Kære Henrik Marstal, velkommen til virkeligheden

Af Majbritt Maria Nielsen 36

Kære Henrik Marstal

 

Du vil gerne tvinge danske fædre til at dele barsel ligeligt med deres kærester og koner. Men for dig, folketingskandidaten, der lige selv er blevet far til en søn i december måned, passer det desværre bare elendigt selv at gøre det, fordi det ikke kan svare sig økonomisk for din lille familie. Man tror, det er en Rokokopost, men det er desværre bare hvad du selv for nyligt sagde i morgenprogrammet 24syv Morgen på Radio 24/7.

Sødeste Henrik Marstal, tillykke med familieforøgelsen. Må det bliver jer en lykke og må din søn vokse op i en verden, der respekterer kvinder lige så ihærdigt, som hans far gør – men hvad tror du egentlig andre nybagte forældre planlægger efter, når de deler barsel?

I dit nyligt udsendte visionspapir fastslår du, at du er drevet af Hal Kochs ideer om demokrati gennem samtale. Dialogen er i hans tilfælde nøglen til forståelse for en uenig modpart og selvom det kan virke som en banal betragtning i størrelsen armbåndssolur, at alle bliver klogere af at drøfte uenigheder frem for at udøve retorisk ildspåsættelse, så vil jeg alligevel gerne indgå i en dialog med dig på baggrund af ovenstående.

Det er principielt i orden med mig, der i denne sammenhæng indtager rollen som den kritiske liberalist, at du gerne vil forsøge at ændre på rammevilkårene for mænd, der bliver fædre. Så mænd for eftertiden kan påberåbe sig retten til at holde barselsfri på linje med barnets mor og med samme økonomiske vilkår, som når mor holder barsel. Så langt, så godt. Men det kommer aldrig til at være moder stats opgave at diktere, at mænd og kvinder skal holde ligeligt fordelt barsel. Af samme grund som du netop ikke holder mere barsel, end du nu gør. For hvor du og din lille familie ikke har råd til at prioritere din barsel som far, fordi I lige har købt en ny bolig og “derfor ikke kan finde pengene til at prioritere det”, der er det ikke et spørgsmål om at købe bolig eller lede for andre nye familier. De har ikke råd til at far går hjemme på selvbetalt barsel i den periode, der rækker ud over hans lovsikrede, betalte barsel – eller potentielt i fremtiden – på barselsdagpenge.

Og så er vi ikke engang kommet til det unævnelige. Det forfærdelige og unævnelige, der er, at nogle kvinder – mange, faktisk – ikke vil af med deres barsel.

Ja, jeg skrev dét. Træk vejret ind gennem næsen, søde menneske.

For der er, uanset om du eller den moderne feminisme gider høre på det, forskel på mænd og kvinders lyst til at gå hjemme med et spædbarn.  Det er næsten som om, vi stammer fra et jæger/samler-samfund, hvor kvinderne, der var fysisk svage sammenlignet med mænd, blev hjemme og passede afkommet, imens den fysisk stærkere mand løb tværs over sletterne for at finde mad til hjembringning. Og vi skal naturligvis ikke argumentere som huleboere, men jeg prøver bare at gøre rede for hvorfor, nogle kvinder føler det meget attraktivt at gå hjemme. Lidt som når nogle af os stadig kan lide stærke mænd, der kan løfte ting og løbe stærkt. Selvom instinkter og natur ikke skal nyde nogen større årvågenhed i en politisk debat med alternativister. Med mindre de eksisterer på Amager Fælled, naturligvis. Men i hvert fald så fordi kvinderne skal amme hele tiden og det kan mænd svært gøre dem efter. Men jeg har heller ikke læst alle dine punkter i visionspapiret 1:1 igennem, så hvis jeg udfordrer dig på et biologisk punkt, du allerede har løst, så beder jeg om, at du må bære over med mig.

Jeg tillader mig også at anføre, at de kvinder, der gerne vil afholde lige så lidt barsel som deres mænd gennemsnitligt gør lige nu, helt sikkert er i stand til at kommunikere netop dét til deres mænd. Jeg vil endda påstå, at de kvinder meget indgående har signaleret til deres mænd, hvem, de er. Og at det derfor matcher den forventningsafstemning, der er foregået, inden bollerne blev skubbet i ovnen.

