Undskyld fra en frygtelig kvinde

Af Majbritt Maria Nielsen 54
Instruktøren Christian Tafdrup går ind i det nye år med blå mærker, da både moderne og konventionelle feminister i sidste halvdel af december har taget sig tid til at tæske ham i pressen og på sociale medier. Tafdrup beskyldes for at generalisere med sit kvindebillede, gøre mænd til handlingslammet kødkvæg, hvis han da ikke decideret beskyldes for rent kvindehad. Alt sammen fordi han har instrueret filmen »En Frygtelig Kvinde«, der anskueliggør et ungt pars romantiske deroute. Problemet med feministtævene er bare, at Tafdrup nok har ret. 
 
De ting, det gør allermest ondt at blive konfronteret med, er som regel de ting, man godt ved i forvejen, men som man forsøger at ignorere, fortrænge eller forsvare. Det kan være kommentarer til vægtforøgelse, manglende anstrengelser på arbejdspladsen eller en partner, der forlader reden. Man vidste godt selv, at det ville komme, så man har allerede skrevet både forsvars- og angrebstalen og venter i ængstelighed på, at chefen eller kæresten kalder til samtale. 
På samme måde har Tafdrup med sin nye film kaldt kvinder til samtale, og selvretfærdige feminister svarer igen. Og det er en konfliktfyldt dagsorden, vi kvinder skal igennem, skal vi tro »En Frygtelig Kvinde«. Desværre har en del af os selv bidraget til, at det er kommet så vidt. Blandt andet mig selv. 
 
Til illustration vil jeg bruge en avocado-modningsanalogi: Vi ved, at stenhårde avocadoer kan modnes på to-tre dage, hvis vi lægger et modent æble blandt dem. 
På samme måde har kvinder det med at vælge mænd, der simpelthen ikke er spiseklar endnu, fordi de ved, at de bare kan smide et æble oven i nettet. Det må man godt med frugt og grønt, men det er virkelig frygteligt nedværdigende for de implicerede, når det handler om mennesker. Især de få gange, det lykkes for æblekvinderne. Det ender som regel i en ujævnbyrdig rodebunke af Gant-skjorter, hjemmeaftener og parmiddage. 
For mit eget vedkommende kan jeg anerkende Tafdrups pointer om kvinders kontrolproblem hele vejen rundt. Det vil sige, at jeg både har opført mig utilstedeligt i et forhold med en stakkels mand, men også at jeg har kammerater, der temmelig ofte behandles som børn med fuldskæg, snarere end jævnbyrdige voksne. 
Dertil kommer, at jeg har veninder, som kan finde på at opføre sig som den kvindelige hovedrolle i »En Frygtelig Kvinde«, men det er nok kun et spørgsmål om tid, før venskaberne ophører, især efter denne klumme. For disse æblekvinder ved jo godt, som ovenover anført, at de er frygtelige. De kan bare ikke lade være med at tvangsmodne deres avocadomænd. 
Nej, vi kan ikke. 
 
Alt skal tryktestes
Og nej – det er ikke alle kvinder, der ikke kan lade deres kærester være i fred. Det skal man altid huske at sige, selv om det burde være indlysende. Men forholdsvis mange, voksne kvinder opfatter for eksempel de interesser og det udseende, deres kæreste har, som et forslag, når de møder ham. 
Derfor skal både tøjstil, kammerater og tid brugt på computerspil tryktestes, når først begge navne står på postkassen. Vi kvinder har altså en tendens til at ændre på det, som vi faktisk blev forelsket i. 
Men med tvangsmodningen ryger respekten og holdånden, når vi endelig har presset vores kæreste ned i en lyseblå skjorte og udstyret ham med viden om vin og fraværet af hans gamle venner. For så gider vi ham nemlig ikke mere. Og hvis vi gør, så gider han ikke os. 
 
Så til Christian Tafdrup, Daniel og alle andre mænd, der sidder til parmiddage – undskyld. Undskyld, mænd. Undskyld fra en frygtelig kvinde.
Du kan følge Majbritt Maria Nielsen på Facebook.

54 kommentarer RSS

 1. Af Martin Hansen

  -

  Hmmm. Er det her noget der er forstærket i takt med kvindefrigørelsen?
  Kan sagtens se masser af kammerater (og mig selv) i mere eller mindre omfang være en del af denne nye #Metoo2 happening.

  Men come on for fanden. Den største rappenskralde var Xantippe – så dette er ikke noget nyt fænomen. Og som Sokrates iøvrigt sagde om sit ægteskab: Hvis man vil være rideekspert, skal man vælge en hoppe med temperament.

