -

  Her på Sikringsanstalten Nykøbing Sjælland kender vi alt til, at en af vores patienter ser ufo’er der flyver ind i tårnene 9/11.
  Han påstår også at det er Elvis der står bag angrebet 9/11, han ser også nettrolle allevegne og hvergang vi prøver at overbevise ham om, at det ikke er virkeligheden han oplever. Skriger han op om Fakenews.
  Men borset fra alt dette , er han såmænd en meget harmløs person , der vel mest kan betegnes som lidt komisk.

 29. Af n Iels Peders en..

  -

  Så er man igen fejlmedicineret.
  Så undskyld de syge indlæg som jeg indsætter.
  Medicin og øl fra Aldi må ikke blandes siger plejerne. Når dørene låses op.

 30. Af Moster Nielsen

  -

  Kære Majbritt,

  Du kan glemme alt om en jule invitation i år! Bare lige for at få den sat på plads. Jeg skal hilse fra Onkel Nielsen og sige, at du i det hele taget ikke behøver at komme forbi mere! ..Held og lykke. Vi er trætte af liberalister og deres nærrige julegaver i det hele taget. De spiser og drikker en ud af hjemmet, og tilbyder intet i retur. Deres julegaver er alle købt i 1o kr. butikker.

 31. Af Onkel Nielsen

  -

  Tilslutter mig moster Nielsen.

  Som gamle socialister, er vi trætte af de nassende liberalister i familien. Ikke blot i politik nasser de på folket og ønsker topskattelettelser til milionærer, men når man er så uheldig at have en sådant i familien, koster det også kassen hvergang de er på besøg.

  Se forholdet som slut nu. Det var sjovt at møde dig, men grænsen er nået.

 32. Af Niels. PederSEn

  -

  Så er der snart stuegang. Her på hospitalet udenfor Haderslev.
  Sygeplejersken uddeler medicin. Vagten låser døren.
  Hvis vagten husker det så bliver man låst ud i morgen.
  Og er tilbage på bloggen.
  I morgen i atter et navn. Som vi siger på stuen.

 33. Af Fætter Børge

  -

  De bedste juleaftner har været dem hos moster og onkel.
  Højdepunktet var når onkel tog sin harmonika frem og spillede Internationale og Karl Marx kiggede ned på os , fra sin hædersplads på væggen.
  Da kneb vi alle en lille tåre, forfanden det var sgu tider med sammenhold , og uden alt det liberalistiske ævleri om skattelettelser til de rigeste, som også vil gavne de fattigste .

 34. Af Henrik S

  -

  Et desperat råb om nærhed og kærlighed.
  Kan I ikke forstå det!!
  Majbritt kan desværre ikke – hvis det ikke , forhåbenligt bare er fri fantasi og ikke en genfortælling af hendes jul i Danmark. Så er det bare til at få kuldegysninger af -især hendes arrogance over familiens råb om nærhed.
  Og hvad vælger hun – en smøg i garagen.

Kommentarer er lukket.