Kære Henrik Marstal, du er feministisk ligestillingsdebattør, alternativist og nu også nybagt far, der ikke deler barslen ligeligt med din kæreste. Nu, da jeg har jeg anvendt dialogen som nøgle til en fælles forståelse, vil jeg derfor ønske dig velkommen til virkeligheden.

Bedste hilsner fra Majbritt Maria Nielsen

36 kommentarer RSS

 1. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt apropos Henrik Marstal – en overskrift fra en artikel på Altinget mandag den 10. oktober 2016: “Henrik Marstal stiller op for Alternativet”

  Behøver man yderligere alternativ viden om den Alternative cirkusklovn? 😉

 2. Af j.. hanSEn.

  -

  Men for dig, folketingskandidaten, der lige selv er blevet far til en søn i december måned, passer det desværre bare elendigt selv at gøre det, fordi det ikke kan svare sig økonomisk for din lille familie.
  Skriver MMN

  Folketingsmedlemmer plejer ellers, at være godt dækket ind.
  Men hvem er denne Henrik Marstal egentlig?
  Når bloggere nævner slige personer, så kunne de godt lige nævne, hvorfor vi burde kende disse personer.

 3. Af oRla guuDe

  -

  Men ellers tak Majbritt Maria Nielsen.
  Fordi man kan ytre sig.
  Ikke mange blogs tilbage hvor man kan gøre det.
  Det forstår man sådan set godt.
  Debatterne taget i betragtning.
  Personen Kim Olsen/harald tvang BT til at lukke for al debat.
  Igennem nogle år har han arbejdet for det samme i Berlingske.
  Det skal nok lykkes for ham her også.

 4. Af Jan Petersen

  -

  “Men hvem er denne Henrik Marstal egentlig?”

  Læs hvad jeg skrev overfor – en alternativ klovn fra klovne partiet . . . . Alternativet. 🙂

 5. Af j.. haNSEn

  -

  AF JAN PETERS EN – 10. MARTS 2018 18:11

  Ok.
  Men jeg har fortsat ingen ide om, hvad manden er for en person. Og hvorfor.
  Og barsels problemer.
  Uanset om det drejer sig om kvinder eller mænd.
  Eller en blanding. Det siger mig heller ikke noget.

 6. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt er “en lige højre” også – efter min mening – en simpel klovn og ren nar, der ikke hører hjemme på en seriøs Berlingske blog 🙁

 7. Af Henrik Thor Christensen

  -

  @JAN PETERSEN
  Henrik Marstal er en af de sædvanlige indre-Københavnske “vi alene vide”-tåber, som ud fra deres læsning af franske digteres kvababbelser på Universitetet ved alt om den menneskelige natur og hvordan Verden er skruet sammen – af samme grund har de en gudbenådet ret til at fortælle alle andre hvordan de skal indrette deres liv og, ikke mindst, bruge deres penge. De hæver pegefingeren og så skal alle lytte, thi Oraklet taler. De dummeste af hele det navlepillende svineri er de tåber der stemmer på Henrik Marstals slags, men de gør det jo nok også af nasser-økonomiske grunde, de er jo i alt overvejende grad på offentlig forsørgelse, hvad enten denne kaldes socialhjælp, studiestøtte eller løn.

 8. Af lis...beth sørens...en

  -

  Et godt oplæg.

  Svaret er naturligvis tvung en barsel for begge køn. Et barn skal naturligvis tidligt lære begge forældre at kende. Og naturligvis burde barsel ikke være frivilligt i et moderne samfund Ikke noget den højstbetalte kan fratage sig. Ligestilling tak!

 9. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt imponerende det fake navne shit -AF LIS…BETH SØRENS…EN – 10. MARTS 2018 19:40 – kan slippe gennem navne filter. 🙁

 10. Af lis...beth sørens...en

  -

  Måske skulle man give denne Marstal mere lydhør? Har ellers altid set ham som en ærkeliberalisttåbe…

 11. Af lis...beth sørens...en

  -

  “Ok.
  Men jeg har fortsat ingen ide om, hvad manden er for en person. Og hvorfor.
  Og barsels problemer.
  Uanset om det drejer sig om kvinder eller mænd.
  Eller en blanding. Det siger mig heller ikke noget.”