 2. Af Erik Carlsen

  -

  Hej Majbritt.
  Jeg så også filmen sammen med min hustru. Jeg er helt enig med dig i din spændende og gode kommentar omkring kvinde og mand parforholdet. Jeg flyttede fra min gamle kæreste, fordi det hele foregik ligesom på filmen, og da jeg havde fået nok, flyttede jeg hurtigt. Som straf nægtede min kæreste mig, at se vores fælles datter mere overhovedet. Dette gjorde hun ved, at få forældremyndigheden og derefter saboterer alle min forsøg på, at få ret til at se min datter ved henvendelse til Statsforvaltningen. Efter nogen tid, gad jeg ikke mere og gav op, ligesom alle de andre danske mænd også har gjort.
  Som du kan se, så stopper konflikten ikke bare ved at flytte når der er børn.
  Hilsen EC

 3. Af Pikken Kæppen

  -

  Pikken er kongen. Det er tid til at Pikken atter kommer på banen, og giver kællingerne tørt på! Sig i kor allesammen: PIKKEN STYRER! PIKKEN STYRER! PIKKEN STYRER! HURAAAAAAAAAAAHHH !

 4. Af Jesper Lund

  -

  Jeg har altid sat pris på selvstændige og initiativrige kvinder. Det er min nuværende kæreste også. Men hun er også en “frygtelig” kvinde. Vi har ikke set Christian Tafdrups film, men det klip vist i TV fra filmen, hvor kvinden bebrejder hendes mand at stille tallerkener tæt sammen i opvaskemaskinen er fuldstændig identisk med, hvad jeg er blevet bebrejdet. Udover alt det andet.

  Det er så godt vi har hver vores bolig, så jeg periodevis kan slappe af i min lejlighed. For når vi er sammen, er det selvfølgelig i hendes hus. Hun gider ikke sætte sine ben i min lejlighed.

  Vi foretager os rigtig mange spændende ting sammen.

 5. Af J L

  -

  Jeg har altid sat pris på selvstændige og initiativrige kvinder. Det er min nuværende kæreste også. Men hun er også en “frygtelig” kvinde. Vi har ikke set Christian Tafdrups film, men det klip vist i TV fra filmen, hvor kvinden bebrejder hendes mand at stille tallerkener tæt sammen i opvaskemaskinen er fuldstændig identisk med, hvad jeg er blevet bebrejdet. Udover alt det andet.

  Det er så godt vi har hver vores bolig, så jeg periodevis kan slappe af i min lejlighed. For når vi er sammen, er det selvfølgelig i hendes hus. Hun gider ikke sætte sine ben i min lejlighed.

  Vi foretager os rigtig mange spændende ting sammen.

  /Jesper Lund

 6. Af jette randrup

  -

  Jeg er single….
  Har opdraget nok i dette liv….
  Nu tager jeg en dag ad gangen.

  Fed klumme. .. har dog ikke set filmen….endnu

 7. Af jette randrup

  -

  Jeg er single….
  Har opdraget nok i dette liv….
  Nu tager jeg en dag ad gangen.

  Fed kommentar – har dog ikke set filmen….endnu

 8. Af niels peter lemche

  -

  Altså kære MAJBRITT MARIA NIELSEN, intet nyt under solen.

  Jeg kan en gang imellem få min viv op i det røde felt ved at kalde hende for Lady Bracknell (the Importance of Being Earnest), som har følgende bemærkning, da man spørger hende om hendes mand, generalen, ikke skal have at vide, at hans datter er blevet forlovet: “Maybee, sometime, if his health permit it!”

  Eller som i en samtale med en ekspedient i en eletronikforretning sagde, da jeg forklarede, at jeg lige skulle have købet godkendt derhjemme: Hvorfor det? og jeg tilføjede: Jeg har været gift i 48 år…Så er det kört!

  Jeg er fuld af beundring for kvindekønnets formidable stamina, hvor dan det gennem historien har været i stand til at tæmme tosserne og forme dem til fornuftige familiemennesker — de fleste af dem. Men sørg for, at mændene får en hobby. Som kompagnichef i hjemmeværnet talte jeg gerne om en livsturnus for medlemskabet: De unge — mest mænd — kommer ind som 18-årige og bliverf som aktive i en fem-seks år. Så kommer damerne ind og overtager opmærksomheden, og man ser dem sjældent. Ti år senere er de parate til at blive aktiveret igen. Da har forholdet på hjemmefronten brug for et alternativ.