  Uhyggelig læsning. Lyder som typen der gifter sig med en fattig asiater, for at have en underdanig kone. Ligesom mange dfere! Og muslimer-jøder-kristenfundamentalister.

 12. Af Jan Petersen

  -

  Bloggen “en lige højre” er 100% gylle 🙁

 13. Af lis...beth sørens...en

  -

  “Bloggen “en lige højre” er 100% gylle 🙁”

  Du er 100% gylle. Blogoplægget er godt!

  Alternativet er udskidt af de radikale liberalister. Partiet har intet at gøre i rød blok, som ej R. Vi må til nød acceptere S indtil befolkningen en dag måske bliver klogere.

  Jan har skiftet for få bleer. Og hans indlæg bære præg af det.

 14. Af lis...beth sørens...en

  -

  “Bloggen “en lige højre”

  Der er ingen tvivl om at Majbrit bliver en dårlig og fraværende mor. Som liberalist er hun dog ærlig om det. En fru.maude , der overlader det til Au Pair’en Eftersom demokratiet skred frem og hun ikke har råd -eller blot nærig- til en Dansker med fuld løn.

  En helt naturlig højre.

 15. Af Anja Langkow Nielsen

  -

  Walk the talk. Meget fint og humorisk indlæg fra en dame der har et godt take på livet og det at være menneske. Du bliver en fantastisk mor.

 16. Af lis...beth sørens...en

  -

  “Jeg vil endda påstå, at de kvinder meget indgående har signaleret til deres mænd, hvem, de er. Og at det derfor matcher den forventningsafstemning, der er foregået, inden bollerne blev skubbet i ovnen.”

  Naturligvis fødes og opfordres de borgerlige tøser først og fremmest til at være underværdige og servitricer overfor mænd. Som du blev succesfuldt.

  De mest succesfulde, økonomiske, som dig, -ikke menneskeligt naturligvis- slår derefter nedad på deres søstre da det ikke vedkommer dem mener de, og forstår at i denne mandsdomineret verden kommer de ikke til tops mm. Som medløbere. . Især set inde for jura. Hvor jeg har en del viden herom. 😂

 17. Af Jan Petersen

  -

  Ligegyldigt ævl fra samme fake navne klovn – uanset valg af navn. Ren Sankt Hans 🙁

 18. Af lis...beth sørens...en

  -

  Forresten utroligt hvorledes Majbritt tillader russertrolden Jan ytringsfrihed.

  Næste bliver vel at hun poster et af hans indlæg om at ingen fly fløj ind i tårnene nogensinde som eget indlæg? 🙂 🙂 🙂

  ok. Nok ikke helt, men!

 19. Af Jan Petersen

  -

  I øvrigt har Berlingske lige fyret 93 medarbejdere og gået all in på nettet. Hvordan de vil klare den udfordring, står mig noget hen i det uvisse. Mit bedste bud er, at Berlingske helt forsvinder i løbet af rimelig kort tid !

 20. Af Keld Rachmanikow

  -

  Godt Majbritt, så mangler vi bare en fed finger til dit eget lorteparti, som er ved at nedlægge velfærds-staten. Vil du solidaritet, så hav det i mere end dine holdninger. Dit parti er en stor usolidarisk spand lort, der ikke bestiller andet end at sparke nedad på de svageste danskere, så peg ikke fingre af andre, når du selv tilhører et ekstremistisk asocialt parti. Jeg er TRÆT af alle jer kendisser som har det hele i kæften. Intet er lettete i denne verden at svine andre til, som jeg selv gør det her. Den sande helt handler. Lidt ligesom Stauning, der grundlagde hele vores social- politik, vores danske identitet, med respekt for alle mennesker, ALLE! – og hvis arbejde nu skamfuldt ødelægges af fede klamme stoddere og krukkede kællinger, der sveder, imens de stjæler med arme og ben, og bruger millioner af samfunds-kroner på at lære at manipulere befolkningen af deres spindoktorere. Det er et sygt sygt samfund vi har skabt, og denne borger er FOR LÆNGST hold op med at bilde sig andet ind end at vores regering er korrupt, på alle planer. Fra underbukser til Dong. Det er kriminalitet, begået af kriminelle, som er sat udefor loven. Sygt!

 21. Af Ib Kyv

  -

  Marstal er en smart hykler, der passer på sig selv.

  For moderen tager jo alligevel bare barnet med sig, når hun skrider fra Marstal om et par år – de fleste i dé, udflippede kredse bliver jo skilt, før børnene er flyttet hjemmefra.

  Hvorfor skulle han involvere sig følelsesmæssigt i et barn, som der statistisk set er overhængende sandsynlighed for, at han mister om et par år?

 22. Af Rikke Nielsen

  -

  “For der er, uanset om du eller den moderne feminisme gider høre på det, forskel på mænd og kvinders lyst til at gå hjemme med et spædbarn. Det er næsten som om, vi stammer fra et jæger/samler-samfund, hvor kvinderne, der var fysisk svage sammenlignet med mænd, blev hjemme og passede afkommet, imens den fysisk stærkere mand løb tværs over sletterne for at finde mad til hjembringning. ”

  Shiit, hvor du generaliserer. Få nu indført lige ansvar for afkommet.
  Og ja, Henrik Marstal er en hykler.

 23. Af Claus Röser

  -

  Hvad Henrik Marstal gør i sit eget liv er mig ret uvedkommende. Det burde det også være for blogskribenten, der blot benytter Marstals åbenlyse hykleri til at skyde efter en i øvrigt god sag. Et klassisk trick, der har til formål at ramme sagen ved at gå efter en af dens fortalere. Det er både gennemskueligt og fattigt.
  Der er rigeligt med statistik der dokumenterer, at det koster kvinder både på karrieren og i lønningsposen at blive gravide og dermed gå på barsel. Uden børn intet samfund, så vi har alle en interesse i, at der kommer børn til verden. Hvorfor synes vi så det er rimeligt, at dem der lægger krop til, skal leve med mindre løn og færre karrieremuligheder? Det handler ikke om, at ‘moder stat’ dikterer. Det handler om, at man gør barselsrettigheder til en personlig ret, der er uafhængig af køn, for at sikre lige vilkår.
  Så kære Majbritt Maria Nielsen, kom nu ind i det 21. århundrede.

 24. Af R.H. Kristiansen

  -

  Majbritts blogs afslører faktisk, at mange kvinder stadigvæk tjener mindre end mænd, eller har valgt sig en beskæftigelse/ uddannese, som udløser lavere løn end mænds. Ergo så vælger familien, at kvinden bliver hjemme. I mit hjem tog min mand 6 måneders barselsorlv. Mine børn er omkring de tyve og dengang havde man 6 måneders barselsorlv, som kvinde. Det blev ændret til 1 år kort efter. Jeg holdt de 6 måneder som man havde dengang og forlængede orloven med efterfølgende 3 måneder til 60% af barselspengene og min mand supplerede bagefter med 6 måneder til 60% af barselspengene, da jeg startede på arbejde. Jeg tjente en del mere end ham. Jeg havde et fuldtidsjob og underviste ved siden af, derfor løb det rundt for os. Dengang var hans arbejdsgiver så stupid, at han blev fyret, for at ville holde barsel. Det var en gave for min mand at få lov til at være sammen med vores børn i svo relativ lang tid. Vi havde færre penge, men et gik fordi jeg havde to jobs. For at det skulle gå med modermælken, ammede jeg ekstra i en maskine, således kunne min mand også give vores børn modermælk, da jeg ikke var hjemme. Det gik alt sammen.

 25. Af R.H. Kristiansen

  -

  Henrik Marstal blev ramt af virkeligheden. Der er mange politikerer, der ikke ved hvad er foregår i virkeligedens verden. Mange går direkte fra uddannelse til Folketinget og lærer aldrig noget om det virkelige Danmark. Se for eksempel Morten Østergaard R, der flytter ind i et socialt boligbyggeri med overvejende ikke vestlige indvandrere. Hvad lærer han på tre dage? Ingenting. Man kan ikke finde ud af hvad der foregår i et stort boligbyggeri på tre dage. 3-6 måneder havde måske gjort det. Stort ståhej for ingenting. Han skule bare have en undskyldning for at ændre politik. Lærte han noget om de mennesker, således at han kunne komme med berigende forslag til forbedringer af det liv, der leves i sociale byggerier, eller finde ud af hvad der foregår. Nej det kan man ikke på tre dage. I Folketinget har vi for mange overfladepolitikere.