  PS: Har været gift i snart 52 år, med den samme. Ældste søn bliver 52 i år. Og har og har haft mange hobbier. (PS: Det har min kone også).

  Og da jeg startede med Oscar Wilde, så kan jeg lige så godt slutte med ham: Kvindens tragedie er, at hun altid bliver lige som sin mor. Mandens tragedie er, at det bliver han ikke!

 9. Af Hans Sørensen

  -

  Endelig en kvinde med lidt selverkendelse. Godt gået Majbritt.

  Der er sikkert mange af disse frygtelige kvinder, der ærgrer sig over Tafdrup er en flot fyr, der kunne score dem alle – hvis han ville. Det ville være lettere for dem, hvis de kunne jorde ham på samme måde som de gjorde/gør med Rene Fredensborg og hans kæreste. For han har da kørt et identisk korstog mod dårligt opdragede danske kvinder og kun fået hån og latterliggørelse tilbage i fjæset.

  Nu må de i stedet finde sig i høre og se sandheden på film. Og det er IKKE satire, men en dokumentar.

 10. Af Morten Holgersen

  -

  Som mand, der står man sig ved at beholde tegnebogen i lommen.
  Kvinder kan sagtens betale selv og det skal de også.
  Som mand står du dig også ved altid at bruge gummi. Ingen kønssygdomme og ingen børn der bliver dig frarøvet af barnerøvere.
  Først skal du nemlig give gaver (penge), så skal du sperme og betale, og så skal du frarøves dine børn og stadig betale..
  Så hold dig til de to ovenstående råd, indsamlet af mænd, gennem tusinder af år, så får du ikke stjålet alt.
  mvh

 11. Af Tove Bornhøft

  -

  Jeg synes, at filmen grundlæggende handler om psykisk vold og had. Og ikke så meget om udskiftning af sofapuderne. I denne her film er det kvinden, der er modbydelig og ond ved manden, men det kan i andre tilfælde også være manden, der er psykisk voldelig. Det er ikke bare en køns ting. Psykisk vold findes desværre. Og mandens venner i denne her film er der jo heller ikke for ham. Filmen handler for mig om usunde forhold og er slet ikke sjov, men tvært imod rigtig trist.

 12. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Me-me-me(too)…

  “På samme måde har kvinder det med at vælge mænd, der simpelthen ikke er spiseklar endnu, fordi de ved, at de bare kan smide et æble oven i nettet.”

  Er det dét, der sker?

  Det er blevet alt for nemt for uansvarlige kvinder, at “lave et barn” på en mand, som de ikke er seriøst interesseret i, at leve sammen med, for derefter at forlade ham, og lade ham betale en stor del af gildet.

  Det er selvfølgelig – ofte – synd for de mænd, der er blevet “snøret” af kvinder, der bare ville være gravide og have et skaffedyr, selvom der sikkert også er mange voksne drengerøve, der er glade for at slippe for dét store ansvar, det er, at være far.

  Men det er endnu mere synd for børnene, for alle undersøgelser viser, at skilsmissebørn langt oftere bliver tabere, der ikke får en uddannelse eller et arbejde, og som dør tidligt af misbrug, end børn, der er vokset op med begge sine forældre, gør.

 13. Af Sandra Kronmann

  -

  Ja hvis det dog bare var så nemt at smide et æble oveni for at gøre mænd “spisemodne” – det er bare sjældent tilfældet.

 14. Af Jakob Schmidt-Rasmussen

  -

  Jeg har ikke set filmen, men hvis Tove Bornhøft har ret i, at kvinden i filmen udøver psykisk vold mod sin mand, tænk så bare på, hvad hun vil udsætte sit barn for i de mange år, hvor hun har det helt for sig selv.

  Det er desværre ikke underligt, at flere og flere børn – især drenge – bliver stemplet med en psykiatrisk diagnose, så de enlige mødre kan få mere hjælp fra det offentlige til, at opdrage de (drenge)børn, som de alligevel ikke magter at opdrage alene uanset, hvor mange penge, de får fra det offentlige.

  Me-me-me…

 15. Af Michael Kristiansen

  -

  Stor respekt for Tafdrup – og i øvrigt også dig Majbritt – for at have mod til at gøre noget så politisk ukorrekt som at kritiserer det ”svage køn” i kontrast til den meget ensidige danske kønsdebat .

  Jeg har set filmen sammen med min hustru, og vi er begge enig om, at det er en film som både er underholdende og satirisk rammer en del tabuer. Er derfor ikke overrasket over, at Tafdrup får så hård en medfart fra flere feminister……hvilket kun gør filmen endnu mere anbefalelsesværdig.

 16. Af Torben Bindesbøl

  -

  Du fik godt nok forklaret hele problemet med 1½ linie…..Sandra…
  “Ja hvis det bare var så nemt” at gøre mænd spisemodne……………..

 17. Af bent je

  -

  Et fint, begavet og højaktuelt oplæg til debat. For Danmark (og Sverige) er nu gennemsyret af feminisme, ligestillingshysteri, rødstrømperi, vanvid og pladderhumanisme. Og der er en konstant hetz mod mændene, forældrene og familietraditionerne. Det ender med svenske tilstande i begge lande, og måske hele Europa. Se “Sverige er fortabt” og “Begår Frankrig selvmord?”

 18. Af Svend Jensen

  -

  Så har Charles Darwin alligevel ret.
  a) Vi er alle ofre for “natural selection” – vi tilstræber hver især at være “fittest for survival”.

  b) Kvinder er bedst til skam & skyld – mænd er bedst til vold & blær.

  c) Afslutningsvis – Shakespeare: “Many a good hanging prevents a bad marriage”

 19. Af b je

  -

  Sverige er ved at afskaffe alt med velfærd, kultur, retfærdighed og sund fornuft. Svenskerne udnyttes og terroriseres nu på utallige måder af deres egne politikere og journalister. Kvinder i tusindvis er blevet overfaldet og mishandlet eller myrdet. Kriminaliteten er helt ude af kontrol. Civilisation er ved at blive udskiftet med barbari. Se snaphanen, den korte og “mer kels migrant crisis” hos black pigeon.

 20. Af Adnan Qureshi

  -

  Jeg både græd og lo, da jeg så filmen.

  Det er en del nemmere at få ægteskaber til at fungere, når man har sine koner installeret i flere forskellige lejligheder, betalt af det offentlige, og de har tid til at hellige sig mine, og mine børns behov, fordi jeg selvfølgelig ikke giver dem lov til at arbejde, hvilket heldigvis heller ikke er nødvendigt i Danmark.

 21. Af Erik Kristensen

  -

  Godt at vi mænd har bartenderen!

 22. Af Flemming Lau

  -

  Hvad er det nu for en trosretning, der siger at mand og kvinde skal forlade forældrene og blive eet…?

  Nå! Hvorom alting er, så er det en god ide at fortælle far, mor og svigermekanikken at de kan skrive til julemanden, hvis der er noget de er utilfredse med, især omkring ens parforhold. Og vær så iøvrigt økonomisk uafhængige. Start med en jordhule, så kan Strandvejs villaen komme senere!

  Tag hensyn til hinanden, og giv masser af frirum. Man gifter sig ikke med en usleben diamant, men med en funklende rubin. Hvis par utidigt retter på hinanden, i anden parts påhør, så bed dem vente til de er kommet hjem. Ofte ser man dem ikke længere, hvilket også er formålet…! Illoyalitet er giift for et forhold!😎

 23. Af Lars Riber

  -

  @ Jette Randrup
  Mon ikke du finder en mand mere at opdrage på, eller snarest aflokker ham et barn du ka realisere dig selv med, som misforstået enlig moder ?
  Yngelplejeinstinkt & kontrolbehov stikker overraskende dybt i “frigjorte” danske kvinder..

 24. Af Jesper Lund

  -

  @ Lars Riber
  Hvorfor så ondskabsfuld?

 25. Af Rikke Nielsen

  -

  Jeg repræsenterer den kontrolløse danske kvindetype, og jeg kan dele den iagttagelse, at flere af mine kærester gennem tiden, har savnet netop den side af mig; de har selv skulle tage ansvar og stilling, hvilket har været svært for flere.

  Mænd som accepterer at blive underlagt kontrol, kan jo samtidig lægge et stort ansvar fra sig og den pris er mange klar til at betale.

  It takes two to Tango.

 26. Af Jesper Lund

  -

  Rikke Nielsen
  Manden ligger ikke et stort ansvar fra sig ved at acceptere at blive underlagt kontrol. Han får nemlig påført et ansvar om at opføre sig, som hun kræver, hvilket kan være ganske anstrengende.

  Men hvis hun er den, som også bestemmer, hvilke aktiviteter, de sammen skal foretage sig, så kan manden bare følge med og lægge ansvaret for aktiviteten fra sig.