 26. Af Joakim Grundtvig

  -

  Skønt😊

 27. Af M vestergaard

  -

  Hvorfor vil politikerne/staten hele tiden blande sig i familielivet og folks privatliv? Hvorfor har de radikale, feministerne og kommunisterne samt de falske borgerlige travlt med at angribe og undergrave hjemmets fred og familiernes sammenhold? Hvorfor hetzes/mistænkeliggøres mænd, forældre og børn året rundt? Og hvorfor vil man nu sammenkøre registre? Det korte svar er at rødfascistiske tankesæt og beundring for Sverige præger partierne og tv-stationerne. Se den korte avis.

 28. Af m vesterg

  -

  Snaphanen fortæller om den blodige og katastrofale udvikling i det blå-gule land, hvor feminiserede mænd, rødstrømper, feminister, ligestillingsfanatikere, kvindesagskvinder og pladderhumanister har sejret ad helvede til.

 29. Af M Østergaard

  -

  Vestergaard- Det er fanme uhyggeligt—du.

 30. Af lis beth sørens.en

  -

  “Dit parti er en stor usolidarisk spand lort, der ikke bestiller andet end at sparke nedad på de svageste danskere, så peg ikke fingre af andre, når du selv tilhører et ekstremistisk asocialt parti. Jeg er TRÆT af alle jer kendisser som har det hele i kæften. Intet er lettete i denne verden at svine andre til, som jeg selv gør det her. Den sande helt handler. Lidt ligesom Stauning, der grundlagde hele vores social- politik, vores danske identitet, med respekt for alle mennesker, ALLE! ”

  Præcist. Godt med et klogt og præcis indspark til debatten ,for engang skyld.

 31. Af Niels Larsen

  -

  Hvorfor skal en mand spilde tid på at gå hjemme hos et barn, som han ingen fornøjelse har af før det får fodboldstøvlerne på?

 32. Af poul mogensen

  -

  BT skriver i dag om at en million danskere har det dårligt, psykisk, socialt, økonomisk og familiemæssigt mv. Det er da ikke mærkeligt, når man tager i betragtning hvor asocial, familiefjendsk og radikal/fascistisk borgens politik har været de sidste 10-15 år. Måske det snarere er tre-fem millioner danskere der har fået deres livskvalitet/ fremtids udsigter væsentligt forringet!

 33. Af poul mogensen

  -

  Mange års politik har været forfejlet. De radikale og skabsradikale hyklere har udnyttet danskernes uvidenhed, naivitet og passivitet på det groveste. Demokratiet, velfærden og familieværdierne har man smadret løs på, og Titanic-Danmark er på vej mod tyranni, vanvid, barbari, social elendighed, ter ror, barbari og undergang. Se den korte.

 34. Af poul mogensen

  -

  Mange års politik har været forfejlet. De radikale og skabsradikale hyklere har udnyttet danskernes uvidenhed, naivitet og passivitet på det groveste. Demokratiet, velfærden og familieværdierne har man smadret løs på, og Titanic-Danmark er på vej mod tyranni, vanvid, KÆMPEKRIMINALITET, social elendighed, ter ror, barbari og undergang. Se den korte.

 35. Af b nielsen

  -

  I dagens ber lin g ske er der flere gode artikler. En om DR. En om naiv global solidaritet. Der er også groft sagt. Se også national geo graphic ang. hvilke krigsforbrydelser og ufattelige rædsler løg ne propa ganda mv. kan føre befolkninger ud i.

 36. Af F jørgensen

  -

  Er vi på vej ind i et orwelsk mareridt? Regeringens planer om mere tvangsdigitalisering og masse-overvågning åbner op for big-data, stats-tyranni, identitetstyverier, mafia-vælde og undertrykkelse. Regeringen er utroværdig og dens politik totalitær, asocial og folkefjendsk.

Kommentarer er lukket.