  Jeg husker en konsulent, som besøgte min arbejdsplads. Han fortalte, at han skulle på ferie. På spørgsmålet om, hvor han skulle hen, svarede han, at det vidste han ikke. Han havde bare fået besked fra sin kone om at møde op i lufthavnen.

 27. Af Niels Peter lemche

  -

  Som dryppende regn på taget er arrig kvindes tale i huset!

  Ordsprogenes Bog

 28. Af Niels Peter lemche

  -

  Som dryppende regn på taget er arrig kvindes tale i huset!

  Ordsprogenes Bog

 29. Af Rikke Nielsen

  -

  Jesper Lund
  Nu kan jeg af gode grunde ikke forklare, hvorfor nogle mænd underlægger sig denne kontrol, kan kun påpege at den kontrolegenskab (hos mig) har været efterspurgt. Måske handler det helt basalt om dovenskab.

  Men jeg ved i hvert fald, at vi ikke har tvangsægteskaber i Danmark, og det derfor står enhver frit for at tage ansvar for sig selv. Hvis en mand (m/k) indlader sig med en kontrolfreak, er det derfor muligt at gå sin vej igen (i hvert fald så længe vi ikke taler om vold).

  Den konsulent, du fremhæver, kan jo bare sige fra, sige nej eller gå sin vej, men det gør han ikke. Og det kan kvinden næppe tage skylden for. Men det er da en mystisk adfærd.

 30. Af j.. haNse n

  -

  Tafdrup beskyldes for at generalisere med sit kvindebillede, gøre mænd til handlingslammet kødkvæg
  Skriver MNN.

  Der må være tale om borgerlige mænd.

 31. Af Arne Nielsen

  -

  Jeg har været heldig. Jeg er sådan indrettet, at jeg meget let mister lysten til en kvinde, og bortset fra mine helt unge dage, hvor det der med kvindebekendtskaber virkelig betød noget, har jeg i mange situationer måttet konstatere, at jeg betød noget for kvinden, og ikke omvendt, og at jeg derfor fandt det mest fair at afslutte forholdet, selvom det nok gjorde ondt på kvinden. Egentligt har jeg i almindelighed ikke brug for det input, kvinder kan levere, sådan som de er flest, og den der stereotyp med, at kvinden før indledningen af et forhold er helt på det rene med, at manden – naturligvis – skal laves om, og at det aldrig strejfer kvinden, at hun i denne henseende på forhånd har fuldstændigt galt fat på det hele fra starten, er desværre så udbredt, at dette gør hele diskussionen om det at involvere sig med kvinder til et rent akademisk spørgsmål. Der er en hel del mænd, som aldrig når til denne erkendelse, og som involverer sig med den totale stækkelse som konsekvens. Og kvinderne anvender alt det seksuelle som et magtmiddel på en totalt ublu måde. Og der er mænd, som falder i vandet på denne konto på tælling. Det forhold, at der er så mange kvinder, hos hvem muligheden af begavelse så sjældent sætter sig spor, gør, at hele projektet “kvinder” i mine øjne bliver et uinteressant, og i hvertfald et fænomen, jeg ikke agter at bruge særligt megen tid på. For tiden har jeg privat et par kvindebekendtskaber, jeg har haft i mange år, og grunden til, at det holder, er, at det ikke er nødvendigt for mig at ofre det særligt megen tid, og at de har minimal indflydelse på min intellektuelle aktivitet i andre sammenhænge. Fornylig bragte jeg et bekendtskab til ophør, af mange grunde, men en væsentlig grund var, at det lagde beslag på al min tid, og at jeg af denne grund havde det dårligt. Og så skulle jeg jo leve op til mine kække holdninger i forhold til at KUNNE bringe et sådant bekendtskab til ophør. Men det lykkedes.

 32. Af Jesper Lund

  -

  Rikke Nielsen
  Min holdning er, at der er både negative og positive sider ved et parhold, så man må veje disse sider op imod hinanden for at afgøre om parholdet er værd at bevare.

 33. Af Jesper Lund

  -

  parhold->parforhold

 34. Af Rikke Nielsen

  -

  Jesper Lund
  Jeg kan ikke være mere enig 🙂
  Derfor virker denne debat også en smule banal eftersom den er ensidig i sin fordømmelse – og den bliver hermed også meget nedladende overfor de mænd, som jo rent faktisk har både foretaget et valg samt til enhver tid kan foretage et andet valg.

 35. Af Flemming Lau

  -

  Hvis kvinde og mand kan blive enige at skaffe sig af med et uønsket ufødt barn. Hvis mand og kvinde efter de har fået børn, går fra hinanden i uenighed, for derefter at fortsætte “krigen” i det uendeligt trættekære, hvilket håb er der da for varig fred for menneskeheden….? Jo mere man stræber efter det utopiske jo flere ofre på alteret af de forkerte!

 36. Af Peter Ulrik Kann

  -

  Jeg har da mest ondt af den slags kvinder.
  A..de har jo åbenlyst en mindreværd siden de vil hævde sig overfor en andet menneske på den måde.
  B. Lidt surt at spilde så meget tid og energi på en mand der er så forfærdelig

  Men hviler ikke meget i sig selv med den måde at være på.

  En stakkels kvinde.

 37. Af Jesper Jensen

  -

  Har indtil fornylig været gift med sådan en manipulator og det blev nok for mig til sidst, hvor hendes adfærd og indirekte og perfide beskyldninger gjorde mig vred. Så fik man skæld ud for at være blevet vred. Når jeg kigger rundt i mine omgivelser kan jeg konstatere, at matriarken er ved at være ret almindelig. Hun er i hjemmet, i virksomheden og mange andre steder.

 38. Af Niels Larsen

  -

  Når kvindetimmeret får et fit går jeg en tur med hunden.

  Er hun ikke faldet ned, når jeg kommer tilbage, får hun besked på at lukke munden, da jeg ikke gider høre på feministævl.

  Det virker hver gang.

 39. Af Ulf Timmermann

  -

  Intet Mands Hjerte, intet Mands Mod,
  end ikke noget Mands Minde tilbage,
  i Danmark.

 40. Af L.is.beth s.ørens.en

  -

  ” og selvretfærdige feminister svarer igen”

  Nu er bloggeren jo en selretfærdig liberalist imod kvinderettigheder, betalt for at agitere imod deres rettigheder? Målløs at nogen tager hende seriøs herinde?

 41. Af L.is.beth s.ørens.en

  -

  “kvinders kontrolproblem hele vejen rundt.”

  Tal for dig selv. Som betalt borgerlig ved vi godt at kun kvindefjendske kommer til orde i debatten der. Som i andre blå aviser landet over. Rent mandechavunisme. Støttet op af en holdt kvinde.

  Resten af indholdet givet ingen mening. Rent købt borgerlig mandschauvanistisk propaganda.

  Sidste ikke købte kvinde i blå blok, sluk for lyset, og efterlad opskriften på et spejlæg.

 42. Af L.is.beth s.ørens.en

  -

  . “Når kvindetimmeret får et fit går jeg en tur med hunden.”

  Stakkels hund. Red den, hvem der kan, det stakkels handlingslammet hundekød i snor.

  Danmark har verdensrekord i skilsmisse. Ny rekord i mandlig indførelse af asiatiske ludere-løndumpere fra asien? Mener det var flere tusinde, kan ikke lige huske antallet?

  Muslimer har 3.8 børn mens Danskere 1.7. De er 10% i dag og vil altså være 25% over en generation, hvis vi ikke indberegner videre indvandrer derfra., såvel som børn af børn af deres.

  Etniske danskere har for lidt sex. Så eneste realitet er at lukke ned for indvandringen. Mit bud er samfundsudviklingen kun bliver værre her, flere muslimske børn, og endnu færre Danske.

  Matematik..

 43. Af Svend Jensen

  -

  from James Boswell: Life of Dr. Johnson:

  I told him I had been that morning at a meeting of the people called Quakers, where I had heard a woman preach.
  Johnson: “Sir, a woman’s preaching is like a dog’s walking on his hind legs. It is not done well; but you are surprised to find it done at all.”

 44. Af M Jørgensen

  -

  Hvis en mand gennem hele sin opvækst som barn og ung har oplevet en dominerende og kontrolerende mor, der altid fik det sidste ord når der skulle træffes beslutninger på familiens vegne.
  Er det nærliggende at han i et parforhold vil føle sig tiltrukket af en partner med de samme egenskaber.
  Der noget naturstridigt i disse mand /kvinde relationer , hvor kvinden er alt for dominerende i forhold til den rolle som manden fra naturens side er givet.
  Den bløde mand har sejret ad helvede til og er reduceret til en dørmåtte. Det er på tide at alfahannen rejser sig op -og slår sig på brystet for at markere at her bestemmer jeg

 45. Af niels peter lemche

  -

  Men den ironiske undertone i blogindlægget er, at det er synd for de brovtende mænd, der selv tror, at de er verdens vidundere, at de faktisk ikke længere i vor kulturkreds bare kan bestemme over kvinderne i huset på samme måde som over kvæget på marken. De mange alfahanner udi egen indbildning opdager, at de kan brøle op op kvindernes dårskab og dumhed så meget, de vil. Men bortset fra mænnerne nede på bodegaen er der ingen, der gider høre på dem.

  Men denne verdens Maybritter er resultatet af en tradition gennem tusinder af år, hvor mændene totalt har domineret, eller har troet, at de gjorde det. Det har affødt andre taktikker og en utrolig stædighed, hvor kvinderne simpelthen selv har skabt sig deres råderum ved hjælp af vedholdendhed. Hvis i tvivl, prøv I mænd at argumentere med en af slagsen.

  Traditionelt har det været sådan, at forholdet var territoriebestemt: Mændene fungerede i den ydre verden, kvinderne hjemme. Faktisk er det endnu således i traditionelle muslimske samfund, hvor de stakkels muslimske “slavekvinder” intet har at gøre i det offentlige rum, at de bestemmer på hjemmefronten. I arabiske traditionelle samfund ejer kvinden i huset hjemmet, og der er dele af hjemmet, hvortil kun de har adgang. Og her formes børnene i hjem, hvor det er kvinden i huset, der bestemmer. Og herfra kommer det vedholdende bombardement af manden, hvor han er kommet under mors hammer igen, ligesom da han var en lille knægt.

  Hvis man vil have et eksempel, så se på Erdogan, den lille mand. Og se så på hættemågen ved hans side. Hun er der, når som helst han optræder uden for regeringscirklerne. Prøv at se på hende, og så på ham. Hvem tror I bestemmer i det forhold? Hun optrådte også i sin hættemågeuniform længe inden, han begyndte at skeje ud med religiøse forordninger.

  Så kort sagt: Mændene kan stille sig op på sæbekasserne og tro, at de bestemmer; men jeg vil tro, at stærke kvinder som Maybritt vil indskyde: “Men de er så lette at manipulere”. Shakespeares utrolige eksempel herpå er Lady Macbeth. Den manipulerede mands raseri mod kvinden, ja, det er Othello, fuldstændig i sine drifters vold..

 46. Af Eskild Rasmussen

  -

  Jeg synes, at det er fint, at kvinder er kommet på arbejdsmarkedet, og jeg går ind for, at de får lige løn for lige arbejde. Men det må også betyde, at der i parforholdet er lige magt mellem kønnene, når der f.eks. skal indrettes bolig, laves mad – og alle de andre områder, kvinder traditionelt har siddet på. Selvfølgelig skaber det konflikter i parforholdet. Men så må hun vælge, om hun vil skride eller blive. Længere er den vel ikke?

 47. Af J.. hanSe n.

  -

  Som jeg plejer at udtrykke det, når det knirker lidt.
  Gå en lang tur med hunden. En dejlig skabning.
  Som ikke bliver behandlet efter fortjeneste.
  Hvorfor børnechecks?
  Hvorfor ikke hundechecks?
  Vores motto bør være:
  Køb en boxer, når lillemor kokser.
  Så løser problemerne sig.

 48. Af Ole pedersen

  -

  Politisk korrekthed, fortielser, propagandaløgne og årelang hetz mod mændene er nu ved at slå Sverige ihjel. Og de rabiate feminister og pladderhumanister har afsløret sig selv som rødfascister og sexister, der foragter civilisation, kernefamilier, velfærd og fred. Deres politik fører nu Sverige ad en lige motorvej til vanvid, undergang, gangstervælde, terror, barbari og borgerkrigslignende tilstande. Læs “Sverige er fortabt”.

 49. Af Svend Jensen

  -

  @NIELS PETER LEMCHE – 4. JANUAR 2018 9:38
  NPL glemmer mandens rolle som beskytter og skaffedyr. Førstnævnte rolle tvinger ham til stadighed at vise overbærenhed og tilgivelse overfor en partnerske, hvis fysiske og åndelige horisont ligger meget tættere på næsetippen end beskytterens.
  Kvindens rolle er at sikre sig en han, med de bedst egnede géner til artens videreførelse. Det gør hun traditionelt ved at sætte forskellige typer hanner op mod hinanden, således at en til tider voldsom kamp afslører, hvem der besidder den bedste génbank.
  Den som kender sin Darwin bedst, er den som bliver “naturally selected” af det modsatte køn.

 50. Af jette randrup

  -

  Kære Lars.
  Jeg er langt over yngelplejealderen, har sat 3 maskuline, unge sønner i verden… og er i et kapitel af mit liv, hvor mænd mest er til sjov og nydelse.
  Og så foretrækker jeg at være åben og positiv over for mine medmennesker, uanset køn ☺

 51. Af Tine Jakobsen

  -

  “If we must both be right,
  We will lose each other.”

  Kærligheden og medfølelsen har nok i virkeligheden trange kår i denne ego- og selvforelskelseskultur. Hele dette rædselsfulde og naturstridige tovtrækkeri mellem kønnene.. Og hele den øvrige offentlige debat, hvor det altid skal være en konkurrence i hvem det er værst for.

  Hvis man virkelig elsker et menneske, og ikke bare drømmen om et parforhold… Så vil man sikkert opleve at det andet menneske fordobler ens hele verden, lægger ens parader ned.. At der er en enorm forførende magi i at blive ved at prøve at nå hinanden, med samme åbenhed, som under det allerførste møde.
  Man vil sikkert også opleve at den fælles glæde over et kompromis er væsentlig mere tiltalende i længden, end at sidde i sit elfenbenstårn og have ret i det hele. Sidstnævnte sted får man i øvrigt sjældent hverken sex eller omsorg.

  Men det kræver selvfølgelig også at man plejer sin kærlighed og altid kommunikerer; at man ikke falder ind i tillærte roller, hvor man bare råber højere eller “gemmer sig” og venter på at stormen driver over.

  Og så kræver det selvfølgelig nok først og fremmest at man erkender at ens egen lykke altid er eget ansvar. Finder man den ikke med sin partner, så bør man gå. Ikke forsøge at ændre partneren.

 52. Af Tine J

  -

  “If we must both be right
  We will lose each other”

  Kærligheden og medfølelsen har nok i virkeligheden trange kår i denne ensomheds- og selvforelskelseskultur. Hele dette rædselsfulde og naturstridige tovtrækkeri mellem kønnene.. Og hele den offentlige debat i øvrigt, hvor det mest fremstår som en konkurrence i hvem der har det værst og hårdest. Og enhver helst kun hører på sig selv.

  Hvis man virkelig elsker et andet menneske (m/k), og ikke bare drømmen om et parforhold.. Så vil man sikkert opleve at det menneske man elsker, kan fordoble ens hele verden, rykke ved mange synspunkter, lægge ens parader ned.. Og at der er en fantastisk forførende magi i at blive ved med at prøve at forstå hinanden, med samme åbenhed som ved det allerførste møde.
  Man vil sikkert opleve at den fælles glæde over et kompromis er langt mere tiltalende og gunstigt i længden, end at sidde i sit elfenbenstårn og have ret i det hele. (At det overhovedet kan være tiltalende for nogen, på den måde at være i et forhold med sig selv, er mig en gåde…!)

  Men det kræver selvfølgelig at man plejer sin kærlighed og aldrig slækker på kommunikationen. At man er konstant varsom med at falde ind i tillærte (offer)roller, hvor man enten breder sig og råber højere, eller trækker sig tilbage og bare venter på at stormen driver over.
  Sidst men ikke mindst, kræver det selvfølgelig også at man erkender at ens lykke først og fremmest er eget ansvar. At det eneste man reelt kan forandre her i verden, er hvordan man selv er og ser på tingene. Ændringer i ens egen adfærd har sjovt nok ofte langt større indvirkning på andre mennesker, end forsøgene på at ændre DEM.

 53. Af Jesper Lund

  -

  Tine Jakobsen
  Kan man ændre på sin egen grundlæggende adfærd som voksen? Måske kan ens grundlæggende adfærd ændres over tid, hvis ens livsituation ændrer sig, men ligefrem beslutte sig for at ændre den, mener jeg ikke, man kan.

 54. Af Flemming Trap

  -

  God klumme, og god film, som dog trækker den lige til kanten. Ansvaret ligger dog hos manden selv. Vil vi bevare vores maskulinitet og dermed friheden til selv at bestemme, og vigtigst af alt, bevare vores kvindes respekt, så må vi stå fast på hvem vi er som mand og menneske, hvor vores grænser går, og sige pænt nej tak til at lade os “tilpasse”.

  Jeg kan anbefale alle mænd at læse David Daidas bog, “Den maskuline mand”. God læselyst.

Kommentarer er lukket.